Povežite se s nama

Međimurje

Plenković službeno otvorio novu ispostavu Hitne u M. Središću

Objavljeno:

- dana

INVESTICIJE

U Murskom Središću 15. svibnja počela je službeno raditi Ispostava hitne medicine, a svečanost “puštanja u pogon” organizirana je 12. svibnja uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića.

Kako ističu mještani, ovo je najljepši poklon za 20. obljetnicu Murskog Središća, koje je prije dvadeset godina dobilo status grada. U ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Mursko Središće radit će pet timova Hitne medicinske pomoći T2, koji će djelovati na području Murskog Središća i okolnih općina Selnice, Sv. Martina na Muri, Podturna, Štrigove, Vratišinca i Sv. Jurja na Bregu.

Najbolji za život

Novu Hitnu službeno je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je boravio u službenom posjetu Međimurju. Tijekom svog boravka naglasio je da je Međimurje jedno od najrazvijenijih dijelova Hrvatske te da je Međimurska županija nedvojbeno među najrazvijenijima i među boljima za živjeti.
– Siguran sam da će ova ispostava ne samo za žitelje Murskog Središća nego i za žitelje općina koji su ovdje u blizini biti vrlo korisna i najbrži izlaz u slučaju nezgode ili u slučaju potrebe – rekao je premijer i obišao nove prostore.

U Hitnoj zaposleno desetero medicinskih sestara i tehničara

Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, također je istaknula dobru organizaciju i timski rad oko uspostave nove Hitne. – Za Hitnu službu važni su  dostupnost i kvaliteta koja se ne sastoji samo od izvrsno opremljenih vozila nego i od krasnih ljudi. Ovdje je danas zaposleno 10 medicinskih sestara i tehničara – kazala je ravnateljica.
– Svi političari su pohodili Međimurje i govorili nam kako smo dobri, kako možemo biti primjer Hrvatskoj. Ako samo na tome ostane, onda su to puste priče, prava priča je ovo danas, kad se iz državnog proračuna odobri financiranje i stvore uvjeti – rekao je gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

– Danas u Murskom Središću imamo Hitnu i brojne druge institucije jer javna uprava je proizvod koji plaćaju svi građani i ona mora biti kvalitetna. Kvaliteta znači dostupnost i efikasnost i zato je danas ovdje Ispostava hitne medicine, sufinancirana iz županijskog proračuna – dodao je župan Međimurske županije Matija Posavec, objasnivši da se ovime zaokružuje investicijski ciklus u zdravstvu Županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Božićni koncert Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec održat će se 11. prosinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec i ove godine organizira svoj Božićni koncert.

Koncert će se održati u ponedjeljak, 11. prosinca, s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Program će održati Osnovna glazbena škola i Osnovna škola klasičnog baleta.

Ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Poziv izlagačima – 2. Božićni sajam Općine Pribislavec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca, na prostoru ispred Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec, s početkom u 14 sati.

Pozivaju zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga.

Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec:https://pribislavec.hr/dokumenti/zahtjev-za-koristenje-javne-povrsine/

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje