Povežite se s nama

Međimurje

Podbrest: gluma, ples i pjesma na velikoj humanitarnoj priredbi Udruge žena “Brest”

Objavljeno:

- dana

Udruga žena „Brest“ iz Podbresta svoje je sumještane, kao i brojne goste, razveselila velikom humanitarnom priredbom povodom Majčinog dana. Prostori Društvenog doma u Podbrestu bili su pretijesni da prime sve zainteresirane za ovu kulturno-zabavnu priredbu.

Izvođači

– Prvi put organiziramo priredbu za Majčin dan, ali smo dosad već imale humanitarne manifestacije. Na taj smo način prikupile brojne dobrovoljne priloge koje smo potom donirale najpotrebitijima s područja naše općine. Jednako tako surađujemo i s drugim udrugama koje kroz svoje djelovanje skrbe o ljudima kojima je potreban neki oblik posebne pomoći – istaknula je Danijela Cirkvenčić, predsjednica Udruge žena „Brest“.

Na priredbi povodom Majčinog dana nastupili su Kulturno umjetničko društvo „Fijolica“ iz Orehovice, pjevački zbor Udruge umirovljenika Čakovec, dramska grupa Udruge žena Novo Selo na Dravi, plesno-scenska grupa Udruge umirovljenika Prelog, tamburaški sastav „Čempres“ i brojni recitatori. Svi oni su svojim programima i nastupima zabavili Podbrešćane i njihove goste.

Druženje

– Podbrest ima jako lijep Društveni dom i bila bi velika šteta da se u njemu ne događaju ovakve manifestacije. Ima prostora da ih se kroz godinu održava i puno više nego što je to sada slučaj. Udruga žena svojim djelovanjem pokušava to promijeniti. Ovoliko posjetitelja koliko ih je bilo na Majčinom danu dokaz je da Podbrestu nedostaje više društvenih okupljanja. Ljudi se vole družiti. I nisu nam stigli smo sumještani već i naši dragi gosti iz Čakovca, Nedelišća, Preloga i drugih susjednih općina – dodaje predsjednica Cirkvenčić.
Inače, članice Udruge žena „Brest“ vrlo su aktivne kroz različite aktivnosti tijekom godine.

– Nema društvenog događanja u koje nije uključena naša udruga. Pomaže da se održe različite manifestacije, a i same iniciramo brojna događanja.Vjerujem da će i obilježavanje Majčinog dana postati tradicionalna priredba – zaključila je predsjednica.

Međimurje

Grad Mursko Središće pokreće postupak za izmjene prostornog plana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija / Grad Mursko Središće

Prostorni plan kao temeljni dokument kojim se uređuju svi planovi i aktivnosti vezani uz gradnju na nekom području, predstavlja živo tkivo koje je podložno čestim izmjenama i dopunama.

– Na taj se način uvažavaju želje i potrebe lokalne samouprava te građana koji žive na ovom prostoru. Prostorni plan prvenstveno mora biti koncipiran na način da svojim regulama i  rješenjima donosi dobrobit za građanstvo i privredne subjekte. Svakako mora biti usklađen sa zakonima Republike Hrvatske, biti odobren od Zavoda za prostorno planiranje i prilikom donošenja mora proći postupak javne rasprave. Najavljenim izmjenama uredit će se neke točkasto utvrđene pozicije za koje su već iskazane potrebe stanovnika. Stoga pozivamo sve zainteresirane strane da se uključe u javnu raspravu ili pak da svoje želje i potrebe putem pisma namjere upute Gradu Murskom Središću – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Planiranim izmjenama također će se urediti mogućnost postavljanja solarnih elektrana, a svakako to neće biti dozvoljeno u neposrednoj blizini stambenih naselja ili kuća.

– Na tu temu već smo primili više poziva nezadovoljnih građana. Izmjene prostornog plana pokrenut će se na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u najkraćem mogućem roku – zaključuju iz Grada.

Nastavite čitati

Međimurje

Potpisana Povelja o prijateljstvu sportskih zajednica Preloga i Velike Gorice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, dugogodišnje prijateljstvo i suradnju sa Zajednicom sportskih udruga Grada Velika Gorica, okrunila je u srijedu, 29. ožujka, potpisivanjem Povelje o suradnji.

Povelja „Sportske zajednice prijatelji“ potpisana je s namjerom učvršćivanja suradnje, razmjene iskustava, zbližavanja članstva, stvaranja trajnih sportskih veza te suradnje na promociji i razvoju sporta u Prelogu i Velikoj Gorici.

Povelju su potpisali predsjednici i tajnici sportskih zajednica Goran Kovačić i Darko Blažinčić s jedne te Dejan Naranđa i Neven Hercigonja s druge strane, a svoj potpis na Povelju stavio je i direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen.

Svečanom činu potpisivanja upriličenom u Gradskoj upravi Velike Gorice, nazočio je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar sa svojim zamjenikom Nevenom Karasom i predsjednikom Gradskog vijeća Darko Bekićem, dok je delegaciju Grada Preloga predvodio predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki.

– Ono što mene osobno veže s Velikom Goricom su brojne ljute odigrane rukometne utakmice. Niti i poveznica ima u sportu, a tu su naravno i brojna prijateljstva zbog čega mi je drago što ćemo ostati u dobrim i otvorenim odnosima. Ono čemu se posebno nadam su budući uspješni zajednički sportski projekti – naglasio je Ujlaki.

U Velikoj Gorici putem sportske Zajednice djeluju 52 punopravne članice s više od 7000 sportaša, dok preloška broji tridesetak udruga s više od 1200 registriranih sportaša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje