Povežite se s nama

Međimurje

Pokrenite se uz europski tjedan kretanja MOVE Week!

Objavljeno:

- dana

U CIJELOJ ŽUPANIJI

Ove se godine Tjedan promicanja kretanja pod nazivom MOVE Week obilježava od 29. svibnja do 4. lipnja.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije od početka je uključeno u europsku NowWeMOVE kampanju koja je nastala 2012. godine s ciljem poticanja građana na kretanje i rekreaciju kao odgovor na sve rašireniji sjedilački način života. Vizija kampanje je da do 2020. godine postigne brojku od 100 milijuna novih tjelesno aktivnih građana Europe. Sastavni dio kampanje je MOVE Week – tjedan promicanja tjelesne aktivnosti, tijekom kojeg se širom Europe organiziraju događaji kako bi se ljude svih dobi potaknulo na vježbanje u klubovima te sudjelovanje u natjecanjima, biciklijadama, humanitarnim akcijama i velikim sportskim događajima. I ove godine sudionike čeka niz događanja kao štu su biciklijada, plesovi i zajednička vježbanja na otvorenome i rekreativne igre za najmlađe. U programu sudjeluju vrtići, škole i brojne sportske udruge s područja Međimurske županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje