Mladi Fotograf Marko Vučenik otvorio je svoju petu samostalnu izložbu fotografija, prvu u rodnoj Donjoj Dubravi. Izložba pod nazivom „Wall of fame“ je otvorena u prostoru Caffe bara Sale, u subotu, 13. srpnja.

– Fotografija je oduvijek bila i ostala ljubav mog života, uvijek joj se rado vratim. Smisao za lijepo proizlazi iz kućnog odgoja, obitelji, prijatelja kojima smo okruženi. Ljepota nije samo estetika, ljepotu treba prepoznati i kad dolazi iznutra. Tako na svom ukusu moram zahvaliti prvenstveno svojim roditeljima, baki i prijateljima koji su uz mene cijeli život – ističe Marko Vučenik.

Na izložbi u Donjoj Dubravi, Marko se predstavio portretnim fotografijama.

SPAR

– Ovakvom vrstom fotografije bavim se od 2006. godine. Za obavezni predmet fotografije kao prvog modela krajem ožujka 2006. fotografirao sam Kristinu Horvat na obali Drave analognim fotoaparatom. Kako nisam imao novaca za profesionalne modele, nastavio sam fotografirati svoje prijateljice. Marina Horvat je bila drugi model i jedina koja je došla na sve moje izložbe. Osim mene, naravno – šali se Marko, koji je na fotografije „preselio“ i Natašu Hrašćanec, ali i svoju baku Tereziju Miser.

Posljednjih godina Marko se velikim koracima probija i u međunarodnim vodama te je dosad svoje fotografije izlagao petnaestak puta diljem Europe. Na popisu gradova u kojima je izlagao su Hag, Beč, Ljubljana, Berlin, Barcelona, Venecija, Atena, Amsterdam i Sofija.

– Podršku su na otvorenju izložbe dali brojni mještani i prijatelji iz okolnih mjesta.

Na „Zid slavnih“ se potpisao i glumac Gavelle i Ludens teatra Sven Šestak. Događaj je trajao do 23 sata, a tko još nije stigao razgledati fotografije može to učiniti bilo kada jer su one sada dio stalnog postava Caffe bara Sale. Posebno zahvaljujem vlasniku Saši Šefiću Saleu koji je svoj prostor pretvorio u izložbeni. Hvala i Janji Kovač, kustosici Muzeja Međimurja Čakovec, na uvodnom govoru, kao i Marijanu Vargi, načelniku Općine Donja Dubrava – zaključio je Marko Vučenik.

Komentari

Komentara

loading...