Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica 55-godišnjaku iz Varaždina koji je telekomunikacijsko poduzeće oštetio za 10.500 kuna

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 55-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Tereti ga se da je od siječnja 2016. do siječnja 2017. godine u Varaždinu i okolici, kao tehničar za područje Varaždinske županije u jednom trgovačkom društvu koje pruža telekomunikacijske usluge, u 210 navrata lažno prikazao kako društvo otkupljuje korisničku opremu od svojih korisnika upisujući lažne serijske brojeve tobože otkupljene opreme i telefonske brojeve članova svoje obitelji i poznanika kao osoba od kojih se oprema otkupljuje.
Nakon toga je na njihove korisničke račune uplaćivao po 50 kuna po svakom prikazanom otkupu.
Na taj je način oštetio trgovačko društvo za 10.500 kuna.

Crna kronika

Muškarac prevaren nakon što se javio na oglas za kredit s društvene mreže

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U srijedu, 20. listopada, policijski službenici Policijske postaje Čakovec od muškarca sa šireg područja Grada Čakovca zaprimili su kaznenu prijavu u svezi kaznenog djela prijevare.

Naime, muškarac je sredinom mjeseca listopada ove godine na društvenoj mreži pronašao oglas agencije koja nudi kredite. U cilju realizacije kredita stupio je u kontakt s nepoznatom osobom te je prema njegovoj uputi kupio nekoliko bonova, svaki vrijednosti nekoliko stotina kuna. Potom ih je fotografirao mobitelom i putem internetske aplikacije namijenjene za komunikaciju, poslao nepoznatoj osobi.

Nakon toga obaviješten je da je potrebno uplatiti još nekoliko tisuća kuna kao polog za kredit, na što je shvatio da je prevaren i događaj je prijavio policiji. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične ponude kredita putem društvenih mreža te da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je ignoriranje svih sumnjivih obavijesti o povoljnim i brzim realizacijama kredita putem društvenih mreža i dr. sredstava komunikacije putem interneta.

Ako vam je potreban kredit, najsigurnija realizacija još uvijek je putem banke, direktno u poslovnici. Također, savjetujemo da se prilikom komunikacije na društvenim mrežama i putem raznih aplikacija striktno pridržavate općih uputa o čuvanju osobnih podataka – kažu iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod V. Bukovca netko kombajnom pobrao i otuđio oko 4 tone kukuruza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU varaždinska danas je javila o više krađa.

U utorak, 19. listopada, u Seketinu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću kojom se koristi 46-godišnjakinja i otuđio novac te zlatni i srebrni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću kuna.

U vremenu od 15. do 18. listopada, između Kapele Podravske i Velikog Bukovca, na njivi u vlasništvu 62-godišnjaka, nepoznati je počinitelj kombajnom pobrao i otuđio oko 4 tone kukuruza. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Od 27. rujna do 11. listopada, nepoznati je počinitelj iz skladišta poduzeća u Doljanu, otuđio građevinski alat za gletanje, u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja svih navedenih kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje