Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Cestica osigurala uskrsnicu za studente i umirovljenike

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Obavještavaju se svi umirovljenici s područja Općine Cestica čija mjesečna mirovina iznosi manje od 2500 kuna, da će Općina Cestica vršiti isplatu prigodnih novčanih pomoći umirovljenicima povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 150 kuna.

Isplata će se vršiti u prostorijama Općine Cestica od 29. ožujka do 01. travnja 2021. godine (od ponedjeljka do četvrtka) u vremenu od 10 do 14 sati i to sljedećim redosljedom:

  • ponedjeljak (29.03.) – Gornje Vratno
  • utorak (30.03.) – Cestica, Radovec, Križovljan Radovečki, Natkrižovljan
  • srijeda (31.03.) – Babinec, Falinić breg, Kolarovec, Brezje D., Virje K., Otok Virje, Vratno Otok i Radovec Polje
  • četvrtak (01.04.) – Veliki i Mali Lovrečan, Dubrava K., Jarki, Selci K., M. Gradišće, Križanče.

Prilikom isplate obavezno je predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak mirovine/mirovina.

Također, obavještavaju se redovni studenti s područja Općine Cestica, da će Općina vršiti isplatu prigodnih novčanih pomoći svim studentima povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 200 kuna.

Uvjeti za isplatu jednokratne pomoći je redovan upis na fakultet u 2020./2021. akademskoj godini. Studenti koji primaju općinsku stipendiju ne trebaju se javljati na ovaj poziv, već će se za njih uskrsnica isplatiti automatizmom.

Studenti koji ne primaju općinsku stipendiju trebaju dostaviti Potvrdu o redovnom upisu na fakultet za godinu 2020/2021., presliku osobne iskaznice te kartice računa za uplatu.

Podatke mogu dostaviti e-mailom na [email protected] ili osobno u prostorije općine do 31. ožujka 2021. Godine.

Načelnik Mirko Korotaj uputio je poruku svim studentima: “Svjestan teških vremena u kojima se svi nalazimo ova mala pomoć jedan je znak i želja da svima barem malo uljepšamo ove uskrsne blagdane. Nadam se da ćemo sljedeće akademske godine moći upriličiti zajedničko druženje te iskoristiti priliku za razmjenu ideja i prijedloga. Želim Vam puno uspjeha u daljnjem obrazovanju, te zdravlja i sreće u životu.”

Život i društvo

Asfaltira se cesta u Čurilovcu, gradonačelnica Ratković obišla radove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Varaždinskih Toplica i ove se godine nastavilo s unapređenjem komunalne infrastrukture, a među kapitalnim projektima je modernizacija i rekonstrukcija cestovnih kolnika i nogostupa.

Za tu su namjenu u gradskom proračunu predviđena sredstva od gotovo 1,6 milijuna kuna.

Budući da je na području grada Varaždinskih Toplica čak 200 kilometara nerazvrstanih cesta, među prioritetima aktualne gradske vlasti je i uređenje upravo tih cesta i to u svim mjesnim odborima, stoga su ovih dana krenuli radovi u Mjesnom odboru Čurilovec. Riječ je o modernizaciji kolničkog zastora, odnosno asfaltiranju nerazvrstane ceste NC 1-068, na dionici dugoj 190 metara i širine 3 metra.

– Mnogo se radi u Varaždinskim Toplicama, ali osim što želimo urediti centar grada, važno nam je i kako se živi u svim našim mjesnima odborima. Trudimo se, a tako ćemo i nastaviti, kako bi naši građani bez obzira na to u kojem dijelu Varaždinskih Toplica žive imali uvjete i standard kakve imaju i stanovnici većih gradova. Kako mi to volimo reći, želimo asfalt ne samo do svake zgrade ili kuće, već i do svake klijeti – istaknula je toplička gradonačelnica Dragica Ratković prilikom obilaska radova.

Za asfaltiranje nerazvrstane ceste u Čurilovcu u proračunu je predviđeno oko 120.000 kuna.

Nastavite čitati

Život i društvo

PU varaždinska u 24 sata utvrdila 117 prekršaja prekoračenja brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 21. travnja, od 00.00 do 24.00 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani 24-satni nadzor brzine.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 117 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 12 ostalih prekršaja.

Nadzor brzine proveden je na ukupno 65 različitih lokacija, od kojih su sve navedene lokacije prema prijedlozima građana, a nadzor na nekim lokacijama je proveden u više navrata.

Najveća brzina od 115 km/h očitana je u Ulici Banjšćina u Gornjem Knegincu, na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. Za počinjeni prekršaj, vozaču prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Za vrijeme provođenja akcije evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, te jedan prometni događaj na cesti u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Uzrok smrtnog stradavanja biti će poznat nakon obdukcije.

Nastavite čitati