Povežite se s nama

Crna kronika

„Dječaci u kasne sate zvali sina i tražili novac“

Objavljeno:

- dana

Sedamdesetogodišnja majka osumnjičenog za seksualno zlostavljanje

– Za sve je sam kriv! Neka bude u zatvoru, možda se konačno opameti – veli 70-godišnja A.P., majka 51-godišnjeg D.P. koji je u varaždinskom istražnom zatvoru zbog sumnje da je seksualno zlostavljao trojicu dječaka u dobi od 14 do 16 godina.

Zlostavljalo ih je, kako se sumnja, od 20. srpnja prošle godine tako da je imao bludne radnje i spolne odnošaje s djetetom, odnosno da je zadovoljavao svoju pohotu pred djecom, koju je upoznavao i s pornografijom.

Da se osumnjičeni rado družio s djecom i maloljetnicima, i to muškog spola, nije nikakva novost u Črečanu, mjestu nedaleko od Čakovca. S njima je znao biti na igralištu odakle bi ih vodio u ugostiteljske objekte, ali i doma gdje su zajedno provodili vrijeme gledajući filmove. Iako ga mještani ne pamte da se družio sa ženama, nitko nije sumnjao što je razlog tome sve do subote kada ga je privela međimurska policija. Naime, mještani ga opisuju kao mirnu i uljudnu osobu, tako da neki ne isključuju mogućnost da je sve zapravo podvala pritvorenom građevinskom radniku koji je živio sa 70-godišnjom majkom koja je često bila odsutna jer je prije mirovine radila u Njemačkoj.

– Ne mogu vjerovati da je činio takve stvari. Najradije bih se vratila u Njemačku – izjavila je majka osumnjičenog za Međimurske novine, dodavši da je to nova sramota nakon što ju je muž godinama varao sa ženom s kojom je u rodbinskoj vezi.

Da nešto nije u redu, počela je sumnjati kada je sin cijelu svoju plaću trošio na djecu koju je častio pićem ili im jednostavno davao novac koji je znao tražiti i od nje.

– U zadnje vrijeme nekoliko dječaka zvonilo je na kućna vrata u kasne sate. Tražili su od sina novac koji nije imao. Počeli su ga vrijeđati, a jednom prilikom i fizički su ga napali u parku – tvrdi majka koja misli da je njezin sin plaćao šutnju maloljetnika.

Naime, sumještanka joj je prikazala snimku mobitela na kojoj se njezin sin samozadovoljava pred djecom. Ta snimka došla je i do brata jednog od oštećenika koji je slučaj prijavio, navode Međimurske novine.

– Za sve je sam kriv! Neka bude u zatvoru, možda se konačno opameti – veli nesretna majka, koja je ostala sama u obiteljskoj kući.

Izvor: Međimurske novine
Foto: mn

Crna kronika

Pri padu s motora kod Novog Marofa ozlijeđen 31-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 8. svibnja, oko 12 sati, kod mjesta Gornje Makojišće, na državnoj cesti D3, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 31 godina upravljao je motociklom iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina, javila je PU varaždinska. On izlaskom iz zavoja, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste. Izgubio je nadzor nad upravljačem i motociklom prešao u lijevo preko dvije prometne trake koje su namijenjene za promet vozila u suprotnom smjeru, sišao na šljunčanu podlogu, te je tom prilikom došlo do struganja motocikla uz metalnu zaštitnu ogradu i pada 31-godišnjaka s motocikla.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani motorist (25) kojem je ukinuta vozačka direktno naletio na biciklista te ga “smjestio” na odjel intenzivnog liječenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 8. svibnja, oko 22,30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila se prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke “Yamaha” te kada ima 1,85 g/kg alkohola u krvi, tako da se vozilom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila i uvjete prometa ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti.

PU međimurska je javila i da motorist nema vozačku dozvolu upisanu kategoriju kojom upravlja i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova.

Zbog toga je u zavoju vozilom u potpunosti prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je motociklom udario u bicikl kojim je kolnikom ceste iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnjak kada nije bio označen reflektirajućim prslukom i kada na biciklu noću nije imao upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno svjetlo crvene boje na stražnjoj strani.

Uslijed udara došlo je do odbacivanja vozača bicikla i bicikla te pada na prometnu traku, nakon čega i do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik.

Motociklist je za vrijeme vožnje na glavi nosio propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Vozači su vozilima hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Varaždin, gdje je vozač bicikla zadržan na odjelu intenzivnog liječenja, dok je motociklist nakon pregleda prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je zadržan na liječenju. Ozljede će se za oba vozača okvalificirati naknadno.

Privremeno je oduzet motocikl marke “Yamaha” poradi oštećenja vitalnih dijelova vozila u prometnoj nesreći te su motocikl i bicikl vozilom vučne službe prevezeni u dvorište Policijske uprave međimurske radi eventualnog vještačenja.

Za vrijeme i radi obavljanja očevida 8. svibnja od 22:50 sati do 9. svibnja do 1:20 sati dionica državne ceste D3 bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao okolnim naseljima.

Po zaprimanju informacije o ozljedama će se kvalificirati događaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje