Povežite se s nama

Crna kronika

Oglasili se iz INE: kod bušotine Zebanec II u blizini Štrukovca istjecao kondenzat

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Iz Industrije nafte (INA d.d.) poslali su informaciju o prirodi tekućine koja je jučer uočena kako istječe kod plinske bušotine u blizini Štrukovca, o čemu smo već pisali.

– Sinoć oko 21 sata na jednom dijelu terena udaljenom od naselja, kojim prolazi podzemni cjevovod za otpremu s bušotine Zebanec 2 prema čvoru Međimurje, lovci su uočili propuštanje fluida (tekućine) te o tome izvijestili nadležne službe.

Po zaprimanju informacije na teren su odmah izašli radnici Ine. Prema prvim procjenama, istekla su 2 do 3 kubna metra fluida, od čega oko 80% čini voda, a preostali dio kondenzat. Cjevovod je rasterećen i zatvoren te je time zaustavljeno daljnje propuštanje, a ujedno je zaustavljena i proizvodnja na bušotini Zebanec 2. Mjesto propuštanja je osigurano i pristupilo se sanaciji cjevovoda po čijem završetku će uslijediti i sanacija okolnog terena.

Događaj nije predstavljao opasnost za zdravlje ljudi, a s obzirom na manju količinu kondenzata u fluidu koji je iscurio neznatan je i utjecaj na okoliš. O nastaloj situaciji pravovremeno su obaviještene sve nadležne službe, a sama sanacija, koja je u tijeku, trebala bi utvrditi i uzroke ovog događaja – javljaju iz INE.

Crna kronika

Nizozemskom državljaninu u Varaždinu s nosača na autu ukradena dva MTB bicikla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu državljana Nizozemske, starosti 29 godina, o krađi, javila je PU varaždinska.

Nizozemski državljanin prijavio je da je nepoznati počinitelj od 26. do 27. lipnja s nosača za bicikle na osobnom vozilu, koje je bilo parkirano na parkirališta u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, otuđio dva MTB bicikla.

Visina materijalne štete procjenjuje se na 20-ak tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija riješila slučaj: umirovljenica ukrala suncobran na Aquacityju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, dovršili su kriminalističko istraživanja nad ženom starosti 69 godina.

Sumnja se da je 19. lipnja iz otvorenog skladišta na kupalištu Aquacity otuđila suncobran, javila je PU varaždinska.

Varaždin: s jedne terase otuđeno šest stolaca, a na Aquacityu ukraden suncobran

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja suncobran je vraćen odgovornoj osobi oštećene javne gradske ustanove, a protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje