Povežite se s nama

Crna kronika

Poginula dva muškarca u teškoj prometnoj nesreći

Objavljeno:

- dana

STRAVIČNA PROMETNA U ŠTEFANCU

Zbog prebrze i neprilagođene vožnje, noćas su poginula dva muškarca koja su vozilom preletjela dvorišnu ogradu i prvo udarila u stablo, a zatim u zid kuće. Prema neslužbenim informacijama, jedan od poginulih je zet vlasnika pilane Puklavec koju je nedavno zahvatio požar.

Muške osobe u dobi od 22 i 36 godine noćas u 2.10 sati smrtno su stradale u prometnoj nesreći koja se dogodila u Ludbreškoj ulici u mjestu Štefanec  nedaleko od Varaždina.

Upravljajući osobnim vozilom Ludbreškom ulicom iz smjera Bartolovca u smjeru Šemovca, stariji muškarac je zbog neprilagođene brzine kretanja te stanju i osobinama ceste, odnosno lijevom zavoju, izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom prešao udesno izvan kolnika.

Neslužbeno doznajemo da je jedan od poginulih zet vlasnika pilane Puklavec

Tu je naletio na kosinu zemljanog pojasa uz bankinu koja je vozilo toliko podignula u zrak da je preletjelo dvorišnu ogradu te prednjim lijevim dijelom udarilo u stablo, a zatim, u zanošenju, desnom stanom krova u zid kuće!

Vozač, kao i 22-godišnji putnik, preminuli su od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja. Smrt je konstatirala liječnica Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Varaždin, a zamjenik Županijske državne odvjetnice u Varaždinu odredio je obdukciju preminulih.

Ovo je šesta odnosno sedma smrtno stradala osoba u prometu na prometnicama Varaždinske županije ove godine. Prošle godine u prometnim nesrećama na području Varaždinske županije, prema podacima DZS-a, stradalo je ukupno 29 osoba, od čega 19 u vozilima, dvije u željezničkim, četiri u nemotoriziranim vozilima, a poginula su i četiri pješaka. U Hrvatskoj je lani u prometnim nesrećama ukupno poginulo 504 osoba, od čega u vozilima 363, a poginula su i 83 pješaka, 15 je bilo stradalih u željezničkim nesrećama, dok je 40 poginulo u nemotoriziranim vozilima.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje