Povežite se s nama

Međimurje

Ove godine po 5. put organizirano bicikliraju do Vukovara

Objavljeno:

- dana

Neumorni članovi preloške Udruge “Laganini“:

U prostorima Doma kulture članovi preloške Udruge “Laganini“ održali su redovnu godišnju skupštinu.

Njezin predsjednik Miljenko Blažeka iznio je kratki pregled brojnih aktivnosti u kojima su sudjelovali. Naime, tijekom cijele prošle godine članovi su se nastojali uključiti u sve biciklističke manifestacije na području Grada, Županije i izvan nje, pa su tako sudjelovali i na BIMEP-u, Prvomajskoj biciklijadi, Priločkome maratonu, Panonskome maratonu, Međimurskoj turi, usponu na Zavižan i drugim biciklijadama. Organizirali su biciklističko hodočašće u Mariju Bistricu te biciklijadu povodom Tjedna kretanja u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i drugim udrugama s područja Grada. Osobito se ponose što su četvrtu godinu zaredom organizirali biciklijadu “Biciklom za Vukovar”, u kojoj je sudjelovalo 27 biciklista, uključujući i dva djelatnika Policijske postaje Prelog, a sve su poduprli Grad Prelog i mnogobrojni sponzori. Na skupštini je donesena odluka da se u 2017. godini po peti put zaredom biciklima posjeti Vukovar, i to upravo na Dan državnosti 25. lipnja, te da se organizira biciklijada povodom “Tjedna sporta”. Prisutnima su se obratili i gosti iz prijateljskih udruga s područja Grada te je tako najavljena suradnja i s Planinarskim društvom Prelog te Biciklističkim klubom Prelog.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Počela adaptacija i opremanje Macanovog doma u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Počeo je projekt adaptacije i opremanja “Macanovog doma”.

Naime, Grad Čakovec izradio je projektnu dokumentaciju te istu prijavio za sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i ostvario pravo na sufinanciranje u iznosu od 48.454,56 eura. Podsjećamo kako je riječ o projektu koji je prošao Gradu Čakovcu u okviru Natječaja i Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 157.950,39 eura.

Bez većih ulaganja

Zgrada “Macanovog doma” spomenik je arhitekture unutar zaštićene spomeničke cjeline centra grada Čakovca. U funkciji je od izgradnje 1938. godine, a od tada čak 50-ak godina nije bilo većih ulaganja, dok je 1988. godine odrađena rekonstrukcija grijanja i elektroinstalacija, zamijenjena stolarija, izvršena sanacija zidova od vlage, a dio prostora preuređen je tad u poslovno – ugostiteljski dio.

Novim projektom najavljena je rekonstrukcija zgrade, uz kvalitetno i suvremeno opremanje sportske dvorane

Pomoćne prostorije nisu funkcionalne i već su dotrajale, kao i dvorana, tako da će se postaviti novi prozori, podne keramičke obloge, rekonstruirati i opremiti svlačionice i sanitarni čvorovi te dobaviti i postaviti nova sportska oprema.

U cilju promicanja pristupačnosti građevine osobama s invaliditetom već je postavljena pristupna rampa za osobe s invaliditetom uz ulično pročelje građevine. U svrhu povećanja energetske učinkovitosti sustave rasvjete, provest će se i zamjena postojeće rasvjete s energetski učinkovitim rješenjima (LED).

– Sve su to dobre vijesti i za više od 400 članova Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec koji u najvećoj mjeri koriste prostore, a među njima je čak 240 djece predškolske dobi. “Macanov dom” koristi i velik broj udruga, skupina građana i sportskih klubova, za svoja okupljanja, treninge i pripreme za sve razine natjecanja. Grad Čakovec se zalaže za promicanje, razvoj i unapređenje rekreativnog i vrhunskog sporta na području grada, županije i šire. Obnova “Macanovog doma” je značajan korak u tom smjeru – istaknula je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Nastavite čitati

Međimurje

Na području Murskog Središća staju na kraj dosadnim komarcima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. lipnja, u jutarnjim satima proveden je adulticidni tretman komaraca na području grada Mursko Središće te u naseljima Peklenica, Križovec i Brezje, a u večernjim satima tretirani su komarci u naselju Štrukovec i Hlapičina.

Adulticidno tretiranje komaraca provodi tvrtka Bioinstitut preparatom na bazi permetrina Phobi super PB+ u koncentraciji od 5% metodom hladnog zamagljivanja, pojasnili su iz Grada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje