Povežite se s nama

Međimurje

Plenković službeno otvorio novu ispostavu Hitne u M. Središću

Objavljeno:

- dana

INVESTICIJE

U Murskom Središću 15. svibnja počela je službeno raditi Ispostava hitne medicine, a svečanost “puštanja u pogon” organizirana je 12. svibnja uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića.

Kako ističu mještani, ovo je najljepši poklon za 20. obljetnicu Murskog Središća, koje je prije dvadeset godina dobilo status grada. U ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Mursko Središće radit će pet timova Hitne medicinske pomoći T2, koji će djelovati na području Murskog Središća i okolnih općina Selnice, Sv. Martina na Muri, Podturna, Štrigove, Vratišinca i Sv. Jurja na Bregu.

Najbolji za život

Novu Hitnu službeno je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je boravio u službenom posjetu Međimurju. Tijekom svog boravka naglasio je da je Međimurje jedno od najrazvijenijih dijelova Hrvatske te da je Međimurska županija nedvojbeno među najrazvijenijima i među boljima za živjeti.
– Siguran sam da će ova ispostava ne samo za žitelje Murskog Središća nego i za žitelje općina koji su ovdje u blizini biti vrlo korisna i najbrži izlaz u slučaju nezgode ili u slučaju potrebe – rekao je premijer i obišao nove prostore.

U Hitnoj zaposleno desetero medicinskih sestara i tehničara

Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, također je istaknula dobru organizaciju i timski rad oko uspostave nove Hitne. – Za Hitnu službu važni su  dostupnost i kvaliteta koja se ne sastoji samo od izvrsno opremljenih vozila nego i od krasnih ljudi. Ovdje je danas zaposleno 10 medicinskih sestara i tehničara – kazala je ravnateljica.
– Svi političari su pohodili Međimurje i govorili nam kako smo dobri, kako možemo biti primjer Hrvatskoj. Ako samo na tome ostane, onda su to puste priče, prava priča je ovo danas, kad se iz državnog proračuna odobri financiranje i stvore uvjeti – rekao je gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

– Danas u Murskom Središću imamo Hitnu i brojne druge institucije jer javna uprava je proizvod koji plaćaju svi građani i ona mora biti kvalitetna. Kvaliteta znači dostupnost i efikasnost i zato je danas ovdje Ispostava hitne medicine, sufinancirana iz županijskog proračuna – dodao je župan Međimurske županije Matija Posavec, objasnivši da se ovime zaokružuje investicijski ciklus u zdravstvu Županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Andreja, Rundek & Ekipa „Ftičeki“ na otvorenju ovogodišnjeg Ljeta u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Danko Strahinić

U Čakovcu će se i ove godine od 25. lipnja do 10. srpnja održavati popularna manifestacija Ljeto u gradu Zrinskih. Glavni programi održavat će se na otvorenom u atriju Staroga grada Zrinskih, a u slučaju lošeg vremena izvedbe će se seliti u zatvorene prostore, dvoranu Centra za kulturu Čakovec ili na Malu scenu „Vinko Lisjak“.

Svi programu su besplatni, ali zbog ograničenog broj ljudi koji im smiju prisustvovati obavezno je podizanje besplatnih ulaznica u uredu Turističke zajednice Grada Čakovca. Dodatni popratni programi održavat će se u Fox Baru i Klubu Prostor.

Svečano otvorenje ovogodišnjeg Ljeta u gradu Zrinskih bit će u petak, 25. lipnja, u 21 sat koncertom Andreje, Rundeka & Ekipe „Ftičeki“. U koncertnom dijelu programa još će nastupiti Lidija Bajuk i Lea Šprajc (1. srpnja), Dobre vibracije (3. srpnja), J. R. August (8. srpnja) te brojni drugi bendovi, solisti i DJ-evi. Bit će održano i nekoliko kazališnih predstava, a čakovečkoj publici će se predstaviti Glumačka družina Histrion s predstavom „Tajkuni“ (27. lipnja), Kazališna grupa Lectirum s predstavom „Dekorater“ (2. srpnja), Teatar Gavran s predstavom „Savršeni partner“ (4. srpnja), dok će članovi Gradskog kazališta Zorin dom izvesti predstavu „A.jmo P.robat ČEHOV.a“ (9. srpnja).

Preostali dio programa ispunit će filmske večeri, slušaone, izložbe kao i kviz na otvorenom pod nazivom „Čakovec – Grad znanja“ autora i voditelja Roberta Srneca, koji je na rasporedu u četvrtak, 1. srpnja, također u atriju Staroga grada Zrinski.

Nastavite čitati

Međimurje

„Svaki tjedan sport jedan“: osnovnoškolcima na raspolaganju 23 kampa iz 18 različitih sportova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čakovečki osnovnoškolci će i ove ljetne praznike moći provesti aktivno, baveći se sportom. Naime, 18. godinu zaredom Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca domaćini su ljetnog sportskog kampa pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“. Ovih ljetnih praznika učenicima su na raspolaganju 23 kampa iz 18 različitih sportova.

Program ovogodišnjih kampova predstavili su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Bojan Ružić i predsjednik Športskog streljačkog kluba Čakovec Nenad Nemec.

– Cijela je priča započela s nekoliko sportova, da bi danas mladi mogli birati između njih čak 18. Svi kampovi provode se pod stručnim vodstvom trenera i studenata Kineziološkog fakulteta. O uspješnosti ovog projekta govori i činjenica da ga kopiraju mnogi hrvatski gradovi, a četvrtu godinu zaredom prepoznaje ga i resorno Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje kampove sufinancira s 80 posto sredstava, a ove godine to iznosi gotovo 105.000 kuna. Posebno je zanimljivo to da velika većina polaznika kampova tijekom godine ne odlazi na sportske treninge. Na kampovima mogu testirati koji im sport najbolje leži – rekao je Bojan Ružić.

Upravo činjenica da se djeca imaju priliku okušati u gotovo svim sportovima koji postoje u gradu, daje dodatnu vrijednost čitavom projektu. S time se složio i predsjednik Športskog streljačkog kluba „Čakovec“ Nenad Nemec.

– Upravo su kampovi u naš klub doveli nove mlade članove. Streljaštvo je specifičan sport, nije toliko zastupljen u medijima pa su programi poput ovog prilika da se i mlađi upoznaju sa streljaštvom – istaknuo je Nemec.

Ljetni sportski kampovi zaštitni su znak Čakovca još od 2005. godine i kroz njih su prošle brojne generacije čakovečkih osnovnoškolaca.

– Aktivno provođenje ljetnih praznika, pogotovo ako se uz zabavu i bavljenje sportom stječu zdrave navike, izuzetno je važno za djecu i mlade. Održavaju se tijekom trajanja ljetnih praznika, tako da se i oni osnovci koji će većinu praznika provesti kod kuće, mogu organizirano i pod stručnim vodstvom baviti sportom. Zadovoljni će sigurno biti i roditelji, ali i zajednica jer bavljenje sportom pridonosi socijalizaciji i zdravlju – rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini dodajući da će Grad nastaviti podržavati ovaj projekt.

Osnovnoškolci koji će sudjelovati na najviše sportova bit će nagrađeni. Cijena sudjelovanja na kampovima je 100 kuna za djecu s područja Grada, a 150 kuna za ostale zainteresirane sudionike, bez obzira na broj kampova na koje će djeca dolaziti. Prijavnice za sudjelovanje mogu se ispuniti na recepciji Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu. Pored spomenutog, ovoga ljeta organizirana su i predavanja o zdravom načinu života i zdravoj prehrani.

Prvi kampovi započinju već u ponedjeljak, 21. lipnja, i to iz plivanja, kickboxinga i odbojke. Sljedeći tjedan od 28. lipnja do 2. srpnja je pak rezerviran za streličarstvo, odbojku na pijesku i nogomet.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!