Povežite se s nama

Sport

Perec spremila kofere i krenula put Rija: Ako se sve posloži, sve je moguće

Objavljeno:

- dana

Otišla na Olimpijske igre

Varaždinska streljačica Tanja Perec danas se iz Varaždina zaputila prema zagrebačkoj zračnoj luci s koje će na put prema Olimpijskim igrama u Riju.

Ispratila ju je delegacija Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te njezini najbliži, dok će u Rio de Janeiru nastupiti 11. kolovoza u disciplini malokalibarska puška.

– Malo sam euforična. Odradila sam pripreme u Novom Sadu i Osijeku. Nadam da ću pucati najbolje što mogu i vidjet ćemo. Ako se sve posloži, sve je moguće – rekla je Perec.

Odrađenim pripremama zadovoljan je i Tanjin trener Josip Plečko.

– Na posljednjim treninzima rezultat su bili odlični. Odlazak na olimpijske igre je smisao tog sporta i presretni smo što smo nakon 15 godina zajedničkog rada to i ostvarili – dodao je Plečko.

Podsjetimo, Tanja je nastup na Olimpijadi izborila šestim mjestom na Europskom prvenstvu u Györu.

Osim Tanje, od sportaša iz Varaždinske županije na Olimpijskim igrama nastupit će biciklist Kristijan Đurasek i bacačica koplja Sara Kolak. No, Tanja je jedina iz varaždinskog kluba pa je tako preknula post dug 36 godina, kada je na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine nastupio streličar Zoran Marković.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati

Sport

Ludbreg: Welcome Spring će svakog vikenda u ožujku donijeti uzbudljiva natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ludbreg, „centar svijeta“ će u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

6. ožujka

Festival otvaramo legendarnom Crazy Hill trkačkom utrkom. Crazy Hill se trči na čak tri staze različitih težina i dužina, prilagođene svim tipovima trkača, a njihove rute vode vas kroz raznoliki ludbreški krajolik te slove kao neke od najljepših u Hrvatskoj.

13. ožujka

Na rijeku Bednju, koja protiče samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Tijekom vikenda će se na jezeru na Otoku mladosti organizirati pokazno veslanje, kako bi novi veslači osjetili čari kajaka.

21. ožujka

Prvi dan proljeća u Ludbregu će se proslaviti već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom „Centrum mundi“. Uz 10 km dugu rutu za rekreativce i sportaše, pripremit ćemo i promocijsku kratku ruku za građane kako bi i oni koji inače ne trče osjetili energiju proljeća.

27. ožujka

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega. Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, koja vas vodi oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

Posebnu pažnju posvetili su i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Organizatori događaja su Grad Ludbreg, Trail Full Cycling Experience, Turistička zajednica grada Ludbrega, Udruga BSV i Watermark.

Nastavite čitati