Povežite se s nama

Međimurje

Ljerka Cividini: pokrenut ćemo Čakovec i vratiti mu izgubljeni sjaj

Objavljeno:

- dana

ZA NAŠ ČAKOVEC

“Za naš Čakovec” moto je pod kojim Ljerka Cividini započinje svoj pohod na mjesto gradonačelnice Čakovca.

U svakom slučaju ogromno osvježenje na čakovečkoj političkoj sceni, Ljerka Cividini zahvaljujući svojoj profesionalnosti, znanju, iskustvu, kao i susretljivošću i neposrednošću u komunikaciji sa sugrađanima, osvaja ogromno poštovanje i simpatije uoči predstojećih lokalnih izbora.

Uspješna

Međimurska, ali i šira hrvatska javnost Ljerku Cividini poznaje kao uspješnu ravnateljicu Županijske uprave za ceste Međimurske županije, jedine žene u Hrvatskoj na toj poziciji, koja trenutno upravlja s više od 450 kilometara međimurskih prometnica. Ova istinska radoholičarka i rođeni vođa, uz zavidno obrazovanje i iskustvo profesora prometne grupe predmeta u TIOŠ-u, može se pohvaliti kako je ŽUC Međimurske županije pod njezinim upravljanjem postao jedan od najuspješnijih. Lj. Cividini ujedno je kao čelna osoba ŽUC-a u Međimurje donijela desetak milijuna kuna europskih sredstava čime se upisala i kao jedini čelnik koji je otvorio nekom ŽUC-u vrata ulaganja kroz EU fondove. Odluku o kandidaturi za gradonačelnicu Čakovca donijela je u dogovoru sa svojom obitelji. Ponosna je majka dvoje djece, koja kaže kako su joj upravo Marta i Dora, te suprug Neven glavni motivatori, pokretači, ali i neizmjerna podrška.

– I odluku o kandidaturi donijeli smo zajednički, a rodila se iz svijesti o stanju u kakvom se već neko vrijeme nalazi naš grad. Zato su mi i dali punu podršku. Jednoglasno smo se složili da naš Čakovec i svi Čakovčani, zaslužujemo puno bolji grad, odgovornije i sposobnije vodstvo, uz vraćanje transparentnosti, otvorenosti, osjećaja odgovornosti prema građanima, brige za opći interes svih naših vrijednih ljudi, koji znaju i mogu, no ne daje im se prilika da to i dokažu – priča Ljerka Cividini.

Simpatije

Jedina kandidatkinja za čelno mjestu u Čakovcu odmah je pridobila ogromne simpatije svih političkih opcija i građana koji joj u šetnji gradom prilaze, čestitaju, daju podršku… Čakovčani, očito željni ozbiljnih promjena koje će vratiti gradu rast i blagostanje, u Ljerki vide idealno rješenje.

– Promjene su ono što je neophodno da se pokrene sredina koja je uhvaćena u stagnaciji. Ja nisam ono što bi ljudi nazvali “tipičnim političarom”. Meni je upravo interes Čakovca važniji od interesa bilo koje stranke, pojedinca ili grupacije oko njega. Grad kojeg ja zamišljam i kojeg bi ja vodila bit će grad na ponos svih vrijednih Čakovčana, grad primjer drugima. A da bismo to mogli i ostvariti potrebne su korjenite promjene – dodaje Lj. Cividini. S obzirom da dolazi iz sektora gdje je za uspješno poslovanje potrebno donositi pravovremene odluke, posao voditi odgovorno i transparentno, imajući pritom na umu dobrobit ne samo zaposlenika već svih građana, Ljerka jednaki način promišljanja želi preslikati i u čakovečku Gradsku vijećnicu.

– Čakovec stoji na mjestu i trebamo ga pokrenuti. Našem gradu treba promjena koja će se temeljiti na odgovornosti, sposobnosti i spremnosti da se radi za svoj grad. Nema te politike niti stranke koja može biti ispred interesa grada. Naša nam djeca neće oprostiti ako ostanemo doma i sebi u bradu gunđamo kako smo nezadovoljni stanjem, a da pri tom ništa ne činimo. Umjesto toga trebamo zajedno tražiti najbolja rješenja.

Investicije

A priliku za novo pokretanje Čakovca, kandidatkinja za gradonačelnicu vidi u investiranju i građenju nove vizure europskim sredstvima uz naglasak na otvorenost proračuna koja nedostaje.

– Nakon drugog kruga izbora, netransparentnost će postati prošlost. Otvorenost proračuna je prvi stup drugačijeg, odgovornijeg odnosa gradske uprave prema građanima.
Iskustva traženje rješenje u financiranju kroz europske fondove joj ne nedostaje. Ne treba čuditi što joj je okretanje prema izvorima financiranja projekata iz EU fondova drugi stup odgovorne gradske vlasti.

– Smatra kako je ova vlast propustila priliku koju je dobila prije četiri godine, da pokrene razvoj grada u trenutku ulaska u EU. Stajali su sa strane i gledali kako drugi trče dok oni nijemo promatraju, te se zaduživali bez znanja naših građana. Okretanje prema izvorima financiranja projekata iz EU mora biti cilj jedne odgovorne gradske vlasti, stoga će moji prvi koraci na čelu grada biti izrada temeljite snimke stanja u gradu i u svim gradskim poduzećima i ustanovama s mojim timom. Pažljivo ćemo pretresti sve financije, tražiti prostora za uštede, objediniti funkcije javne nabave i smanjiti troškove u gradu, gradskoj upravi, poduzećima i ustanovama. Uštedu treba plasirati u daljnji razvoj, a nema većeg ulaganja od obrazovanja i brige o našim sugrađanima koji teško žive – zaključuje Ljerka Cividini.

Moramo biti ponosni, biramo budućnost našeg lijepog grada

– Danas svi govore da Čakovec može puno bolje, što je šteta, jer je naš grad oduvijek bio primjer drugima, drugi su gledali nas, a sada smo u situaciji kada se moramo okretati drugima. Želim Čakovčanima vratiti taj ponos, jer na ovim izborima ono što ćemo birati je budućnost našeg grada! Moj angažman je angažman žene, osobe koja voli svoj grad, osobe koja ga želi promijeniti na bolje – kaže Lj. Cividini, koja je svjesna kako se gradu mora vratiti njegova prepoznatljivost.
No, da bi se to i ostvarilo biti će potrebno raditi na dvije razine.

– Prva je ona nematerijalna koja živi u nama, koja se privremeno umirila i koju ćemo vrlo lako ponovno pokrenuti. Svima ćemo pokazati kakvi jesmo – vrijedni i radišni, odgovorni i solidarni. Druga razina prepoznatljivosti je onaj naš pomalo potisnuti srednjeeuropski štih. Potrudit ću se svim svojim znanjima i dosadašnjim iskustvima vratiti našem Čakovcu ulogu kakvu zaslužuje. Upravo to želim za naš grad, da bude lijepo ogledalo, gdje primamo i dočekujemo naše goste. Moramo biti ponosni na naš grad! Uredit ćemo naša pročelja u gradu europskim sredstvima. Kao gradonačelnica ću okupiti tim i pokrenuti konkretne projekte.

Najbolja

Nikada neću za sebe reći da sam najbolja ili najpametnija. Ali ću uvijek reći i ponavljati da ću dati sve od sebe da posao koji radim napravim na najbolji mogući način!

Propušteno

Ova je vlast propustila priliku iskoristiti EU fondove, mi ćemo to ispraviti

ISKRENA

Sav moj dosadašnji rad temelji se na jednostavnoj spoznaji da se ne trebamo pretvarati da smo nešto drugo, glumiti nekog drugog

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mimohod maturanata u Čakovcu u petak, a na red će paziti i roditeljske ophodnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 16. svibnja u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec s početkom u 13 sati održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti povodom ovogodišnje “Coolijade”.

Sudjelovali su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić, ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur, pedagoginja Graditeljske škole Čakovec Anja Zadravec Jančikić, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i policijski službenik za poslove temeljne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Mladen Zadravec.

Ove godine završne svečanosti povodom proslave Dana maturanata odvijat će se u razdoblju od 20. do 24. svibnja, od ponedjeljka do petka. Ujedno, u petak, 24. svibnja, s početkom u 15 sati održat će se završni mimohod maturanata. Ovogodišnja trasa kretanja započinje u Ulici Vladimira Nazora kod Ekonomske i Trgovačke škole te se potom povorka maturanata nastavlja kretati Ulicom Otokara Keršovanija, Trgom Eugena Kvaternika, pješačkom zonom Ulice kralja Tomislava te Trgom Republike, a zatim Zrinsko-frankopanskom i Vukovarskom ulicom te završava kod SRC-a “Mladost” u Športskoj ulici. Odmah nakon mimohoda na terenima SRC-a održat će se završna svečanost maturanata, a u slučaju lošeg vremena proslava seli u sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec.

Kao i prethodnih godina, završne svečanosti maturanata imat će i natjecateljski karakter kroz biranje najmaturanta/najmaturantice i najoriginalnijeg razreda, a sve u cilju poticanja maturanata na odgovorna i društveno poželjno ponašanja. Proglašenje ovogodišnjih pobjednika održat će se na završnoj svečanosti maturanata u petak, 24. svibnja.

Načelnik Sokač istaknuo je kako prošle godine tijekom Dana maturanata nisu zabilježeni značajniji sigurnosni incidenti. Osnovni cilj nazočnosti policijskih službenika na proslavama maturanata, svakako je smanjiti sve moguće rizike koji dovode do neželjenog ponašanja, odnosno narušavanja javnog reda i mira te naravno oštećenja tuđe imovine ili prekomjerne konzumacije alkoholnih pića. Na kraju je dodao kako mladi imaju pravo proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja, a policiji nije u interesu da to sprječava, već da ih pravilno usmjeri, odnosno da “Coolijada” prođe bez neželjenih ekscesa i posljedica.

Policijski službenik za poslove temeljne policije Mladen Zadravec, upoznao je prisutne novinare kako će se i ove godine o sigurnosti maturanata brinuti tzv. “roditeljske ophodnje”. Radi se o ophodnjama sastavljenim od roditelja maturanata i policijskih službenika, a koje će u razdoblju od 20. do 23. svibnja obilaziti okupljanja maturanata. Dodao je, kako su policijski službenici zaduženi za prevenciju, obišli sve srednje škole na području Međimurske županije te pritom održali prigodna predavanja putem kojih su maturantima uputili mnogobrojne savjete s ciljem preveniranja neželjenih ponašanja.

Na kraju konferencije ravnatelj Srnec poetski se osvrnuo na ovogodišnji finale okupljanja maturanata na SRC-u “Mladost”, pa je rekao: “U petak čakovečki sportsko rekreacijski centar bit će SRCE MLADOSTI”.

Također, u cilju zaštite sigurnosti svih sudionika završne svečanosti Dana maturanata u petak, 24. svibnja, od 13 do 20 sati za sav javni promet, osim dostave, biti zatvoren dio Športske ulice u Čakovcu, točnije od raskrižja s Vukovarskom ulicom do parkirališta kod Tehničke škole Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu vrtićarima i prvašićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, djeci vrtićke dobi te učenicima prvog razreda osnovne škole podijeljene su besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće koje je osigurao Grad Mursko Središće.

Cilj je ove geste potaknuti čitalačku aktivnost kod najmlađih građana, upoznati ih s knjižnicom kao mjestom na kojem mogu posuđivati knjižnu građu, ali i boraviti, učiti i uroniti u bezbrižan svijet knjiga.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature, poručili su iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje