Povežite se s nama

Međimurje

Obitelj dabrova “izrezbarila“ stabla u Donjoj Dubravi

Objavljeno:

- dana

Ta divna stvorenja

Mještani Donje Dubrave sve češće se susreću s oglodanim stablima.

Na ovakve slike naviknuti su ribiči, lovci, fljojsari, ljudi koje borave oko rijeke Drave i koji poznaju njezinu divljinu, poput volontera Vakuuma. Izrezbarena stabla potonji su primijetili su još krajem prosinca prošle godine. Naime, u tom carstvu prirode su ove zime svoj kutak pronašli dabrovi, o čemu svjedoči veliki broj srušenih i “osakaćenih“ stabala. Ovog puta su se ta zdepasta vodena i kopnena stvorenja toliko drznula da su došla na sam rub Dobrave na obalu Drave nedaleko mjesta gdje su parkirani autobusi kojima ovdje završavaju linije. Jedno oveće drvo su već potpuno srušili, a nagriženo je još jedno, visoko oko 20 metara. S njihovim ponovnim dolaskom i ono će se srušiti.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje