Povežite se s nama

U fokusu

S Vincekom nikad povoljnije na put do Zagreba

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

Samo godinu dana nakon što je prijevozničko poduzeće Vincek uvelo nedjeljnu autobusnu liniju od Varaždina do Zagreba, od 1. listopada 2017. u svojoj ponudi ima nove – svakodnevne linije za Zagreb s izrazito povoljnim cijenama karata.

Niz pogodnosti

Naime, kako doznajemo od Krešimira Čumbreka, direktora tvrtke Vincek d.o.o., cijena autobusne karte iznosi svega 55 kuna, a putnici stariji od 65 godina i studenti ostvaruju popust od 15 posto.

Svakodnevne linije za Zagreb prometuju i Knegincem Gornjim

– Za potonje korisnike naših usluga to rezultira cijenom od 47 kuna. Odnosno, studenti povratnu kartu plaćaju 84 kune i mogu je iskoristiti u roku od 60 dana. Inače, cijena autobusne karte do Zagreba kod drugih prijevoznika iznosi i više od 80 kuna. Stoga Vincek d.o.o. doista nudi najpovoljnije putovanje do glavnoga grada. Štoviše, ne samo da smo jeftiniji od konkurencije već mislim da je riječ o realnoj cijeni – naglasio je Čumbrek.

Dodao je da su cjelogodišnjim svakodnevnim linijama u smjeru Zagreba krenuli s pet polazaka iz Varaždina u 5.30, 6.30, 7.00, 7.30 i 13.30 sati te polascima sa zagrebačkoga autobusnoga kolodvora u 7.55, 10.25, 11.25, 12.25 i 18.25 sati. Autobusne karte mogu se kupiti kod vozača autobusa na kolodvoru u Varaždinu, preko internetske stranice GetByBus.com, na Autobusnom kolodvoru Zagreb, kod Croatia busa Zovko u Zagrebu, ali i preko aplikacije FlixBusa. Svakodnevne linije jamče dobru povezanost sa Zagrebom, koja je osobito važna studentima i radnicima koji putuju na posao, ali i ostalim građanima.

Županijom i gradom

Prvih dana listopada tvrtka Vincek počela je prometovati i na županijskim linijama.
– Omogućili smo i srednjoškolcima da naše linije koriste za subvencionirani prijevoz. Dakle, s potvrdama mogu doći k nama u agenciju Gallileo (A. Mihanovića 8, kod Konzuma), a isto vrijedi i za gradski prijevoz, za učenike na području Grada Varaždina – naglasio je Krešimir Čumbrek.
Osvrnuo se i na činjenicu da je tvrtka od 1. listopada 2016. koncesionar Grada Varaždina za gradski prijevoz. Podsjećamo, na gradskim linijama prometuje 5 buseka s najviše 25 sjedišta. Cijene pojedinačnih voznih karata su od 2,99 kuna, a mjesečna za sve gradske linije stoji 170 kuna. 
Svi vozni redovi dostupni su na internetskoj stranici 
www.autobusi-vincek.com.

– Putnici su dobro prihvatili nedjeljnu liniju za Zagreb uvedenu listopada 2016. godine i pokazalo se da je posebno zanimljiva studentima te umirovljenicima. To nas je potaknulo da krenemo i s ovim jutarnjim polascima. Njima smo izašli ususret svim građanima, posebice onima zaposlenima u Zagrebu, koji sada mogu bez problema stići na posao. Uvjeren sam da ćemo od iduće godine uvesti i dodatne linije, s popodnevnim polascima iz Varaždina i Zagreba. Smatram da će putnici dobro prihvatiti ove nove linije, kao i ponuđenu cijenu – rekao je Čumbrek.

I ne samo to, jer u Vincekovim svakodnevnim linijama za Zagreb ima još novosti. Naime, prometuje se i kroz Kneginec Gornji, koji dosad nije bio pokriven izravnom linijom. Kako nam je pojašnjeno, autobus potom kod Novog Marofa izlazi na autocestu, s koje silazi kod Komina i nastavlja put do Općine Bedenica.
– To je također novost, te se zatim vraća na autocestu i vozi bez zaustavljanja sve do Zagreba. Dakle, uspješno smo povezali pojedina mjesta koja dosad nisu bila obuhvaćena linijama do Zagreba. Uz njih, imamo i uhodane direktne nedjeljne linije do glavnoga grada – naglasio je Čumbrek, dodavši da tvrtka kojom rukovodi svojim korisnicima ne naplaćuje dodatno prijevoz prtljage.

– Sve je to uračunato u cijenu karte, a putnike na peronima i stajalištima čekaju novi autobusi s tzv. Euro 6 normama, koji su nedavno stigli u naš vozni park – rekao je Čumbrek, aludirajući pritom i na novi Skyliner.
Riječ je o najmodernijem autobusu s dostupnom Wi-Fi mrežom, utičnicama od 220 V i svom silom drangulija koje svako putovanje čine iznimno ugodnim.

Svima na usluzi

– Autobus je prostran i nudi visok turistički komfor. Inače, raspolažemo sa 120 vozila, među kojima su modeli Setre, Mercedesa, Neoplana i MAN-a. Tu su i manja vozila s 14 mjesta ili pak ovakvi autobusi s 85, odnosno 92 mjesta. U ponudi imamo i svoj rent-a-car, a s velikim tvrtkama na našem području, poput Boxmarka i Calzedonije, već godinama imamo dogovoren prijevoz radnika. Na posao svakodnevno vozimo i pripadnike OS RH sa 7 autobusa koji prometuju na linijama od Karlovca do Petrinje – istaknuo je Čumbrek.
Dodajmo i to da su autobusi tvrtke Vincek d.o.o. često angažirani kod shuttle-prijevoza većih i manjih grupa putnika, koje dočekuju na traženoj lokaciji, a potom ih voze prema krajnjim destinacijama.

Osvojili Europu, a sada i Hrvatsku

Tvrtka Vincek d.o.o. je već godinu dana jedan od hrvatskih partnera FlixBusa, autobusnog operatera koji nakon Europe osvaja i Hrvatsku. Svakodnevno voze iz Zagreba prema Münchenu i Frankfurtu, a FlixBus preko Varaždina povezuje još Osijek, Čakovec, Viroviticu i Koprivnicu s brojnim europskim destinacijama. Od sredine lipnja Varaždin je svakodnevno povezan i s Rimom, uz svakodnevne polaske i odlaske iz vječnoga grada. FlixBus ima i posebne akcijske ponude te je ove godine od 27.do 28. rujna ponudio ograničen broj karata po cijeni od samo 9 kuna! Karte su najbržima bile dostupne putem stranice www.flixbus.hr, besplatne FlixBus mobilne aplikacije ili na kioscima Tiska. Njima su bile obuhvaćena sva putovanja na relaciji Osijek – Karlsruhe i sve FlixBus destinacije na Podravskoj magistrali. FlixBus putnici mogli su iz Osijeka, Slatine, Virovitice, Koprivnice, Varaždina ili Čakovca putovati prema najpopularnijim njemačkim gradovima kao što su München, Stuttgart, Ulm, Rosenheim, Augsburg ili Karlsruhe. No, treba znati i to da će do kraja listopada FlixBus povezati Varaždin s Zürichom i St. Gallenom u Švicarskoj.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

Varaždin je europski grad stabala: “Ovo smo postigli kao tim”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Varaždin, hrvatski grad baroka, glazbe i cvijeća, od sada ponosno nosi i titulu – europski grad stabala 2024.! Varaždin se ovom nagradom pridružio elitnom društvu zelenih europskih metropola, što je veliko priznanje ovom gradu, a posebno gradskoj komunalnoj tvrtki Parkovi, koja brine o održavanju gradskog zelenila.

The European City of the Trees Award (ECTA) je nagrada koju European Arboricultural Council dodjeljuje od 2007. godine onim gradovima koji se sukladno pravilima arborističke struke, ističu po iznimnoj kvaliteti rada s urbanim stablima. Tako se Varaždin našao u društvu Beča, Antwerpena, Amsterdama, Praga, Krakova, Tallina, Merana, Apeldorna, Trnave, Winterthura i Frankfurta na Majni.

Priznanje

Iako će sama nagrada biti uručena u lipnju na godišnjoj skupštini European Arboricultural Council, ovih je dana na adresu varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja stigla službena potvrda o dodjeli nagrade.

Tim povodom u petak, 26. travnja održana je konferencija za medije u jednom od najmlađih varaždinskih parkova, Parku mladih, kako bi se poslala simbolična poruka da sve što danas činimo u namjeri očuvanja zelene gradske panorame, ostavljamo u nasljeđe budućim generacijama.

– Ovu nagradu ostavljamo u zalog današnjoj djeci, da ih podsjeća kako nikad ne smiju odustati od brige za zeleni okoliš i za stabla jer ona su nam ključan saveznik u borbi protiv klimatskih promjena i onečišćenja istaknula je direktorica Parkova Jelena Sekelj i zahvalila svim zaposlenicima Parkova na angažmanu.

– Ovu nagradu postigli smo zajedno kao tim. Zahvaljujem gradskoj upravi na dijeljenju zajedničke vizije o održivom upravljanju gradskim stablima i zelenom i zdravom gradu, te na njihovoj volji za suradnjom. Zahvaljujem na suradnji i našim cijenjenim partnerima – komunalnim i privatnim poduzećima, fakultetima, institutima, javnim i obrazovnim ustanovama te pojedincima s kojima surađujemo u radu sa stablima. Hvala i našim sugrađanima koji nas podržavaju, kao i onima čije nas konstruktivne kritike potiču da budemo još bolji. Zajedno možemo učiniti puno za naš grad. Ponosimo se što smo Europski grad stabala jer je to potvrda naše stručnosti te predanosti održivosti i stvaranju grada ugodnog za život – dodaje Sekelj.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj čestitao je direktorici i svim djelatnicima gradske tvrtke Parkovi na ovom značajnom priznanju koje je još jedan dokaz koliko Varaždin djeluje po pitanju zelenila.

Zahvala

– Prošle je godine ovo priznanje dobio Antwerpen u Belgiji, a ove godine Varaždin. U užoj konkurenciji s nama je bio Zadar. Svečano uručenje bit će u lipnju. Nagrada potvrđuje zelenu agendu koju provodi Gradska uprava zajedno s Parkovima. Zahvaljujem vrijednim djelatnicima Parkova koji svaki dan uređuju naš grad i brinu o urbanom zelenilu. Ovih dana završili smo i nove drvorede, u Ulici Tina Ujevića, na Dravskoj poljani, zatim pored autobusnog kolodvora, u jesen kreće sadnja tisuću stabala iz projekta Varaždin pod krošnjama i možemo reći da je grad Varaždin zaista predvodnik i s razlogom je dobio ovu značajnu europsku titulu – rekao je gradonačelnik.

Podsjetio je na povijesnu činjenicu kako je Varaždin imao zaposlenog gradskog vrtlara tri godine prije Beča, a tridesetak godina prije Zagreba.

– To je kontinuirani rad, nasljeđe koje smo naslijedili od prijašnjih generacija, a projekte koje sada radimo, radimo za buduće generacije. Sve to doprinosi tituli koju Varaždin osvaja u posljednje tri godine – grada s najvišom kvalitetom života u Hrvatskoj – zaključio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje