Povežite se s nama

Međimurje

Plenković službeno otvorio novu ispostavu Hitne u M. Središću

Objavljeno:

- dana

INVESTICIJE

U Murskom Središću 15. svibnja počela je službeno raditi Ispostava hitne medicine, a svečanost “puštanja u pogon” organizirana je 12. svibnja uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića.

Kako ističu mještani, ovo je najljepši poklon za 20. obljetnicu Murskog Središća, koje je prije dvadeset godina dobilo status grada. U ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Mursko Središće radit će pet timova Hitne medicinske pomoći T2, koji će djelovati na području Murskog Središća i okolnih općina Selnice, Sv. Martina na Muri, Podturna, Štrigove, Vratišinca i Sv. Jurja na Bregu.

Najbolji za život

Novu Hitnu službeno je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je boravio u službenom posjetu Međimurju. Tijekom svog boravka naglasio je da je Međimurje jedno od najrazvijenijih dijelova Hrvatske te da je Međimurska županija nedvojbeno među najrazvijenijima i među boljima za živjeti.
– Siguran sam da će ova ispostava ne samo za žitelje Murskog Središća nego i za žitelje općina koji su ovdje u blizini biti vrlo korisna i najbrži izlaz u slučaju nezgode ili u slučaju potrebe – rekao je premijer i obišao nove prostore.

U Hitnoj zaposleno desetero medicinskih sestara i tehničara

Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, također je istaknula dobru organizaciju i timski rad oko uspostave nove Hitne. – Za Hitnu službu važni su  dostupnost i kvaliteta koja se ne sastoji samo od izvrsno opremljenih vozila nego i od krasnih ljudi. Ovdje je danas zaposleno 10 medicinskih sestara i tehničara – kazala je ravnateljica.
– Svi političari su pohodili Međimurje i govorili nam kako smo dobri, kako možemo biti primjer Hrvatskoj. Ako samo na tome ostane, onda su to puste priče, prava priča je ovo danas, kad se iz državnog proračuna odobri financiranje i stvore uvjeti – rekao je gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

– Danas u Murskom Središću imamo Hitnu i brojne druge institucije jer javna uprava je proizvod koji plaćaju svi građani i ona mora biti kvalitetna. Kvaliteta znači dostupnost i efikasnost i zato je danas ovdje Ispostava hitne medicine, sufinancirana iz županijskog proračuna – dodao je župan Međimurske županije Matija Posavec, objasnivši da se ovime zaokružuje investicijski ciklus u zdravstvu Županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje