Povežite se s nama

Međimurje

Više od stotinu mališana okušalo se u raznim sportovima

Objavljeno:

- dana

MLADI I SPORT

Dvorana I. OŠ Čakovec gotovo da je ove subote prijepodne bila pretijesna za 110 mališana i njihovih roditelja na trećoj sportskoj suboti u sklopu serijala Športko.

Treća po redu Športko – sportska subota u 2017. bila je nazvana “Loptica skočica“. Na njoj su mališani mogli isprobati svoju spretnost u košarci, odbojci i nogometu. Jedna od mnogobrojnih oduševljenih mama je i Andreja Grošević iz Šenkovca. Majka Nole i Eme, pohvaljujući Športko rekla je da ona i djeca svake subote prijepodne uživaju u sportskoj razbibrizi. Andreja je govoreći o odličnoj organizaciji i trenerima istaknula da se njezine cure uz brojnu dječicu prije svega dobro zabavljaju. Udruga za šport djece i mladeži već 12. godinu zaredom organizira serijal Športko. Tea Kolarić, tajnica Udruge za šport djece i mladeži, podsjetila je da su se do ove godine provele sportske subote iz gimnastike i atletike, dok je ona iz tenisa zbog vremenskih uvjeta morala biti odgođena na 20. svibnja. 

Do kraja serijala moraju se održati još četiri sportske subote, nakon čega će biti održano završno druženje na kojem će svi sudionici dobiti medalje i priznanja. Iz Udruge zahvaljuju Grada Čakovcu, koji je glavni pokrovitelj, ali i brojnim tvrtkama koje pomažu ovaj projekt koji okuplja više od stotinu djece svake godine. Glavni cilj serijala Športko je upoznati djecu sa sportom, pomoći roditeljima pri otkrivanju koji sport mališanima leži da bi se kasnije mogli odlučiti kojim će se sportom baviti.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje