Povežite se s nama

Crna kronika

Obdukcija utvrdila kako je umro muškarac čije je tijelo nađeno u požaru kuće u Čakovcu

operacija obdukcija doktor

Objavljeno:

- dana

U utorak, 18. prosinca izvršena je sudska obdukcija nad mrtvim tijelom te je utvrđeno da je smrt nastupila uslijed trovanja ugljičnim monoksidom.

Također je utvrđeno da se najvjerojatnije radi o 62-godišnjoj muškoj osobi s područja grada Čakovca.

Izvršenim očevidom u prisutnosti inspektora za zaštitu od požara kao uzrok požara utvrđeno je da je požar izbio nekontroliranom upotrebom otvorenog plamena.

Podsjećamo da je u ponedjeljak, 17. prosinca oko 18 sati u Čakovcu, Preloškoj ulici, izbio požar na obiteljskoj kući. Prilikom gašenja požara u kući je, nažalost, pronađeno mrtvo tijelo muške osobe. Izvršenim očevidom u prisutnosti mrtvozornika utvrđeno je da na tijelu nema vidljivih tragova nasilne smrti.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca.
O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom županijskom državnom odvjetniku.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje