Povežite se s nama

Život i društvo

Novih 36 stipendista u Novom Marofu: Grad za stpendije daje 350 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Stipendije za marofske studente

Novi Marof će u ovoj godini stipendirati 36 studenata. Studenti su jučer, 3. veljače, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin potpisali ugovore o stipendijama. Tako će Grad, uz dosadašnja četiri ugovora, za stipendije u ovoj akademskoj godini ukupno potrošiti 350 tisuća kuna.

Studenti koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske  županije dobivati će 600 kuna mjesečno, a oni na studiju u drugim županijama ili državama 800 kuna.

Polovica stipendija je dodijeljena po kriteriju nadarenosti te isto toliko po socijalnom programu.

Gradonačelnik Siniša Jenkač čestitao je stipendistima  i najavio veliku vjerojatnost povećanja broja stipendija na njih 50.

Inače, Grad Novi Marof među vodećima je kada se u obzir uzme broj stipendija u odnosu na broj stanovnika, a među vodećima je i po iznosu stipendija.

Stipendiranje studenata samo je jedan od novčanih programa za obrazovanje.  Za asistente u nastavi se izdvaja 110 tisuća kuna godišnje dok se za produženi boravak izdvaja 70 tisuća.

Školska kuhinja za osnovnoškolce i prijevoz za učenike osnovnih i srednjih škola sufinancira se sa 100 tisuća dok se 50 tisuća izdvaja za nagrade za postignuća učenika i mentora osnovnih i srednjih škola. Tu je i jednokratna pomoć za kupnju udžbenika u iznosu od 15 tisuća kuna.

Za školu plivanja, školske sportske klubove i pomoć za maturalna putovanja godišnje se izdvaja 70 tisuća kuna. gledajući za sve te programe i stipendije u proračunu je za ovu godinu osigurano 768 tisuća kuna

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Grad Novi Marof donira 160.000 kuna područjima pogođenima potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi Marof Gradsko vijeće1

Grad Novi Marof donacijom novčanih sredstava pomaže područjima pogođenim razornim potresom koji je 29. prosinca zadesio Sisačko-moslavačku županiju.

Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač donio je odluku kojom s 160.000 kuna pomaže gradovima Petrinji, Sisku i Glini te općinama Majur i Lekernik.

– Nikoga od nas prizori iz Sisačko-moslavačke županije tog 29. prosinca nisu ostavili ravnodušnim. Puno je objekata stradalo, mnoge su obitelji ostale bez krova nad glavom, no najgore od svega je što su izgubljeni ljudski životi. Kako bismo pomogli pogođenim područjima, odlučili smo uplatiti 160.000 kuna na račune gradova Petrinje i Gline te općina Majur i Lekernik, kao i na račun Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska i Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koje su pretrpjele velike štete – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Vinica izdvojila novac za obnovu sisačke katedrale

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta pretrpjelo je u nedavnim potresima veliku materijalnu štetu.

Na mnogim su građevinskim objektima nastala  znatna oštećenja, među ostalim i na zgradi sisačke katedrale Uzvišenja sv. Križa.  

– Stoga smo  na poslovni račun Sisačke nadbiskupije uplatili  jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 kuna,  za sanaciju  nastalih oštećenja . ističe načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac.

Nastavite čitati