Povežite se s nama

U fokusu

Novomarofski Knauf Insulation ostao među top 100 tvrtki koje su lani ostvarile najveću vrijednost izvoza

Objavljeno:

- dana

Premijer Plenković je u petak imao priliku upoznati se s najnovijim tehnološkim dostignućima novomarofske kompanije Knauf Insulationa, njenim inovacijama, rezultatima, budućim planovima, svim benefitima koje zaposlenici imaju te razvojnim aktivnostima koje s njima provode i planiraju u budućnosti.

Uz premijera Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Direktor Knauf Insulationa Novi Marof, Stjepan Mršić premijeru Plenkoviću predstavio je i nedavno najavljenu investiciju od 120 milijuna eura koja će modernizirati i povećati proizvodne kapacitete Knauf Insulationa te otvoriti najmanje 70 novih radnih mjesta u Novom Marofu.

– Radi se o investiciji u novu, održivu proizvodnu liniju koja uključuje inovativnu tehnologiju električnog taljenja. Radi se o projektu koji je dio unaprijed definirane strategije održivosti cjelokupne Knauf Insulation Grupe. Prema našem planu, postrojenje bi trebalo biti pušteno u rad u trećem kvartalu 2025. godine – rekao je direktor Knauf Insulationa Novi Marof, Stjepan Mršić.

Posjet premijera Plenkovića predstavlja važan korak u dodatnom jačanju veza između državne i lokalne uprave i gospodarstva te potvrđuje predanost Vlade Republike Hrvatske u pružanju podrške inovativnim industrijskim sektorima i održivom gospodarskom rastu.

Iza novomarofske kompanije uspješno je poslovno razdoblje, unatoč svim izazovima na tržištu. Sve to rezultiralo je i činjenicom da je Knauf Insulation ostao među top 100 tvrtki koje su u prošloj godini ostvarile najveću vrijednost izvoza.

– Glavni uzrok tome je što proizvodimo tehničke izolacije koje imaju veću vrijednost pa se mogu izvoziti u bilo koji dio svijeta, a pogotovo Europe. Tako pored tradicionalno najvećih izvoznih tržišta poput Italije, Njemačke i Francuske, imamo i tržišta poput Skandinavije, Španjolske, Velike Britanije te dosta tržišta izvan Europe. U tom smjeru svakako nastavljamo i dalje . kazao je Mršić.

Podsjećamo, Knauf Insulation je ekspert za toplinske, zvučne i protupožarne izolacijske sustave Knauf Grupe, jednog od vodećih proizvođača građevinskog materijala.

Svojim inovativnim proizvodima zadovoljavaju stalno rastuću potražnju za rješenjima koja štede energiju u zgradama i industriji, poboljšavaju sigurnost i povećavaju životnu udobnost.

U fokusu

Prije točno četiri godine zabilježen je prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prije točno četiri godine objavili su prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj. Radi se o mladiću koji je bio na nogometnoj utakmici u Milanu. Ministar zdravstva Vili Beroš proglasio je epidemiju 11. ožujka.

Prve mjere prevencije i zaštite od novog koronavirusa na međunarodnim zračnim i morskim lukama u Hrvatskoj počele su 24. siječnja, a Nacionalni stožer civilne zaštite osnovan je 20. veljače. Dan kasnije, donesena je odluka o osnivanju karantene, a tri dana kasnije, školama se preporučuje da ne odlaze na školske ekskurzije i izlete u Italiju.

Prvu psihološku granicu od 100 zaraženih, Hrvatska je prošla 19. ožujka, a onu od 1000 zaraženih prošla je dva tjedna nakon – 2. travnja. Prva smrt uslijed komplikacija bolesti covida-19 zabilježena je mjesec dana od pojave virusa u Hrvatskoj, 25. ožujka. 

Prve restriktivne mjere Stožer je donio u ožujku. Tako je 16. ožujka započela provedba odluke o obustavi izvođenja nastave u obrazovnim ustanovama i uspostave nastave na daljinu. 

Rad kulturnih djelatnosti je obustavljen, kao i rad svih ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, sportskih natjecanja, treninga, radionica te su obustavljena vjerska okupljanja, dok su poslodavci bili obavezani organizirati rad od kuće. Tada je bio privremeno zabranjen i prelazak preko granica.

Javni prijevoz privremeno je obustavljen 21. ožujka, a tada je i strogo ograničeno zadržavanje na ulicama i javnim mjestima, a trgovine su radile skraćeno. Dva dana kasnije, zabranjeno je napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, a građani su za opravdana putovanja morali imati propusnicu. 

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

U fokusu

Od utorka ponovno poskupljuje gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo, benzin, dizel, ilustracija

Gorivo opet poskupljuje od utorka, neslužbeno doznaje Danas.hr

Cijena benzina rast će za četiri centa tako da će nova cijena iznositi – 1 euro i 49 centa. Isto ćemo plaćati i litru dizela, koji poskupljuje za jedan cent.

Poskupljuje i plavi dizel za dva centa. Nove cijene od utorka će vrijediti idućih 14 dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje