Povežite se s nama

Crna kronika

Oglasili se iz INE: kod bušotine Zebanec II u blizini Štrukovca istjecao kondenzat

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Iz Industrije nafte (INA d.d.) poslali su informaciju o prirodi tekućine koja je jučer uočena kako istječe kod plinske bušotine u blizini Štrukovca, o čemu smo već pisali.

– Sinoć oko 21 sata na jednom dijelu terena udaljenom od naselja, kojim prolazi podzemni cjevovod za otpremu s bušotine Zebanec 2 prema čvoru Međimurje, lovci su uočili propuštanje fluida (tekućine) te o tome izvijestili nadležne službe.

Po zaprimanju informacije na teren su odmah izašli radnici Ine. Prema prvim procjenama, istekla su 2 do 3 kubna metra fluida, od čega oko 80% čini voda, a preostali dio kondenzat. Cjevovod je rasterećen i zatvoren te je time zaustavljeno daljnje propuštanje, a ujedno je zaustavljena i proizvodnja na bušotini Zebanec 2. Mjesto propuštanja je osigurano i pristupilo se sanaciji cjevovoda po čijem završetku će uslijediti i sanacija okolnog terena.

Događaj nije predstavljao opasnost za zdravlje ljudi, a s obzirom na manju količinu kondenzata u fluidu koji je iscurio neznatan je i utjecaj na okoliš. O nastaloj situaciji pravovremeno su obaviještene sve nadležne službe, a sama sanacija, koja je u tijeku, trebala bi utvrditi i uzroke ovog događaja – javljaju iz INE.

Crna kronika

Varaždin: evo kako je muškarac prevaren kada je putem društvene mreže želiko kupiti traktor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 64-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

On je, 16. travnja, putem jedne društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom osobom, s kojom je dogovorio kupoprodaju traktora, javila je varaždinska policija. 64-godišnjak je izvršio uplatu predujma od oko 150 eura nepoznatoj osobi na račun, nakon čega mu je nepoznata osoba rekla da je iznos predujam premalen i da uplati još 500 eura, a što isti nije učinio jer je shvatio da se radi o prevari.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 150 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladi vozač završio na triježnjenju jer je u Ludbregu napuhao 2.62 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se pet prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri promete nesreće s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 166 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 20 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila te 50 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 259 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, javila je PU varaždinska.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.62 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 100 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 21. travnja, oko 21 sati u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.62 promila upravljao 22-godišnjak.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje