Povežite se s nama

Međimurje

Plenković službeno otvorio novu ispostavu Hitne u M. Središću

Objavljeno:

- dana

INVESTICIJE

U Murskom Središću 15. svibnja počela je službeno raditi Ispostava hitne medicine, a svečanost “puštanja u pogon” organizirana je 12. svibnja uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića.

Kako ističu mještani, ovo je najljepši poklon za 20. obljetnicu Murskog Središća, koje je prije dvadeset godina dobilo status grada. U ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Mursko Središće radit će pet timova Hitne medicinske pomoći T2, koji će djelovati na području Murskog Središća i okolnih općina Selnice, Sv. Martina na Muri, Podturna, Štrigove, Vratišinca i Sv. Jurja na Bregu.

Najbolji za život

Novu Hitnu službeno je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je boravio u službenom posjetu Međimurju. Tijekom svog boravka naglasio je da je Međimurje jedno od najrazvijenijih dijelova Hrvatske te da je Međimurska županija nedvojbeno među najrazvijenijima i među boljima za živjeti.
– Siguran sam da će ova ispostava ne samo za žitelje Murskog Središća nego i za žitelje općina koji su ovdje u blizini biti vrlo korisna i najbrži izlaz u slučaju nezgode ili u slučaju potrebe – rekao je premijer i obišao nove prostore.

U Hitnoj zaposleno desetero medicinskih sestara i tehničara

Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, također je istaknula dobru organizaciju i timski rad oko uspostave nove Hitne. – Za Hitnu službu važni su  dostupnost i kvaliteta koja se ne sastoji samo od izvrsno opremljenih vozila nego i od krasnih ljudi. Ovdje je danas zaposleno 10 medicinskih sestara i tehničara – kazala je ravnateljica.
– Svi političari su pohodili Međimurje i govorili nam kako smo dobri, kako možemo biti primjer Hrvatskoj. Ako samo na tome ostane, onda su to puste priče, prava priča je ovo danas, kad se iz državnog proračuna odobri financiranje i stvore uvjeti – rekao je gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

– Danas u Murskom Središću imamo Hitnu i brojne druge institucije jer javna uprava je proizvod koji plaćaju svi građani i ona mora biti kvalitetna. Kvaliteta znači dostupnost i efikasnost i zato je danas ovdje Ispostava hitne medicine, sufinancirana iz županijskog proračuna – dodao je župan Međimurske županije Matija Posavec, objasnivši da se ovime zaokružuje investicijski ciklus u zdravstvu Županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Međimurje

Otvorene prijave za radionice digitalnih vještina Kreativno edukativnog centra “Murai”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Imaš dobar proizvod ili ideju, ali ne znaš kako ga promovirati?

– Nema problema, prijavi se na naše radionice digitalnih medija i zakorači u 21. stoljeće! – kažu iz Kreativno edukativnog centra “Murai” Sveti Juraj na Bregu.

Navedene radionice namijenjene su da pomognu umjetnicima, obrtnicima i poduzetnicima, ali i široj javnosti za brendiranje i promociju vlastitih aktivnosti. Potreba za ovim radionicama proizlazi iz napretka tehnologije i digitalizacije te usavršavanja vještina 21. stoljeća.

Naučene vještine mogu se primijeniti u razvoju poduzetničkih ideja i marketinga.

– Radionice su namijenjene svim dobnim skupinama koje imaju osnovno računalno znanje pa ako znaš upaliti kompjuter, spreman si za naše radionice! – dodaju organizatori.

Plan radionica:

  1. Produkcija online sadržaja (30. rujna u 17 sati)
  2. Radionica izrade osobne web stranice (7. listopada u 17 sati)
  3. Upravljanje društvenim mrežama (14. listopada u 17 sati)

Broj prijava je ograničen, stoga požurite i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

Obrazac za prijavu

Radionice će se održati u Klubu Prostor – “CeZam” Čakovec. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje