Iako godina primiče svojem kraju, Općini Vinica odobrena su dodatna sredstva u iznosu od 435 tisuća kuna, a odnose se na tri investicije.

Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Općina je dobila dodatnih 175 tisuća kuna na već prije odobrenih 300 tisuća kuna, za zamjenu vanjske stolarije zgrade Općine i stropne termoizolacije.

Ukupna investicija na zgradi Općine iznosi 624 tisuće kuna, a razliku od 224 tisuće kuna pokriva Općina iz svojeg proračuna. Isto ministarstvo je također uz posredovanje načelnika Općine odobrilo župi sv. Marka ev. 75 tisuća kuna za uređenje kapelice Trpećeg Isusa na Trgu Matije Gupca.

– Nadalje sredstva u iznosu od dodatnih 200 tisuća kuna, na prethodno odobrenih 280 tisuća kuna, odobrilo je u cijelosti Ministarstvo kulture za nastavak radova na sanaciji kurije Patačić. Ovim sredstvima Ministarstva kulture završit će se svi unutarnji i pripremni radovi za nastavak sanacije krovišta istog objekta u vrijednosti od 500 tisuća kuna, a što ćemo tražiti u sljedećoj godini – izjavio je načelnik Općine Vinice Marijan Kostanjevac, koji ujedno ovim putem zahvaljuje na velikoj pomoći premijeru Plenkoviću te resornim ministarstvima.

Dodao je kako je sve to bilo obećano prilikom posjeta premijera i nekih ministara Općini tijekom ove godine.

 

Komentari

Komentara