Povežite se s nama

Međimurje

Otvara se oldtimer i moto staza, a organizira i sajam u Mihovljanu

Objavljeno:

- dana

OTK Međimurje

Oldtimer klub Međimurje Čakovec održao je u veljači 19. redovnu godišnju skupštinu na kojoj je prisustvovalo 130 članova kluba.

Došli su i gosti iz susjednih klubova, predstavnici prometne policije Međimurske županije, Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i gradonačelnik Murskog Središča, Dražen Srpak.

– Protekla godina bila je uspješna u svim pogledima. Posebice zato što smo uredili prostoriju u Mihovljanu kakvu bi svaka udruga trebala imati – izjavio je Franjo Belović, predsjednik Oldtimer kluba Međimurje-Čakovec koji ima oko 190 članova iz svih krajeva Hrvatske, Austrije, Njemačke i Slovenije. Nakon što je u Mihovljanu prošle godine uspješno organiziran sajam oldtimera, dijelova i oprema te antikviteta, čak dva takva sajma planiraju se i u ovoj godini: 23. travnja i 17. rujna.

– Na sam Uskršnji ponedjeljak, 17. travnja, planiramo veliko otvorenje oldtimer i motociklističke staze sa blagoslovom vozača i vozila u Svetom Martinu na Muri – najavio je predsjednik kluba Belović te rekao kako je ovo veliko otvorenje održava 18 put zaredom. Na Porcijunkolovo, 29. srpnja,članovi Oldtimer kluba Međimurje organizirat će jedan od najvećih susreta oldtimera u Hrvatskoj. – Izložit će se vozila, pa ćemo svi otići na panoramsku vožnju kroz Međimurje i upoznati naše vinograde – otkrio je predsjednik kluba Belović.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje