Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Veliki Bukovec imat će moderno uređeni centar s dječjim igralištem, pametnom klupom i fontanom

Objavljeno:

- dana

U centru Općine Veliki Bukovec ubuduće će se nalaziti dječje igralište, vježbalište, zelena oaza i pametna klupa koja će pokretati fontanu s malim potokom.

Projekt “Modernizacija centra naselja u Velikom Bukovcu” predstavljen je na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća u srijedu. Vijećnici su dali suglasnost za uređenje centra za što se novci planiraju osigurati iz EU fondova.

– Središte Općine trebalo bi imati jedan ovakav prostor koji bi mogle koristiti sve generacije od naših najmlađih do umirovljenika. Projekt će se prijaviti preko LAG-a Izvor i Općina bi za njega trebala dobiti 110.000 kuna iz EU fondova, dok bi cjelokupno uređenje koštalo 200.000 kuna. Razlika bi se osigurala u općinskom proračunu – rekao je Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec.

To ne bi trebao biti problem s obzirom da je ova općina u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je 1,62 millijuna kuna prihoda, dok su rashodi bili 1,51 milijuna kuna. Uz višak prihoda iz prošle godine, Općina je “u plusu” od 552.000 kuna.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati