Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani vozači prouzročili dvije prometne u Varaždinu, a treći koji je previše popio pobjegao s mjesta nesreće na Varaždin Bregu

Objavljeno:

- dana

Zaredale su prometne nesreće koje su prouzročili pijani vozači, javila je PU varaždinska.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 15. studenoga, oko 22.00 sati u Ulici Dugi vrh u Varaždin Bregu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 41 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.24 promila. On dolaskom do raskrižja brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vozilom je sišao na travnatu površinu i desnom bočnom stranom vozila naletio na metalni nosač ukrasnog cvijeća i metalno drvenu klupu, a potom na stablo, nakon čega se zaustavio. Nakon prometne nesreće 41-godišnjak se udaljio sa mjesta događaja, a da vlasniku nije ostavio svoje podatke i podatke o vozilu kojim je upravljao. Naknadno je pronađen po policijskim službenicima, te je zatražio medicinsku pomoć. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Istog dana, oko 11.10 sati, u Sportskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 41 godina upravljao je teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2.09 promila. On dolaskom do zavoja brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, prešao je u suprotnu prometnu traku i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 54-godišnjak. U prometnoj nesreći nje bilo ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta.

Također 15. studenoga oko 13.20 sati, u Ulici kralja Petra Krešimira IV u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 51 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.93 promila. On svoje vozilo nije držao na sredini obilježene prometne trake, prešao je s vozilom u suprotnu prometnu traku, i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 61-godišnjakinja. U prometnoj nesreći nje bilo ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta.

Crna kronika

Tehnički neispravnim autom naletio na pješaka (75) u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 6. prosinca, oko 9.50 sati u Ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe.

Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom za koje je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno da ima više nedostataka koji su kategorizirani kao veći nedostaci te kao takvi zajedno predstavljaju veći rizik za sigurnost na cestama, javila je PU varaždinska.

On dolaskom do parkirališta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, stanju vozila, tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Tom prilikom je, prednjom stranom vozila naletio na 75-godišnjeg pješaka, koji se na cesti na kojoj ne postoji nogostup niti druga površina određena niti prikladna za kretanje pješaka, nije kretao što bliže rubu kolnika već se kretao s istočne strane kolnika.

Od naleta 75-godišnji pješak je pao na kolnik. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 75-godišnji pješak i 35-godišnji vozač osobnog automobila.

Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: do nesreće u autoservisu došlo je za skidanja spremnika plina s vozila, ozlijeđen i 15-godišnji učenik na praksi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU varaždinska je poslala izvanredno priopćenje o današnjoj eksplozije u Varaždinu.

>> FOTO U Varaždinu eksplodirao spremnik plina vozila, tri osobe prevezene u bolnicu

U srijedu, 6. prosinca, oko 13.35 sati u jednom autoservisu u Varaždinu, došlo je do nesreće na radu i ozljeđivanja radnika.

– Kako je utvrđeno očevidom koji su proveli policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo na način da je na vozilu koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika. Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini. Prilikom zapaljenja smjese, došlo je do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom. Kod zapaljenja smjese, ozlijede u vidu opeklina zadobio je 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno – pojasnila je policija.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje