Povežite se s nama

Život i društvo

Održano školsko ekipno prvenstvo Varaždinske županije u šahu

Objavljeno:

- dana

U Areni Varaždin je u ponedjeljak, 18. veljače, održano Školsko ekipno prvenstvo Varaždinske županije u šahu.

Nastupilo je osam ekipa dječaka i pet ekipa djevojčica.

Kod djevojčica je, kao i prošle godine, bila najbolja ekipa OŠ Maruševec.

Druga je bila ekipa VI. OŠ Varaždin, a treća ekipa OŠ Ivanec.

Djevojčice iz OŠ A. i I. Kukuljevića Varaždinske Toplice bile su četvrte, a igrale su u sastavu: Tina Šebrek, Mia Jurša, Ana Kanešić, Samanta Vudrag i Karla Detelj.

U igri dječaka se odvijala prava drama te su na kraju tri ekipe imale isti broj bodova – u međusobnim dvobojima odigrale su neriješeno, a o poretku su odlučivali dodatni kriteriji.

Najsretnija je na kraju bila ekipa VI. OŠ Varaždin, pobijedivši doslovce za dlaku ispred ekipe OŠ Maruševec.

Treća je bila ekipa OŠ A. i I. Kukuljevića Varaždinske Toplice koja je nastupila u sastavu: Petar Križanić, Petar Kanešić, Luka Lončarić, Mislav Matkun i Leonard Pokos.

Ekipa djevojčica OŠ Maruševec i ekipa dječaka VI. OŠ Varaždin izborile su nastup na Školskom državnom prvenstvu u šahu.

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje