Povežite se s nama

U fokusu

S Vincekom nikad povoljnije na put do Zagreba

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

Samo godinu dana nakon što je prijevozničko poduzeće Vincek uvelo nedjeljnu autobusnu liniju od Varaždina do Zagreba, od 1. listopada 2017. u svojoj ponudi ima nove – svakodnevne linije za Zagreb s izrazito povoljnim cijenama karata.

Niz pogodnosti

Naime, kako doznajemo od Krešimira Čumbreka, direktora tvrtke Vincek d.o.o., cijena autobusne karte iznosi svega 55 kuna, a putnici stariji od 65 godina i studenti ostvaruju popust od 15 posto.

Svakodnevne linije za Zagreb prometuju i Knegincem Gornjim

– Za potonje korisnike naših usluga to rezultira cijenom od 47 kuna. Odnosno, studenti povratnu kartu plaćaju 84 kune i mogu je iskoristiti u roku od 60 dana. Inače, cijena autobusne karte do Zagreba kod drugih prijevoznika iznosi i više od 80 kuna. Stoga Vincek d.o.o. doista nudi najpovoljnije putovanje do glavnoga grada. Štoviše, ne samo da smo jeftiniji od konkurencije već mislim da je riječ o realnoj cijeni – naglasio je Čumbrek.

Dodao je da su cjelogodišnjim svakodnevnim linijama u smjeru Zagreba krenuli s pet polazaka iz Varaždina u 5.30, 6.30, 7.00, 7.30 i 13.30 sati te polascima sa zagrebačkoga autobusnoga kolodvora u 7.55, 10.25, 11.25, 12.25 i 18.25 sati. Autobusne karte mogu se kupiti kod vozača autobusa na kolodvoru u Varaždinu, preko internetske stranice GetByBus.com, na Autobusnom kolodvoru Zagreb, kod Croatia busa Zovko u Zagrebu, ali i preko aplikacije FlixBusa. Svakodnevne linije jamče dobru povezanost sa Zagrebom, koja je osobito važna studentima i radnicima koji putuju na posao, ali i ostalim građanima.

Županijom i gradom

Prvih dana listopada tvrtka Vincek počela je prometovati i na županijskim linijama.
– Omogućili smo i srednjoškolcima da naše linije koriste za subvencionirani prijevoz. Dakle, s potvrdama mogu doći k nama u agenciju Gallileo (A. Mihanovića 8, kod Konzuma), a isto vrijedi i za gradski prijevoz, za učenike na području Grada Varaždina – naglasio je Krešimir Čumbrek.
Osvrnuo se i na činjenicu da je tvrtka od 1. listopada 2016. koncesionar Grada Varaždina za gradski prijevoz. Podsjećamo, na gradskim linijama prometuje 5 buseka s najviše 25 sjedišta. Cijene pojedinačnih voznih karata su od 2,99 kuna, a mjesečna za sve gradske linije stoji 170 kuna. 
Svi vozni redovi dostupni su na internetskoj stranici 
www.autobusi-vincek.com.

– Putnici su dobro prihvatili nedjeljnu liniju za Zagreb uvedenu listopada 2016. godine i pokazalo se da je posebno zanimljiva studentima te umirovljenicima. To nas je potaknulo da krenemo i s ovim jutarnjim polascima. Njima smo izašli ususret svim građanima, posebice onima zaposlenima u Zagrebu, koji sada mogu bez problema stići na posao. Uvjeren sam da ćemo od iduće godine uvesti i dodatne linije, s popodnevnim polascima iz Varaždina i Zagreba. Smatram da će putnici dobro prihvatiti ove nove linije, kao i ponuđenu cijenu – rekao je Čumbrek.

I ne samo to, jer u Vincekovim svakodnevnim linijama za Zagreb ima još novosti. Naime, prometuje se i kroz Kneginec Gornji, koji dosad nije bio pokriven izravnom linijom. Kako nam je pojašnjeno, autobus potom kod Novog Marofa izlazi na autocestu, s koje silazi kod Komina i nastavlja put do Općine Bedenica.
– To je također novost, te se zatim vraća na autocestu i vozi bez zaustavljanja sve do Zagreba. Dakle, uspješno smo povezali pojedina mjesta koja dosad nisu bila obuhvaćena linijama do Zagreba. Uz njih, imamo i uhodane direktne nedjeljne linije do glavnoga grada – naglasio je Čumbrek, dodavši da tvrtka kojom rukovodi svojim korisnicima ne naplaćuje dodatno prijevoz prtljage.

– Sve je to uračunato u cijenu karte, a putnike na peronima i stajalištima čekaju novi autobusi s tzv. Euro 6 normama, koji su nedavno stigli u naš vozni park – rekao je Čumbrek, aludirajući pritom i na novi Skyliner.
Riječ je o najmodernijem autobusu s dostupnom Wi-Fi mrežom, utičnicama od 220 V i svom silom drangulija koje svako putovanje čine iznimno ugodnim.

Svima na usluzi

– Autobus je prostran i nudi visok turistički komfor. Inače, raspolažemo sa 120 vozila, među kojima su modeli Setre, Mercedesa, Neoplana i MAN-a. Tu su i manja vozila s 14 mjesta ili pak ovakvi autobusi s 85, odnosno 92 mjesta. U ponudi imamo i svoj rent-a-car, a s velikim tvrtkama na našem području, poput Boxmarka i Calzedonije, već godinama imamo dogovoren prijevoz radnika. Na posao svakodnevno vozimo i pripadnike OS RH sa 7 autobusa koji prometuju na linijama od Karlovca do Petrinje – istaknuo je Čumbrek.
Dodajmo i to da su autobusi tvrtke Vincek d.o.o. često angažirani kod shuttle-prijevoza većih i manjih grupa putnika, koje dočekuju na traženoj lokaciji, a potom ih voze prema krajnjim destinacijama.

Osvojili Europu, a sada i Hrvatsku

Tvrtka Vincek d.o.o. je već godinu dana jedan od hrvatskih partnera FlixBusa, autobusnog operatera koji nakon Europe osvaja i Hrvatsku. Svakodnevno voze iz Zagreba prema Münchenu i Frankfurtu, a FlixBus preko Varaždina povezuje još Osijek, Čakovec, Viroviticu i Koprivnicu s brojnim europskim destinacijama. Od sredine lipnja Varaždin je svakodnevno povezan i s Rimom, uz svakodnevne polaske i odlaske iz vječnoga grada. FlixBus ima i posebne akcijske ponude te je ove godine od 27.do 28. rujna ponudio ograničen broj karata po cijeni od samo 9 kuna! Karte su najbržima bile dostupne putem stranice www.flixbus.hr, besplatne FlixBus mobilne aplikacije ili na kioscima Tiska. Njima su bile obuhvaćena sva putovanja na relaciji Osijek – Karlsruhe i sve FlixBus destinacije na Podravskoj magistrali. FlixBus putnici mogli su iz Osijeka, Slatine, Virovitice, Koprivnice, Varaždina ili Čakovca putovati prema najpopularnijim njemačkim gradovima kao što su München, Stuttgart, Ulm, Rosenheim, Augsburg ili Karlsruhe. No, treba znati i to da će do kraja listopada FlixBus povezati Varaždin s Zürichom i St. Gallenom u Švicarskoj.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

Gradske organizacije HSS-a Novog Marofa i V. Toplica prešle u HSS Braće Radić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradski odbori Hrvatske seljačke stranke Novog Marofa i Varaždinskih Toplica javljaju da su u nekoliko navrata u posljednja dva mjeseca i pokušaja da spase stranku HSS-a Varaždinske županije od jednoumlja svoga političkog vođe Kreše Beljaka, te njegova povjerenika I. Banekovića u provedbi uvažavanja mišljenja pojedinca (demokracije) nažalost nisu uspjeli.

Stoga su na svojim gradskim odborima jednoglasno donijeli odluku svih članova odbora, vijećnika u Gradskom vijeću Grada Novog Marofa (Nada Ključarić i Kruno Antolić) te zamjenika gradonačelnika Grada Novog Marofa ujedno i dosadašnjeg predsjednika Podžupanijske organizacije te potpredsjednika Županijske organizacije HSS-a Ivice Šanteka o prelasku u HSS Braće Radić.

Gradskoj organizaciji Grada Novog Marofa i prelaska u Stranku Braće Radić pridružila se i Gradska organizacija HSS-a Varaždinske Toplice na čelu s predsjednikom Ivanom Škrlcem i zamjenikom Tomislavom Prstecom.

Zaključak oba dvije Gradske organizacije HSS-a je da će u buduće djelovati u HSS-u Braće Radić na dobrobit svojih sugrađana pod čijim će i imenom izaći na lokalne izbore.

Nastavite čitati

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati