Povežite se s nama

Međimurje

Organizatori pozivaju sve na Prvi čakovečki polumaraton Zrinski

Objavljeno:

- dana

ATLETSKI KLUB MEĐIMURJE

Atletski klub Međimurje već je deset godina vrlo uspješan organizator utrka u Čakovcu pod nazivom “Utrka Grada Čakovca”, a ove godine odlučili su se za organizacijski korak te će u nedjelju, 30. travnja, prvi put organizirati polumaratonsku utrku u Čakovcu.

Polumaraton, kako je zamišljeno, mnogo je zahtjevnije natjecanje za organizatora, ali u Klubu su sigurni da mogu odraditi sve što je potrebno da utrka prođe s najboljim ocjenama i postane tradicionalna. Očekuje su i bolji odaziv natjecatelja, jer je umjesto u srijedu, kada se redovito održavala Utrka Grada Čakovca, utrka polumaratona  prebačena na nedjelju u prijepodnevne sate. Posebno će zanimljiva biti trasa, jer će se polumaraton cijelom dužinom održati ulicama Grada Čakovca, pa se očekuje i velik broj gledatelja i navijača. Start je u Zrinsko-frankopanskoj ulici, a cilj je na Trgu Republike. Organizator je uvjeren da će sve ovo donijeti puno bolji odaziv trkača i gledatelja, pa prema tome i medija i sponzora. Organizatori pozivaju sve trkače i rekreativce iz Međimurja, ali i susjednih županija, da se odazovu i pomognu da ova ideja preraste u tradicionaonu utrku čakovečkim ulicama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje