U lijepoj nogometnoj atmosferi na stadionu Varteksa pred 1437 gledatelji momčad Samira Toplaka imala je težak ispit. Stigla je momčad Osijeka u sklopu 5. kola 1. HNL. Slavili su Osječani s 1:0.

Od samog početka momčad Nenada Bjelice je zagospodarila terenom. U 5. minuti pucao Ante Erceg, varaždinski vratar Oliver Zelenika je obranio, a potom je Petar Bočkaj iz odbitka pucao preko gola. U 15. minuti gostujući pritisak se isplatio. Iz kornera je nabacio Bočkaj, a na drugoj vratnici Mihael Žaper loptu je pospremio u mrežu.

I nakon vodstva Osijek je opasno stisnuo Varaždince koji nisu uspjeli izaći iz svojih 30 metara jer su igrači Nenada Bjelice išli su kao osice. Ipak, ispuhali su se oko 35. minute kada su Varaždinci uspjeli spojiti nekoliko paseva u sredini.

Agresivni gosti

Gosti su bili opasni u 45. minuti kada je Bočkaj nabacio za Ercega čiji je pokušaj glavom lako obranio Zelenika.

U 53. minuti pokušao je Japanac u dresu Varaždina Urata iz slobodnjaka s 30 metara, no bio je to lak plijen za Ivicu Ivušića.

U nastavku je Osijek zagospodario terenom, no nisu imali neke izrazitije prilike. Toplak je pojačao ofenzivu s Benkom, Posavcem i Delićem. Oni su unijeli živost u igru Varaždina, ali nisu donijeli konkretne prilike.

U 83. minuti zatresla se mreža Varaždina. Pogodio je Lazslo Kleinheisner, no sudac Bebek signalizirao je zaleđe. Na kraju je ostalo 1:0 za Osijek.

U sljedećem kolu Varaždin gostuje kod Hajduka.

Komentari

Komentara