Povežite se s nama

Međimurje

Otvara se oldtimer i moto staza, a organizira i sajam u Mihovljanu

Objavljeno:

- dana

OTK Međimurje

Oldtimer klub Međimurje Čakovec održao je u veljači 19. redovnu godišnju skupštinu na kojoj je prisustvovalo 130 članova kluba.

Došli su i gosti iz susjednih klubova, predstavnici prometne policije Međimurske županije, Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i gradonačelnik Murskog Središča, Dražen Srpak.

– Protekla godina bila je uspješna u svim pogledima. Posebice zato što smo uredili prostoriju u Mihovljanu kakvu bi svaka udruga trebala imati – izjavio je Franjo Belović, predsjednik Oldtimer kluba Međimurje-Čakovec koji ima oko 190 članova iz svih krajeva Hrvatske, Austrije, Njemačke i Slovenije. Nakon što je u Mihovljanu prošle godine uspješno organiziran sajam oldtimera, dijelova i oprema te antikviteta, čak dva takva sajma planiraju se i u ovoj godini: 23. travnja i 17. rujna.

– Na sam Uskršnji ponedjeljak, 17. travnja, planiramo veliko otvorenje oldtimer i motociklističke staze sa blagoslovom vozača i vozila u Svetom Martinu na Muri – najavio je predsjednik kluba Belović te rekao kako je ovo veliko otvorenje održava 18 put zaredom. Na Porcijunkolovo, 29. srpnja,članovi Oldtimer kluba Međimurje organizirat će jedan od najvećih susreta oldtimera u Hrvatskoj. – Izložit će se vozila, pa ćemo svi otići na panoramsku vožnju kroz Međimurje i upoznati naše vinograde – otkrio je predsjednik kluba Belović.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Selnica za umirovljenike pripremila poklon bonove, ali potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike sa svog područja povodom Uskrsa pripremila poklon bonove.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici Općine Selnica i priložiti zadnji odrezak od mirovine. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 500 eura.

Dokumentacija se prikuplja od 26. veljače do 11. ožujka 2024. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati.

Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije, poručili su iz Općine Selnica. U slučaju potrebe možete nazvati i Općinu na broj telefona 861-344.

Podjela bonova održat će se 14. i 21. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje