Povežite se s nama

Međimurje

Otvara se oldtimer i moto staza, a organizira i sajam u Mihovljanu

Objavljeno:

- dana

OTK Međimurje

Oldtimer klub Međimurje Čakovec održao je u veljači 19. redovnu godišnju skupštinu na kojoj je prisustvovalo 130 članova kluba.

Došli su i gosti iz susjednih klubova, predstavnici prometne policije Međimurske županije, Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i gradonačelnik Murskog Središča, Dražen Srpak.

– Protekla godina bila je uspješna u svim pogledima. Posebice zato što smo uredili prostoriju u Mihovljanu kakvu bi svaka udruga trebala imati – izjavio je Franjo Belović, predsjednik Oldtimer kluba Međimurje-Čakovec koji ima oko 190 članova iz svih krajeva Hrvatske, Austrije, Njemačke i Slovenije. Nakon što je u Mihovljanu prošle godine uspješno organiziran sajam oldtimera, dijelova i oprema te antikviteta, čak dva takva sajma planiraju se i u ovoj godini: 23. travnja i 17. rujna.

– Na sam Uskršnji ponedjeljak, 17. travnja, planiramo veliko otvorenje oldtimer i motociklističke staze sa blagoslovom vozača i vozila u Svetom Martinu na Muri – najavio je predsjednik kluba Belović te rekao kako je ovo veliko otvorenje održava 18 put zaredom. Na Porcijunkolovo, 29. srpnja,članovi Oldtimer kluba Međimurje organizirat će jedan od najvećih susreta oldtimera u Hrvatskoj. – Izložit će se vozila, pa ćemo svi otići na panoramsku vožnju kroz Međimurje i upoznati naše vinograde – otkrio je predsjednik kluba Belović.

Izvor:
Foto:

Međimurje

I Varaždinska županija podržala inicijativu za modernizacijom pruge od Kotoribe do Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon gradova Čakovca i Varaždina te Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, inicijativu za obnovom, modernizacijom i elektrifikacijom pruge Kotoriba – Čakovec – Varaždin – Novi Marof – Zabok – Zagreb službeno je podržala i Varaždinska županija.

Naime, inicijativu je varaždinskom županu Anđelku Stričaku predstavio njezin inicijator Željko Pavlic, predsjednik Međimurskog demokratskog saveza i saborska zastupnica Andreja Marić, koja će je predstavljati u Hrvatskom saboru. Inicijativa je službeno podržana od strane Varaždinske županije na posljednjoj sjednici Skupštine održanoj u srijedu, 22. rujna, i to jednoglasnim usvajanjem zaključka.

Inicijativom se predlaže Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da u programske i proračunske dokumente uvrsti projekt i osigura sredstva za modernizacijom pruge u cijeloj dužini od Kotoribe preko Čakovca i Varaždina do Zagreba.

Nastavite čitati

Međimurje

„Moji doli i bregi“: Lea Ciglarić i Mario Blažević snimili najbolje fotografije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine u organizaciji Lokalne akcijske grupe „Međimurski doli i bregi“ održan je sada već tradicionalni fotografski natječaj „Moji doli i bregi“. Natječaj je bio otvoren od 17. lipnja do 31. kolovoza 2021. godine, a ukupno je pristiglo 58 fotografija.

Za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a: PG Geler, OPG Nenad Preiner, Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“, OPG Nedin Sarač, OPG Christian Preložnjak, OPG Igor Hrustek, OPG Vesna Branilović, OPG Vlasta Sršan, Vina Jakopić i Udruga „Biovrt – u skladu s prirodom“.

Sadržaj fotografije morao je biti povezan s temama poljoprivrede i turizma, a sve su morale biti snimljene na području LAG-a „Međimurski doli i bregi“. Stručni žiri, koji su sačinjavali Davor Žerjav, Davorin Mance i Ratko Pesek, odabrao je po dvije fotografije iz svake kategorije.

U kategoriji Poljoprivrede prvo mjesto pripalo je Lei Ciglarić, a fotografija prikazuje u Međimurju već pomalo nesvakidašnji motiv – stočarstvo. Na drugom mjestu pažnju žirija je privukla zlatnožuta boja s međimurskih polja autorice Alenke Novak s motivom koji dočarava radišnost međimurskog kraja.

U kategoriji Turizam prvo mjesto otišlo je u ruke Marija Blaževića s fotografijom prekrasnih „bregi“ gornjega brdovitog Međimurja i slovenskim planinama u pozadini, a da Međimurci znaju i uživati govori motiv autorice Andreje Turk s međimurskog ribnjaka koji to zorno i prikazuje pa je zaslužio drugo mjesto.

– Zahvaljujemo svim sudionicima fotografskog natječaja na velikom odazivu te kvalitetnim i zanimljivim fotografijama naših dolova i bregova – poručuju iz LAG-a „Međimurski doli i bregi“.

Lea Ciglarić
Mario Blažević
Alenka Novak
Andreja Turk

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje