Povežite se s nama

Život i društvo

Nestala Zlata Vrančić iz Ivanovca: imate li bilo kakve informacije, javite se policiji

Objavljeno:

- dana

U petak, 25. ožujka oko 8 sati ujutro sa svoje adrese u Ivanovcu u nepoznatom smjeru udaljila se Zlata Vrančić rođena 1955. godine.

– Na sebi je imala crnu jaknu. Slučaj je prijavljeni policiji pa molimo sve da dijelite i ako imate bilo kakve informacije da se javite PU međimurskoj ili na broj 099/844-8217. Posljednji signal mobitela je lociran na relaciji Štefanec – Pribislavec – Mala Subotica.

Njezin bicikl policija je pronašla na željezničkoj u Čakovcu – kaže njezina obitelj.

U slučaju da posjedujete informacije o nestaloj osobi, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite na broj 192. O slučaju se oglasila i Policijska uprava međimurska.

– U trenutku odlaska od kuće bila je odjevena u gornji dio smeđe trenirke i smeđe hlače. Slabije je tjelesne građe, visine oko 155 centimetara, sijede kose i smeđih očiju. Od kuće se udaljila s crvenim ženskim biciklom.

Policija od trenutka prijave nestanka intenzivno traga za nestalom osobom, a pretraženo je gotovo cijelo područje i okolica grada Čakovca te mjesta Ivanovec, Štefanec, Pribislavec, Belica, Mala Subotica i Palovec, ali nažalost bez uspjeha.

Mole se svi građani ako imaju bilo kakva saznanja koja bi mogla pomoći da se Zlata pronađe ili uoče osobu koja bi odgovarala njezinom opisu da odmah o tome obavijeste policiju pozivom na broj 192 ili da se jave u najbližu policijsku postaju – kažu iz međimurske policije.

Također, sve informacije mogu se dostaviti putem elektroničke pošte [email protected] .

Više informacija o nestaloj osobi možete naći na internetskim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba – NENO.

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje