Povežite se s nama

Život i društvo

Novinarski kotlić, biciklijada i Youth festival

Objavljeno:

- dana

Tri događanja istog dana u Ludbregu 18. lipnja

Čak tri popularne ludbreške manifestacije – Ludbreška biciklijada, Novinarski kotlić u Centru svijeta i 2. Youth Summer Festival – ove će se godine održati istog datuma, 18. lipnja.

Prvi s programom u 15 sati započinje Novinarski kotlić, na kojemu će se 12 novinarskih ekipa okušati u pripremi gulaša. Sastojci su za sve ekipe jednaki, a dalje sve ovisi o njihovoj maštovitosti.

Start Ludbreške biciklijade je u 16 sati na Trgu Svetog Trojstva. Ovogodišnja se biciklijada održava 29. godinu zaredom pa je time, nakon zagrebačke, najstarija biciklijada u Hrvatskoj.

Biciklisti će voziti 12,5 kilometara i to na trasi Ludbreg-Globočec – Čukovec- Sveti Petar – Apatija – Slokovec – Sigetec – Selnik – Ludbreg. Cilj je na Otoku mladosti, gdje će po dolasku biciklista započeti zanimljiv program – podjela nagrada sudionicima, proglašenje najboljeg Novinarskog kotlića te podjela gulaša i graha svim posjetiteljima.

Istoga će se dana u organizaciji Savjeta mladih grada Ludbrega u sklopu 2. Youth Summer Festivala  na Otoku mladosti organizira sportska natjecanja u odbojci na pijesku, malom nogometu, badmintonu, stolnom tenisu… Program će završiti zabavnim programom uz glazbu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Benzinska kod Varaždina, poznata i kao mjesto za izlaske, ostala bez dizela

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo, benzin, dizel, ilustracija

Usred turističke sezone zbog visokih cijena goriva i uredbi Vlade, neke su benzinske postaje u Hrvatskoj ostale bez određenih goriva.

Konkretnije riječ je o dizelu bez kojeg su ostale dvije benzinske u Istri te po jedna u Slavoniji i jedna kraj Varaždina, piše 24sata.hr.

Odluka Vlade: još dva tjedna cijene goriva neće rasti

Ovakva odluka dodatno će, upozoravaju iz Udruge malih trgovaca naftom, uništiti male benzinske.

– Neke benzinske su već sad ostale bez dizela, nisu nabavljale gorivo jer im je neisplativo. Svi skupa već osam mjeseci radimo u minusu i to nam je nemoguće prihvatiti. Uskoro nam neće preostati ništa drugo nego zatvoriti benzinske postaje. Mi bismo trebali kupiti gorivo po cijeni po kojoj ga i prodajemo jer po odluci Vlade, gorivo ne smije biti skuplje u veleprodaji nego je u maloprodaji. Očekivali smo da ćemo moći proživjeti ovu situaciju, ali vidimo da sve više članova udruge više nema goriva na svojim pumpama – istaknuo je Armando Miljevac, predsjednik Udruge malih trgovaca naftom.

Da su neke benzinske postaje ostale bez goriva, za 24sata potvrdila je i Janja Miljevac iz tvrtke Etradex d.o.o. iz Istre.

– U Istri su već dvije benzinske ostale bez dizela i zatvorile su prodaju istog, riječ je o tvrtkama Aldo commerce iz Poreča i Gas oil iz Pule. Bez dizela je ostala i benzinska iz Gornjeg Kneginca kraj Varaždina, riječ je o benzinskoj Kero benz, a bez istog goriva ostala je i tvrtka Istraživač benz iz Nuštra, u Slavoniji – rekla je Miljevac.

Kero benz kod Varaždin poznat je kao popularna destinacija za izlaske mladih.

Nastavite čitati

Život i društvo

Mila Maretić osvojila je brončanu medalju na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mila maretić
Arhiva RT

Mila Maretić, učenica VI. osnovne škole Varaždin i polaznica Centra izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije, osvojila je brončanu medalju na 6. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi.

Najuspješnija je bila ekipa iz Rumunjske.

Uz Milu Maretić iz Varaždina, članovi ekipe iz Hrvatske bili su i Fabijan Cikač iz Zagreba, Kristijan Šimović iz Lučkog,  Emil Missoni iz Zagreba, Maša Dobrić iz Zagreba i Jakov Mirošević iz Samobora.

Mila Maretić osvajačica je ujedno i dva Oskara znanja, a sudionica je i brojnih natjecanja (državnih) iz matematike, kemije, astronomije…

Tako je ove godine Mila već osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike, drugo mjesto na državnom natjecanju iz kemije, drugo mjesto i prvu nagradu na državnom natjecanju iz fizike, a bila je i dio tročlane ekipe koja je osvojila prvo mjesto u ATOM ligi, ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje