Povežite se s nama

Međimurje

Pokrenite se uz europski tjedan kretanja MOVE Week!

Objavljeno:

- dana

U CIJELOJ ŽUPANIJI

Ove se godine Tjedan promicanja kretanja pod nazivom MOVE Week obilježava od 29. svibnja do 4. lipnja.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije od početka je uključeno u europsku NowWeMOVE kampanju koja je nastala 2012. godine s ciljem poticanja građana na kretanje i rekreaciju kao odgovor na sve rašireniji sjedilački način života. Vizija kampanje je da do 2020. godine postigne brojku od 100 milijuna novih tjelesno aktivnih građana Europe. Sastavni dio kampanje je MOVE Week – tjedan promicanja tjelesne aktivnosti, tijekom kojeg se širom Europe organiziraju događaji kako bi se ljude svih dobi potaknulo na vježbanje u klubovima te sudjelovanje u natjecanjima, biciklijadama, humanitarnim akcijama i velikim sportskim događajima. I ove godine sudionike čeka niz događanja kao štu su biciklijada, plesovi i zajednička vježbanja na otvorenome i rekreativne igre za najmlađe. U programu sudjeluju vrtići, škole i brojne sportske udruge s područja Međimurske županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje