Povežite se s nama

Međimurje

Početna konferencija projekta “Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu”

Objavljeno:

- dana

U palači Varaždinske županije održana je početna konferencija projekta „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu“, ZAKOS, vrijednoga gotovo 680.000 kuna.

Prijavitelj projekta je Varaždinska županija, a partneri su Međimurska i Koprivničko-križevačka županija, AZRA, Hrvatska udruga poslodavaca, Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske, Tekstilno-tehnološki fakultet i Sveučilište Sjever. Ciljevi projekta su povećanje učinkovitosti i unapređenje kvalitetnoga socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na međunarodnoj, nacionalnoj, regionalnoj, lokalnoj i sektorskoj razini.

Ciljevi su povećanje učinkovitosti i unapređenje kvalitetnoga socijalnog dijaloga

Početnoj konferenciji iz Međimurske županije prisustvovali su zamjenik župana i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji Josip Grivec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović, članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Elizabeta Bel, Ivan Senčar i Stjepan Cirković te koordinatorica na projektu Danica Holcinger.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje