Povežite se s nama

Ostali sportovi

Počinje škola duatlona

Objavljeno:

- dana

DUATLON

Triatlon klub 042 će za početak proljeća besplatno organizirati školu duatlona (disciplina koja sadrži trčanje i bicikl) za zainteresirane građane Varaždina.
Cilj ove škole nije ostvarivanje dobiti, već promocija sportskog načina života kao najboljeg načina za stjecanje i očuvanje fizičkog i psihičkog zdravlja.

 

ZAPOČNITE AKTIVNO PROLJEĆE U FELT ŠKOLI DUATLONA
Započeli upisi u Triatlon klub 042

Odlučili ste da je vrijeme za proljetno pospremanje? Tražite društvo za vožnju biciklom? Ne znate kako započeti s trčanjem? Oduvijek vas je zanimalo što je tranzicija? Nikad niste probali duatlon? Želite poboljšati svoju kondiciju ili se samo želite dobro provesti? Felt škola duatlona je pravo mjesto za Vas!

Ovog proljeća Triatlon klub 042 organizira Felt školu duatlona koja započinje 15. ožujka. „Veseli me što ću voditi ovu školu duatlona i sigurna sam da će naši polaznici postići odlične rezultate i zaraziti se ovim zanimljivim i prekrasnim sportom u kojem svatko može pronaći disciplinu za sebe“ rekla je Karla Čović, profesorica kineziologije i voditeljica Felt škole duatlona koja će svim zainteresiranima pomoći pri savladavanju prepreka koje ih čekaju na putu od totalnih početnika do kompetitivnog sudjelovanja na Duatlon ligi. „Cilj nam je poboljšati Vaše sposobnosti, izgraditi Vaše samopouzdanje, naučiti Vas sve što trebate znati o zagrijavanju, istezanju, trčanju i vožnji bicikla, dati odgovore na sva Vaša pitanja i pripremiti Vas za Vaš prvi susret s duatlonom u sklopu Felt duatlon lige na Aquacityju. U slučaju da ste se već okušali u duatlonu, ja i moji kolege –  iskusni triatlonci iz Triatlon kluba 042, savjetima i treninzima ćemo vam pomoći da budete još bolji i pomaknete svoje granice.“ A ako je suditi po dosadašnjim projektima varaždinskog triatlon kluba, školarce očekuje i jako dobra zabava u ugodnom društvu ekipe TK 042.

Felt škola duatlona namijenjena je početnicima i rekreativcima svih dobnih skupina. Ipak, osim dobre volje potrebno je ispuniti nekoliko preduvjeta – morate biti zdravi (ukoliko imate zdravstvene smetnje, prethodno se savjetujte s liječnikom), trebali biste imati vremena da 3-4 dana u tjednu odvojite po sat vremena za trening, a od opreme Vam trebaju bicikl (cestovni ili mountain bike), kaciga za bicikl, tenisice za trčanje, sportska odjeća u kojoj ćete se osjećati ugodno na treningu te malo dobre volje.

„Na treningu ćete naučiti osnove trčanja i biciklizma na jednostavan i razumljiv način od iskusnih sportaša. Upoznat ćemo Vas i sa dijelovima bicikla, a naučit ćete i kako sami možete izvršiti jednostavnije popravke. Duatlon je poseban po tome što od sportaša zahtijeva da odmah poslije trčanja vozi bicikl, odnosno nakon bicikla ponovno trči. Kako bi to uspjeli, vježbat ćemo tranziciju i raditi takozvane brick-treninge. Naučit ćete i kako se ponašati prilikom vožnje bicikla u grupi te kako voziti u zavjetrini. Uputit ćemo Vas i u sportsku prehranu i prevenciju ozljeda, a to je samo dio mnoštva zanimljivih praktičnih savjeta i novih iskustava, osim samog treninga.“ odala nam je par tajni Karla Čović, voditeljica škole i trenerica plivanja TK 042.

Sudjelovanje u Felt školi duatlona je besplatno, a broj polaznika ograničen. „Školarci“ će se uključiti u treninge varaždinskih triatlonaca koji će se odvijati u sportskoj dvorani Graberje, na Dravi, SRC Aquacity, atletskom stadionu Sloboda dok će se dio treninga bicikla odvijati i na cestama oko Varaždina. Svi polaznici Felt škole duatlona nakon završetka škole mogu postati članovi Triatlon kluba 042, bez plaćanja članarine za 2013. godinu. Time se njihova avantura prema željama i osobnim preferencijama može i nastaviti. Logična nadogradnja za one ambicioznije mogao bi biti triatlon – u tom slučaju duatlonu je potrebno nadodati i plivačku dionicu, a one koji se ohrabre očekuje zanimljivo ljeto uz pregršt zabave i adrenalina koji su zagarantirani na 5. Felt triatlon ligi.

Osim što pokreće školu duatlona, Triatlon kub 042 tijekom ožujka vrši i upis novih članova. Članovima, osim dobre zabave, nude brojne pogodnosti: besplatnu startninu na svim ligama u vlastitoj organizaciji, sudjelovanje na organiziranim treninzima kluba, kupnju karte za bazene po povlaštenoj cijeni, sudjelovanje na organiziranim klupskim treninzima u zatvorenom prostoru za vrijeme zimske sezone, popust kod usluge fizioterapeuta, popuste kod kupnje sportske prehrane i sportske opreme, pomoć u planiranju treninga i nabavci opreme, organizirane odlaske na utrke prema željama članova i svu ostalu potrebnu pomoć.
„S naših utrka, zajedničkih treninga i klupskih druženja svi su se uvijek vraćali ispunjeni pozitivnom energijom, bogatiji za nova iskustva i sa sklopljenim novim prijateljstvima. Želja nam je da se što veći broj ljudi okuša u duatlonu i triatlonu te da nam se pridruže u našem radu. Pozivamo sve zainteresirane da nas kontaktiraju i pridruže nam se na zajedničkim treninzima ili utrkama. Očekuje vas složna i vesela ekipa Triatlon kluba 042 druženje s kojom može pozitivno promijeniti i vaše živote.“ za kraj je poručila tajnica TK 042, Jelena Sekelj.
Sve potrebne informacije o Felt školi duatlona i upisu u Triatlon klub 042 naći ćete na internetskoj stranici www.tk042.hr, klupskom forumu na istoimenoj stranici ili putem Facebooka (Triatlon klub 042 Varaždin).

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje