Povežite se s nama

Crna kronika

U sudaru u Čakovcu s motora pali vozač (18) i maloljetna putnica, policija izvijestila što se dogodilo

Foto: PU međimurska

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 15. studenoga, oko 15 sati u Čakovcu, na raskrižju Vukovarske ulice i prilazne ceste ugostiteljskom objektu, 44-godišnja vozačica s područja općine Nedelišće, upravljala je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka prilaznom cestom te je dolaskom do raskrižja s Vukovarskom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla u raskrižje, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je u njen automobil udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Vukovarskom ulicom, upravljao 18-godišnjak s područja općine Strahoninec, a koji je prethodno obavljao obilaženje zaustavljenih vozila ispred sebe po prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera na mjestu, gdje je to zabranjeno horizontalnom prometnom signalizacijom, objavila je PU međimurska.

Nakon udara motocikl se prevrnuo te su na kolnik pali vozač i maloljetna putnica.

Vozač i putnica prevezeni su vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Za vrijeme vožnje na cesti vozač i putnica na motociklu su imali propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.

Ovisno o kvalifikacijama ozljeda slijedi daljnji postupak.

Crna kronika

Tehnički neispravnim autom naletio na pješaka (75) u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 6. prosinca, oko 9.50 sati u Ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe.

Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom za koje je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno da ima više nedostataka koji su kategorizirani kao veći nedostaci te kao takvi zajedno predstavljaju veći rizik za sigurnost na cestama, javila je PU varaždinska.

On dolaskom do parkirališta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, stanju vozila, tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Tom prilikom je, prednjom stranom vozila naletio na 75-godišnjeg pješaka, koji se na cesti na kojoj ne postoji nogostup niti druga površina određena niti prikladna za kretanje pješaka, nije kretao što bliže rubu kolnika već se kretao s istočne strane kolnika.

Od naleta 75-godišnji pješak je pao na kolnik. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 75-godišnji pješak i 35-godišnji vozač osobnog automobila.

Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: do nesreće u autoservisu došlo je za skidanja spremnika plina s vozila, ozlijeđen i 15-godišnji učenik na praksi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU varaždinska je poslala izvanredno priopćenje o današnjoj eksplozije u Varaždinu.

>> FOTO U Varaždinu eksplodirao spremnik plina vozila, tri osobe prevezene u bolnicu

U srijedu, 6. prosinca, oko 13.35 sati u jednom autoservisu u Varaždinu, došlo je do nesreće na radu i ozljeđivanja radnika.

– Kako je utvrđeno očevidom koji su proveli policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo na način da je na vozilu koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika. Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini. Prilikom zapaljenja smjese, došlo je do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom. Kod zapaljenja smjese, ozlijede u vidu opeklina zadobio je 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno – pojasnila je policija.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje