Povežite se s nama

Život i društvo

Igrajte Marofpoly – originalnu, novomarofsku verziju vječno popularnog Monopolyja

Objavljeno:

- dana

Idemo se igrati

Mladi za Marof pristupili su velikom i kreativnom poslu – osmišljavanju novomarofskog Monopolyija – Marofpolyija.

Kako vele, postoje mnoge verzije ove igre pa su i oni odlučili napraviti originalnu, marofsku verziju.  

Na osmišljavanju igre – Novi Marof 2017. special edition –  sudjeluje grupa entuzijasta iz Udruge Mladi za Marof.

Lokalnu verziju jedne od najpoznatijih svjetskih igara odrađuju u danima Praznika u MZM centru, u svojim novim prostorijama.

Početkom tjedna u gostima su im bili i bord gejmeri iz Varaždina i, kako su napisali, pokazali im da su još uvijek daleko iza njih po poznavanju svijeta društvenih igara.

Bio je ovo za njih zanimljiv tjedan. U tri termina se održavao već tradicionalni program „Kruha i igara“, odgledala se dva filma, preispitivala se pamet u MZM New Year’s Quizu.

Monopoly by Marof svakog bi treba trebao biti gotov. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Dan neovisnosti uz svijeće za poginule i preminule hrvatske branitelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je povodom Dana neovisnosti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kod Križa zahvalnosti u Varaždinu zapalio svijeću u spomen na sve poginule i preminule hrvatske branitelje odavši im tako počast i poštovanje za doprinos u obrani Hrvatske.

Podsjetimo, Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj je spomendan koji se obilježava 25. lipnja, u spomen na dan kada je Hrvatski sabor donio Odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska maturantica kolabirala pišući test u potkrovlju bez klime

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučerašnji toplinski val loše je utjecao na neke maturante koji pišu državnu maturu.

Srednjoškolka iz Makarske se onesvijestila pišući dvoipolsatni esej iz hrvatskog jezika na maturi, a index.hr javila se majka učenice iz Varaždina. Ispričala je da se njenoj kćeri dogodila slična situacija.

– Maturu su pisali u potkrovlju škole, ne znam zašto, kad su učionice na donjim katovima. U potkrovlju nisu imali klimu. Mojoj kćeri pozlilo je već nakon 20 minuta. Profesorica koja je dežurala zvala je van, no ona je sama rekla da želi nastaviti pisati test i napisala ga je skoro do kraja kad joj je ponovno pozlilo. Pozvali su me iz škole, otišli smo u bolnicu i proveli pet sati u hitnoj internističkoj ambulanti na infuziji i pretragama – priča još pod dojmom Đurđica Vodopija.

Kaže kako moraju obaviti još neke pretrage kod obiteljskog liječnika.

Pohvalila je prisutno nastavno osoblje jer su pohrlili u pomoć. Spominje da joj nije jasno zašto se, uz to što maturu pišu u ovakvim uvjetima, djecu poziva da pred školu dođu puno ranije, pa se tako izlažu stajanju na suncu.

Škola o kojoj je riječ je Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, a bitna je činjenica da je to tek jedna od mnogih hrvatskih škola koje u 2021. godini još uvijek nemaju klimatizacijske uređaje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!