FOTOPrivatna arhiva

Tradicija održavanja Velikoga skoka u rijeku Dravu, popularnog Big Jumpa, nastavljena je i ove godine. U nedjelju, 14. srpnja, više od 200 ljudi skočilo je u Dravu na prostoru kupališta u Svetoj Mariji.

Rijeka Drava nije slučajno izabrana za organizaciju Velikoga skoka, jer je od strane mnogih domaćih i inozemnih stručnjaka prepoznata kao jedna od rijetkih očuvanih rijeka. Da ne ostane sve samo na skoku u rijeku pobrinuli su se domaćini, koji su za posjetitelji osmislili i sproveli bogati dvodnevni zabavni i edukativni program.

Poznati hrvatski biolog, publicist, fotograf i snimatelj, Goran Šafarek, premijerno je pokazao svoj novi film „Zeleni krvotok Hrvatske“. Za one najmlađe organizirane su zabavne igre, ali i škola veslanja u kajacima te natjecanje u odbojci na pijesku. Program na dravskoj obali privukao je više od 400 posjetitelja. Zanimljivo je da su većina njih stigli u posljednjih pola sata. Razlog je u ćudljivu vremenu koje se nakon jutarnje ljetne kiše naglo proljepšalo.

SPAR

– Događaj je u svakom slučaju uspio, na što smo itekako ponosni, a posebne zahvale idu Đurđici Slamek, načelnici Općine Sveta Marija, Janji Škoda, predsjednici Zaštitarsko-ekološke udruge Senjar iz Donje Dubrave i Gabrieli Jakupek, voditeljici mladog uzrasta DVD Sveta Marija te članovima Nogometnog kluba Sveta Marija, na osmišljenom bogatom dvodnevnom programu obilježavanja Dana europske Amazone – poručili su organizatori.

Komentari

Komentara

loading...