Povežite se s nama

Sport

Nikolić i Kovačić zlatni u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

KARATE

U Čakovcu je započela nova sezona domaćih i međunarodnih karate turnira. Održan je 18. međunarodni karate turnir „Međimurje Open 2014“. Nastupilo je 590 natjecatelja iz četiri zemlje: Mađarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

 

Za karate klub „Varaždin“ nastupili su: Tara Nikolić, Ivona Ciglar, Antonija Engler, Elma Garibović, Tibor Kovačić, Lovro Rozman i Eugen Kanjir.

Tara Nikolić osvojila je 1. Mjesto u kategoriji mlađe kadetkinje -40 kg. Ivona Ciglar i Antonija Engler nastupile su u kategoriji mlađe kadetkinje -45 kg. Antonija je izgubila u prvome kolu, a Ivona je izgubila u borbi za treće mjesto. Elma Garibović izgubila je u borbi za treće mjesto u kategoriji juniorke -53 kg. Tibor Kovačić je nakon dvije sjajno odrađene borbe osvojio 1. mjesto u kategoriji mlađi učenici +38 kg. Lovro Rozman osvojio je 3. mjesto u učenicima -42 kg.
Eugen Kanjir s dvije pobjede i jednom izgubljenom borbom osvojio je 3. mjesto u kategoriji seniori -75 kg i tim rezultatom se približio seniorskoj reprezentativnoj vrsti.
Enes Garibović nije nastupio na turniru zbog sportske ozljede.

Sljedeći turnir na kojem nastupaju varaždinski karatisti bit će već sljedećeg vikenda u Zagrebu gdje se održava međunarodni karate turnir koji će okupiti preko 800 natjecatelja iz 10-ak zemalja.
  U karate klubu se tokom rujna vrši upis novih članova. Treninzi se održavaju na 2. Osnovnoj školi Varaždin utorkom i četvrtkom od 18 do 19 h i na stadionu Sloboda ponedjeljkom i srijedom od 18 do 19 h.

Informacije oko upisa na tel: 091 500 5107  E. Garibović
 

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje