Povežite se s nama

Život i društvo

Odlučili pomoći pjesmom!

Objavljeno:

- dana

HUMANO

Stotinjak ljudi okupio je humanitarni koncert “Srce za Mariju i Rudolfa” koji je održan u srijedu, 4. veljače u Stadium bowlingu koji se nalazi u sklopu  Lumini shopping centra. Bila je to lijepa humanitarna priča za malene anđele, devetogodišnje blizance koji su nepokretni i nalaze se u kolicima.

Prihod od humanitarnog koncerta na kojem su nastupili Klapa Kampanel, TS Od srca do srca te Klapa Lucerne namijenjen je za kupnju specijalnih autosjetalica koje bi majci Kristini Vlahović omogućili lakšu vožnju u automobilu.
– Ovako nešto veliko prvi put se radi za moju djecu Mariju i Rudolfa. Oduševljena sam i svima velika hvala – dirnuta je bila Kristina Vlahović.

Iako ona, Marija i Rudolf dolaze iz Zagreba, ovaj humanitarni koncert održan u Lumini shopping centru samo potvrđuje kako nije važno odakle je tko, već je važna namjera.
– Zahvaljujemo svim sponzorima koji su nas podržali u ovoj humanitarnoj akciji, kao i Davoru Dretaru Dreleu, Janu Kerekešu i nekolicini Mejaša koji su ovaj koncert podržali. Posebno hvala Stadium bowling centru i Udruzi Sveta Bahkita koja snosi troškove humanitarnog koncerta, kao i svim izvođačima – rekla je Martina Pakšec iz marketinške agencije PRLady, iza čije organizacije stoji ovaj koncert.

 

Još nije kasno da pomognete nepokretnim blizancima Mariji i Rudolfu

Ipak, unatoč dobroj posjećenosti i odazovu, na humanitarnom koncertu nije prikupljeno dovoljno novaca za kupnju specijalnih autosjedalica za Mariju i Rudolfa. Samo jedna košta 21.000 kuna, a potrebne su dvije.
Želite li pomoći majci blizanaca to možete učiniti već ovog petka, 13. veljače kada će se u dvorani Graberje s početkom u 18 sati održati humanitarna priredba “Kofer prijateljstva”, gdje će dio prihoda biti namijenjen za pomoć nepokretnim blizancima.
Osim na ovoj priredbi, Mariji i Rudolfu možete pomoći uplatom na žiro račun Kristine Vlahović otvoren pri Zagrebačkoj banci čiji je broj HR382360000-3110565131.

“Kofer prijateljstva” u Graberju

Ovog petka, 13. veljače u Graberju u 18 sati održat će se humanitarna priredba “Kofer prijateljstva”. U programu će nastupiti preko 300 polaznika radionica iz DND Varaždin uz Groove On bend, jednog od pjevača Glazbene radionice pjevanja Mali slavuji, Nevena Stipčića. Ulaznice od 20 kuna mogu se kupiti na blagajni DND Varaždin svaki dan od 11 do 19 sati ili na blagajni Graberja sat prije početka koncerta. Novci prikupljeni priredbom namijenjeni su za djecu iz poplavljene Gunje, te za blizance Mariju i Rudolfa. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Grad Varaždinske Toplice u protekloj je godini bilježio rekordne turističke brojke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždinske Toplice u protekloj je godini bilježio rekordne turističke brojke koje prate i povijesni rezultat županijskog turizma.

Naime, Varaždinske Toplice u 2022. godini ostvarile su čak 51 % više noćenja i 63 % više dolazaka u odnosu na 2021. što je itekako dobar pokazatelj za daljnji turistički razvoj grada koji se nastoji pozicionirati kao nezaobilazna kontinentalna destinacija.

Inače, u protekloj godini, uz odlične turističke brojke vezane uz broj noćenja i dolazaka, Varaždinske Toplice bilježe i veliki porast noćenja u kućama za odmor u odnosu na prethodnu, 2021. godinu, prema čemu su u samom županijskom vrhu.

Direktorica gradske Turističke zajednice Lana Husnjak naglasila je kako je cilj grad i destinaciju promovirati kao važnu turističku točku hrvatskog kontinentalnog turizma čemu u prilog, osim bogate kulturne i povijesne baštine te činjenice da su Varaždinske Toplice središte lječilišnog turizma, idu i brojne manifestacije koje upotpunjuju tamošnju turističku ponudu.

– Grad Varaždinske Toplice u protekloj godini zabilježio je 12.996 dolazaka i 46.345 noćenja što su odlični turistički pokazatelji, a daljnji rast očekujemo i u 2023. godini. U odnosu na prethodne godine, Varaždinske Toplice privlače sve više stranih gostiju koji otkrivaju ovaj kraj, a turisti kod nas u prosjeku i duže borave. Uz pozicioniranje grada kao središta antičke kulture, lječilišnog turizma i ostavštine starih Rimljana, naglasak stavljamo na kuće za odmor, domaće proizvode i eno i gastro ponudu specifičnu za naše krajeve što je ono što današnji turisti traže – rekla je Husnjak.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković također je potvrdila kako je riječ o odličnim turističkim brojkama čiji se daljnji rast očekuje i u ovoj godini. Naime, u najavi je prijava još jednog velikog projekta koji se odnosi na rekonstrukciju bazena Minerve u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice što će doprinijeti dodatnom razvoju lječilišnog turizma.

-Rezultat prema kojem su Varaždinske Toplice u županijskom vrhu dobiva još više na težini budući da su podaci na razini cijele županije odlični. Drago mi je što se u našem gradu stvara pozitivna energija i što sve više i više turista, kako domaćih, tako i stranih to prepoznaje. Želimo se pozicionirati kao poželjna kontinentalna turistička destinacija što osim odličnih turističkih brojki, pokazuje i posjećenost svih manifestacija na području Grada – poručila je gradonačelnica Ratković.

Prošle godine na području Grada Varaždinskih Toplica zabilježeno je 46.345 noćenja, od čega su domaći turisti ostvarili 30.511, a strani 15.834 noćenja što je 51 % više u odnosu na 2021. godinu. Što se tiče dolazaka, u odnosu na 2021. godinu kada ih je zabilježeno 8.218, u 2022. godini ostvareno je 12.996 dolazaka što je čak 63 % više.

Ovi rezultati dobivaju na još većoj važnosti kada se usporede s turističkim brojkama cijele Varaždinske županije koja je prošle godine nadmašila pretpandemijsku 2019. te u odnosu na 2021. godinu zabilježila 21 % više dolazaka i 35 % više noćenja.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Hrvatskoj prevladava virus gripe A, u dvije županije na sjeveru ukupno 641 novi slučaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Hrvatskoj je tijekom sezone gripe 2022./2023., zaključno s 29. siječnja, u sklopu ukupnog tjednog izvještavanja zaprimljeno ukupno 19.372 prijava oboljelih od gripe na razini države, podaci su HZJZ-a.

Od toga su 4047 prijave zaprimljene u četvrtom tjednu ove godine, odnosno od 23. do 29. siječnja.

U Varaždinskoj je županiji u ovoj sezoni gripe prijavljeno ukupno 850 slučajeva, a u posljednjem tjednu 341 novi slučaj.

Međimurje je imalo ukupno 611 slučajeva gripe, a u četvrtom tjednu ove godine 300 novih.

Tijekom ove sezone prijavljena su šest smrtna ishoda zbog gripe i njezinih komplikacija.

Najveća stopa prijave gripe na 100.000 stanovnika bilježi se u Koprivničko-križevačkoj (incidencija 1668,3), Krapinsko-zagorskoj, Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Ova stopa za Varaždinsku županiju iznosi 531,1, a za Međimursku 579,7.

– U Nacionalnom referentnom centru za gripu HZJZ-a u uzorcima pozitivnim na virus gripe u tjednu 4. prevladava virus gripe A (96,8%), uz sporadičnu detekciju virusa gripe B. Među subtipiziranim uzorcima pozitivnih na virus gripe A, u većini uzoraka (79,4%) potvrđen je virus gripe A/H1N1, dok virus gripe A/H3N2 čini 20,6% svih subtipiziranih uzoraka – objavio je HZJZ.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje