Povežite se s nama

Život i društvo

Počeli radovi na uređenju prometnica u ivanečkom kraju

Objavljeno:

- dana

Gradnjom dijela nogostupa na kritičnom dijelu prometnice i uređenjem pješačke staze uz županijsku cestu u Radovanu, počelo je proširenje i obnova cesta na području grada Ivanca kojima upravlja ŽUC.

Ovo je prvi, manji zahvat, koji ŽUC i Grad realiziraju zajednički, a vrijednost mu je 120.000 kuna i trajat će oko tri tjedna.

Gradonačelnik Batinić podsjetio je da su mnoge od ŽUC-ovih cesta na području grada s lošim kolnikom, uske, bez mogućnosti mimoilaženja i predstavljaju ozbiljan sigurnosni problem.

– S obzirom na to, Grad je odlučio da kapitalnom donacijom od 500.000 kuna godišnje ŽUC-u Varaždin pomogne njihovoj ubrzanoj modernizaciji. Na taj način omogućit će se da se dio prometnica obnovi i rekonstruira već ove godine, a nakon toga ćemo postupno rješavati i druge, kao što su Radovan-Škriljevec, I. Željeznica, Željeznica-Prigorec i druge – izjavio je Batinić.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!