Povežite se s nama

Sport

Ohrabrujući početak sezone za atletičare AK Sloboda

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

U Zagrebu je u organizaciji AK Agram održan već peti po redu međunarodni atletski miting “Memorijal Gorana Subotića” na kojem je nastupio više od 300 natjecatelja. 

Lucija Pokos perjanica AK Sloboda je bez problema pobijedila na 200 m s vremenom 24,05 i time se približila normi za OI na samo 85 stotinki sekunde. U istoj utrci mlađa juniorka Ena Krebelj zauzela je 5. mjesto, dok je Orhideja Lešćak zauzela 15. mjesto. Ena je bila bolja na 100 m kod seniorki gdje je osvojila 3. mjesto. U svojoj disciplini na 400 m uvjerljivo je pobijedila je i Kristina Dudek na 400 m sa 54,37 s što je gotovo sekundu brže nego prije godinu dana na istom natjecanju. U istoj utrci nastupile su još Marija Hižman (6.mjesto), Mateja Jambrović(7.mjesto) i Martina Kučina(14.mjesto). Kod seniorki ugodno je iznenadila mlađa juniorka Paula Šimunčić koja je bila brža od norme potrebne za nastup na Prvanstvu Europe u Gruziji ovog ljeta. Trčala je 7:24,88 min. No Palua će unatoč tome, za put na prvenstvo morati još pobijediti barem jednu od dvije konkurentice i to boljim rezultatom. Naime, na prvenstvu mogu nastupiti po dvije predstavnice jedne država dok Hrvatska već ima tri atletičarke s istrčanom normom. Kod seniora najbolje se se iskazao povratnik David Šalamon. Na 400 m za seniore zauzeo je 4. mjesto s osobnim rekordom 49,62. Odličan je bio i Mirko Mičuda bacivši kladivo 68,98 m što je bilo dovoljno za 3. mjesto. Damir Posavec u skoku u vis dostigao je 195 cm što mu je bilo dovoljno također za 4. mjesto. Ovo je tako bio vrlo ohrabrujući početak sezone za varaždinske atletičare koji konkuriraju za velika svijetska natjecanja.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Sport

3. ŽNL: Podravcu općinski derbi u Sračincu, na vrhu Klenovnik i Udarnik 32

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 3. ŽNL skupina Varaždin borba za naslov vodi se između vodećeg Klenovnika i drugoplasiranog Udarnika 32.

Vodeći Klenovnik u 17 susreta skupio je 42 boda, bod više od nogometaša iz Gornjeg Kućana.

Pri vrhu je Podravac iz Svibovca, odnosno na 4. mjestu, koji je u prošlom kolu igrao općinski derbi sa Sračincem. Susret pred 250 gledatelja završio je 1:0 za goste iz Svibovca Podravskog.

U idućem kolu Sračinec gostuje kod drugoplasiranog Udarnika 32, a četvrtoplasirani Podravac dočekuje Omladinac.

Vodeći Klenovnik u subotu, 27. travnja u 17 sati ugošćuje Vratno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje