Povežite se s nama

U fokusu

S Vincekom nikad povoljnije na put do Zagreba

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

Samo godinu dana nakon što je prijevozničko poduzeće Vincek uvelo nedjeljnu autobusnu liniju od Varaždina do Zagreba, od 1. listopada 2017. u svojoj ponudi ima nove – svakodnevne linije za Zagreb s izrazito povoljnim cijenama karata.

Niz pogodnosti

Naime, kako doznajemo od Krešimira Čumbreka, direktora tvrtke Vincek d.o.o., cijena autobusne karte iznosi svega 55 kuna, a putnici stariji od 65 godina i studenti ostvaruju popust od 15 posto.

Svakodnevne linije za Zagreb prometuju i Knegincem Gornjim

– Za potonje korisnike naših usluga to rezultira cijenom od 47 kuna. Odnosno, studenti povratnu kartu plaćaju 84 kune i mogu je iskoristiti u roku od 60 dana. Inače, cijena autobusne karte do Zagreba kod drugih prijevoznika iznosi i više od 80 kuna. Stoga Vincek d.o.o. doista nudi najpovoljnije putovanje do glavnoga grada. Štoviše, ne samo da smo jeftiniji od konkurencije već mislim da je riječ o realnoj cijeni – naglasio je Čumbrek.

Dodao je da su cjelogodišnjim svakodnevnim linijama u smjeru Zagreba krenuli s pet polazaka iz Varaždina u 5.30, 6.30, 7.00, 7.30 i 13.30 sati te polascima sa zagrebačkoga autobusnoga kolodvora u 7.55, 10.25, 11.25, 12.25 i 18.25 sati. Autobusne karte mogu se kupiti kod vozača autobusa na kolodvoru u Varaždinu, preko internetske stranice GetByBus.com, na Autobusnom kolodvoru Zagreb, kod Croatia busa Zovko u Zagrebu, ali i preko aplikacije FlixBusa. Svakodnevne linije jamče dobru povezanost sa Zagrebom, koja je osobito važna studentima i radnicima koji putuju na posao, ali i ostalim građanima.

Županijom i gradom

Prvih dana listopada tvrtka Vincek počela je prometovati i na županijskim linijama.
– Omogućili smo i srednjoškolcima da naše linije koriste za subvencionirani prijevoz. Dakle, s potvrdama mogu doći k nama u agenciju Gallileo (A. Mihanovića 8, kod Konzuma), a isto vrijedi i za gradski prijevoz, za učenike na području Grada Varaždina – naglasio je Krešimir Čumbrek.
Osvrnuo se i na činjenicu da je tvrtka od 1. listopada 2016. koncesionar Grada Varaždina za gradski prijevoz. Podsjećamo, na gradskim linijama prometuje 5 buseka s najviše 25 sjedišta. Cijene pojedinačnih voznih karata su od 2,99 kuna, a mjesečna za sve gradske linije stoji 170 kuna. 
Svi vozni redovi dostupni su na internetskoj stranici 
www.autobusi-vincek.com.

– Putnici su dobro prihvatili nedjeljnu liniju za Zagreb uvedenu listopada 2016. godine i pokazalo se da je posebno zanimljiva studentima te umirovljenicima. To nas je potaknulo da krenemo i s ovim jutarnjim polascima. Njima smo izašli ususret svim građanima, posebice onima zaposlenima u Zagrebu, koji sada mogu bez problema stići na posao. Uvjeren sam da ćemo od iduće godine uvesti i dodatne linije, s popodnevnim polascima iz Varaždina i Zagreba. Smatram da će putnici dobro prihvatiti ove nove linije, kao i ponuđenu cijenu – rekao je Čumbrek.

I ne samo to, jer u Vincekovim svakodnevnim linijama za Zagreb ima još novosti. Naime, prometuje se i kroz Kneginec Gornji, koji dosad nije bio pokriven izravnom linijom. Kako nam je pojašnjeno, autobus potom kod Novog Marofa izlazi na autocestu, s koje silazi kod Komina i nastavlja put do Općine Bedenica.
– To je također novost, te se zatim vraća na autocestu i vozi bez zaustavljanja sve do Zagreba. Dakle, uspješno smo povezali pojedina mjesta koja dosad nisu bila obuhvaćena linijama do Zagreba. Uz njih, imamo i uhodane direktne nedjeljne linije do glavnoga grada – naglasio je Čumbrek, dodavši da tvrtka kojom rukovodi svojim korisnicima ne naplaćuje dodatno prijevoz prtljage.

– Sve je to uračunato u cijenu karte, a putnike na peronima i stajalištima čekaju novi autobusi s tzv. Euro 6 normama, koji su nedavno stigli u naš vozni park – rekao je Čumbrek, aludirajući pritom i na novi Skyliner.
Riječ je o najmodernijem autobusu s dostupnom Wi-Fi mrežom, utičnicama od 220 V i svom silom drangulija koje svako putovanje čine iznimno ugodnim.

Svima na usluzi

– Autobus je prostran i nudi visok turistički komfor. Inače, raspolažemo sa 120 vozila, među kojima su modeli Setre, Mercedesa, Neoplana i MAN-a. Tu su i manja vozila s 14 mjesta ili pak ovakvi autobusi s 85, odnosno 92 mjesta. U ponudi imamo i svoj rent-a-car, a s velikim tvrtkama na našem području, poput Boxmarka i Calzedonije, već godinama imamo dogovoren prijevoz radnika. Na posao svakodnevno vozimo i pripadnike OS RH sa 7 autobusa koji prometuju na linijama od Karlovca do Petrinje – istaknuo je Čumbrek.
Dodajmo i to da su autobusi tvrtke Vincek d.o.o. često angažirani kod shuttle-prijevoza većih i manjih grupa putnika, koje dočekuju na traženoj lokaciji, a potom ih voze prema krajnjim destinacijama.

Osvojili Europu, a sada i Hrvatsku

Tvrtka Vincek d.o.o. je već godinu dana jedan od hrvatskih partnera FlixBusa, autobusnog operatera koji nakon Europe osvaja i Hrvatsku. Svakodnevno voze iz Zagreba prema Münchenu i Frankfurtu, a FlixBus preko Varaždina povezuje još Osijek, Čakovec, Viroviticu i Koprivnicu s brojnim europskim destinacijama. Od sredine lipnja Varaždin je svakodnevno povezan i s Rimom, uz svakodnevne polaske i odlaske iz vječnoga grada. FlixBus ima i posebne akcijske ponude te je ove godine od 27.do 28. rujna ponudio ograničen broj karata po cijeni od samo 9 kuna! Karte su najbržima bile dostupne putem stranice www.flixbus.hr, besplatne FlixBus mobilne aplikacije ili na kioscima Tiska. Njima su bile obuhvaćena sva putovanja na relaciji Osijek – Karlsruhe i sve FlixBus destinacije na Podravskoj magistrali. FlixBus putnici mogli su iz Osijeka, Slatine, Virovitice, Koprivnice, Varaždina ili Čakovca putovati prema najpopularnijim njemačkim gradovima kao što su München, Stuttgart, Ulm, Rosenheim, Augsburg ili Karlsruhe. No, treba znati i to da će do kraja listopada FlixBus povezati Varaždin s Zürichom i St. Gallenom u Švicarskoj.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

HNS o usudu Stričaka: “Javnost svjedoči nasilnom činu, lažnoj iskrenosti, likovanju i licemjerju županovih političkih oponenata“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oglasila se priopćenje o događaju u kojem je napadnut i ozlijeđen župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. U HNS-u tvrde da javnost svjedoči nasilnom činu, lažnoj iskrenosti, likovanju i licemjerju političkih oponenata.

>>Župan Anđelko Stričak opet fizički napadnut, ovaj put usred grada

U nastavku u cijelosti donosimo priopćenje Županijskog odbora HNS-a:

MI smo (proizvoljno ubaci stranku) protiv svakog oblika nasilja i isto najdublje osuđujemo. Nasilje nije rješenje. Sloga, rad, uspjeh. Mi gradimo prugu, pruga gradi nas.

Danas smo u režiji kolega iz političke arene imali prilike čitati ovakve generičke i deklarativne izjave, potaknute nemilim događajem napada i ozljeđivanja varaždinskog župana, g. Anđelka Stričaka. Uz to su neki smatrali važnim istaknuti kako je žrtva iz redova HDZ-a, kako nasilje rađa nasilje, neki su smatrali bitnim istaknuti kako je dobio što je tražio i kako su upozorili na nasilničko ponašanje župana, dok bi neki poput Horatia Caina iz CSI-ja pregledavali kamere i forenzički istraživali što je prethodilo napadu, tko je za što kriv i ponovno poput već spomenutih, komforno se smjestili u kategoriju traženo-dobiveno. Svim priopćenjima nedostaje i „Neka institucije rade svoj posao“, pa eto mi to nadodajemo u svojem. Kolege, duboko smo razočarani ovime što ste danas pokazali, jer deklarativno osuđivanje nasilja, i ovako javno likovanje nad političkim oponentom zasigurno vam ne ide na čast. Niti u prilog „borbe protiv nasilja“. Skupljanje političkih poena na nasilničkim činom spada zasigurno u jedan od većih dosega umotvorina političkog PR-a. Nasilje, kao neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja, treba osuditi bez obzira da li je medijski eksponirano ili anonimno, a žrtvu  zaštiti. Ovaj puta žrtva je bio župan, HDZ-ovac, a već sutra može to biti SDP-ovac, Reformista, MOST-ovac, HNS-ovac. Da li će onda odnos prema žrtvi biti drugačiji?

U HNS-u želimo osuditi fizičko, a i svaki drugi oblik nasilja, kao apsolutno neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja u društvu, ali u svemu tome treba zadržati i dostojanstvo žrtve, kao i političko dostojanstvo. Koje nam je priječilo danas se javiti, ali jednostavno treba ukazati na anomalije koje su postale uobičajene u medijskom i političkom diskursu. Skupljanje političkih poena na žrtvama nasilja ili osobnoj tragediji nije jednostavno politički ni društveno probavljivo, nego licemjerno – poručio je Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije.

Županu svakako želimo što brzi oporavak i povratak na posao.

PR Ured

HNS-a Varaždinske županije

Nastavite čitati

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje