Povežite se s nama

Nekategorizirano

Novi Marof: zaradio optužnicu jer je zaražen koronom odvezao auto na tehnički

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 17. lipnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 47 godina zbog počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

– Okrivljenog 47-godišnjaka optužnicom se tereti da je 3. svibnja 2021. u Novom Marofu, znajući da je obolio od zarazne bolesti COVID-19; protivno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i nakon proglašenja epidemije te bolesti; kršeći zaštitnu mjeru liječenja u kući, napustio adresu prebivališta i odvezao svoj automobil u stanicu za tehnički pregled. Tereti ga se da je time doveo u opasnost od zaraze zaposlenike stanice i druge osobe s kojima je stupio u kontakt – objavio je DORH.

Nekategorizirano

Ludbreg: dođite u petak na hoola hoop radionicu za velike i male

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” organizira novi događaj.

– Što dobiješ kad spojiš hula hoopove, šljokice i malo lude glazbe? Najbolji hula hoop show na svijetu. Oops, Mo Hoops je zabavna i otkačena hula hoop predstava za velike i male. Hoopovi na glavi, hoopovi na nogama, hoopovi na nosu, ma začudit ćeš se što se sve sa hoopovima može! Čak 30 hoopova odjednom – objašnjavaju organizatori.

Ujedno pozivaju na hula hoop radionicu za velike i male, koji će naučiti kako vrtjeti hula hoop na rukama, nogama ili glavi. Nije potrebno imati svoj hula hoop.

Radionica se održava u atriju dvorca Batthyany, u petak, 23. srpnja, u 18 sati. Ulaz je besplatan.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

Umjesto u Areni, testiranja od danas na punktu u krugu varaždinske bolnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom evidentirana su u Varaždinskoj županiji jučer kada je testirano 178 osoba. Jedna osoba se oporavila, pa je broj aktivnih slučajeva 54.

S obzirom da su potrebe za testiranjem značajno smanjene, brisevi za PCR testiranja od danas se više ne uzimaju na lokaciji kod Arene Varaždin, izvijestili su iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Građani testiranja mogu obaviti na punktu u krugu Opće bolnice Varaždin nasuprot zgrade Patologije (kod ulaza u bolnički krug s Ulice braće Radić).

Na punktu u Gospodarskoj školi u Varaždin cijepljenje se nastavlja danas kada je do 18 sati predviđeno cijepljenje drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 13. svibnja. U petak od 8 do 18 sati predviđeno je cijepljenje drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 14. svibnja. U subotu se od 8 do 13 sati mogu doći cijepiti svi zainteresirani građani bez prethodnog naručivanja, a također će se primjenjivati cjepivo Pfizer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 29 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su dvije u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje