Povežite se s nama

Međimurje

Ljerka Cividini: pokrenut ćemo Čakovec i vratiti mu izgubljeni sjaj

Objavljeno:

- dana

ZA NAŠ ČAKOVEC

“Za naš Čakovec” moto je pod kojim Ljerka Cividini započinje svoj pohod na mjesto gradonačelnice Čakovca.

U svakom slučaju ogromno osvježenje na čakovečkoj političkoj sceni, Ljerka Cividini zahvaljujući svojoj profesionalnosti, znanju, iskustvu, kao i susretljivošću i neposrednošću u komunikaciji sa sugrađanima, osvaja ogromno poštovanje i simpatije uoči predstojećih lokalnih izbora.

Uspješna

Međimurska, ali i šira hrvatska javnost Ljerku Cividini poznaje kao uspješnu ravnateljicu Županijske uprave za ceste Međimurske županije, jedine žene u Hrvatskoj na toj poziciji, koja trenutno upravlja s više od 450 kilometara međimurskih prometnica. Ova istinska radoholičarka i rođeni vođa, uz zavidno obrazovanje i iskustvo profesora prometne grupe predmeta u TIOŠ-u, može se pohvaliti kako je ŽUC Međimurske županije pod njezinim upravljanjem postao jedan od najuspješnijih. Lj. Cividini ujedno je kao čelna osoba ŽUC-a u Međimurje donijela desetak milijuna kuna europskih sredstava čime se upisala i kao jedini čelnik koji je otvorio nekom ŽUC-u vrata ulaganja kroz EU fondove. Odluku o kandidaturi za gradonačelnicu Čakovca donijela je u dogovoru sa svojom obitelji. Ponosna je majka dvoje djece, koja kaže kako su joj upravo Marta i Dora, te suprug Neven glavni motivatori, pokretači, ali i neizmjerna podrška.

– I odluku o kandidaturi donijeli smo zajednički, a rodila se iz svijesti o stanju u kakvom se već neko vrijeme nalazi naš grad. Zato su mi i dali punu podršku. Jednoglasno smo se složili da naš Čakovec i svi Čakovčani, zaslužujemo puno bolji grad, odgovornije i sposobnije vodstvo, uz vraćanje transparentnosti, otvorenosti, osjećaja odgovornosti prema građanima, brige za opći interes svih naših vrijednih ljudi, koji znaju i mogu, no ne daje im se prilika da to i dokažu – priča Ljerka Cividini.

Simpatije

Jedina kandidatkinja za čelno mjestu u Čakovcu odmah je pridobila ogromne simpatije svih političkih opcija i građana koji joj u šetnji gradom prilaze, čestitaju, daju podršku… Čakovčani, očito željni ozbiljnih promjena koje će vratiti gradu rast i blagostanje, u Ljerki vide idealno rješenje.

– Promjene su ono što je neophodno da se pokrene sredina koja je uhvaćena u stagnaciji. Ja nisam ono što bi ljudi nazvali “tipičnim političarom”. Meni je upravo interes Čakovca važniji od interesa bilo koje stranke, pojedinca ili grupacije oko njega. Grad kojeg ja zamišljam i kojeg bi ja vodila bit će grad na ponos svih vrijednih Čakovčana, grad primjer drugima. A da bismo to mogli i ostvariti potrebne su korjenite promjene – dodaje Lj. Cividini. S obzirom da dolazi iz sektora gdje je za uspješno poslovanje potrebno donositi pravovremene odluke, posao voditi odgovorno i transparentno, imajući pritom na umu dobrobit ne samo zaposlenika već svih građana, Ljerka jednaki način promišljanja želi preslikati i u čakovečku Gradsku vijećnicu.

– Čakovec stoji na mjestu i trebamo ga pokrenuti. Našem gradu treba promjena koja će se temeljiti na odgovornosti, sposobnosti i spremnosti da se radi za svoj grad. Nema te politike niti stranke koja može biti ispred interesa grada. Naša nam djeca neće oprostiti ako ostanemo doma i sebi u bradu gunđamo kako smo nezadovoljni stanjem, a da pri tom ništa ne činimo. Umjesto toga trebamo zajedno tražiti najbolja rješenja.

Investicije

A priliku za novo pokretanje Čakovca, kandidatkinja za gradonačelnicu vidi u investiranju i građenju nove vizure europskim sredstvima uz naglasak na otvorenost proračuna koja nedostaje.

– Nakon drugog kruga izbora, netransparentnost će postati prošlost. Otvorenost proračuna je prvi stup drugačijeg, odgovornijeg odnosa gradske uprave prema građanima.
Iskustva traženje rješenje u financiranju kroz europske fondove joj ne nedostaje. Ne treba čuditi što joj je okretanje prema izvorima financiranja projekata iz EU fondova drugi stup odgovorne gradske vlasti.

– Smatra kako je ova vlast propustila priliku koju je dobila prije četiri godine, da pokrene razvoj grada u trenutku ulaska u EU. Stajali su sa strane i gledali kako drugi trče dok oni nijemo promatraju, te se zaduživali bez znanja naših građana. Okretanje prema izvorima financiranja projekata iz EU mora biti cilj jedne odgovorne gradske vlasti, stoga će moji prvi koraci na čelu grada biti izrada temeljite snimke stanja u gradu i u svim gradskim poduzećima i ustanovama s mojim timom. Pažljivo ćemo pretresti sve financije, tražiti prostora za uštede, objediniti funkcije javne nabave i smanjiti troškove u gradu, gradskoj upravi, poduzećima i ustanovama. Uštedu treba plasirati u daljnji razvoj, a nema većeg ulaganja od obrazovanja i brige o našim sugrađanima koji teško žive – zaključuje Ljerka Cividini.

Moramo biti ponosni, biramo budućnost našeg lijepog grada

– Danas svi govore da Čakovec može puno bolje, što je šteta, jer je naš grad oduvijek bio primjer drugima, drugi su gledali nas, a sada smo u situaciji kada se moramo okretati drugima. Želim Čakovčanima vratiti taj ponos, jer na ovim izborima ono što ćemo birati je budućnost našeg grada! Moj angažman je angažman žene, osobe koja voli svoj grad, osobe koja ga želi promijeniti na bolje – kaže Lj. Cividini, koja je svjesna kako se gradu mora vratiti njegova prepoznatljivost.
No, da bi se to i ostvarilo biti će potrebno raditi na dvije razine.

– Prva je ona nematerijalna koja živi u nama, koja se privremeno umirila i koju ćemo vrlo lako ponovno pokrenuti. Svima ćemo pokazati kakvi jesmo – vrijedni i radišni, odgovorni i solidarni. Druga razina prepoznatljivosti je onaj naš pomalo potisnuti srednjeeuropski štih. Potrudit ću se svim svojim znanjima i dosadašnjim iskustvima vratiti našem Čakovcu ulogu kakvu zaslužuje. Upravo to želim za naš grad, da bude lijepo ogledalo, gdje primamo i dočekujemo naše goste. Moramo biti ponosni na naš grad! Uredit ćemo naša pročelja u gradu europskim sredstvima. Kao gradonačelnica ću okupiti tim i pokrenuti konkretne projekte.

Najbolja

Nikada neću za sebe reći da sam najbolja ili najpametnija. Ali ću uvijek reći i ponavljati da ću dati sve od sebe da posao koji radim napravim na najbolji mogući način!

Propušteno

Ova je vlast propustila priliku iskoristiti EU fondove, mi ćemo to ispraviti

ISKRENA

Sav moj dosadašnji rad temelji se na jednostavnoj spoznaji da se ne trebamo pretvarati da smo nešto drugo, glumiti nekog drugog

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO & VIDEO “Hrabri ljudi” Tri soprana & Igora Bakse za potresom pogođena mjesta!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvedbom pjesme “Hrabri ljudi” međimurski glazbenici i Društvo međimuraca u Zagrebu žele zahvaliti volonterima, zaposlenicima službi spašavanja, ali i svim dobrim ljudima koji su pokazali veliko srce, hrabrost i snagu te brzo reagirali za pomoć građanima potresom pogođenih mjesta.

– Pomoć ovom području biti će potrebna još danima i mjesecima nakon što se podrhtavanja smire, stoga pjesmom “Hrabri ljudi” želimo uz zahvalu, svakog pojedinca motivirati i ohrabriti u ustrajnosti u obnovi, pomoći i zajedništvu!

Glazbenici za glazbenu

Ovom izvedbom međimurski glazbenici nastoje dati i svoj mali doprinos akciji #zajednozaglazbenu, kako bi se glazbena scena revitalizirala i ponovo bila u mogućnosti educirati mlade talentirane ljude toga kraja.

Akciju #zajednozaglazbenu možete podržati na GoGetFunding platformi na ovoj poveznici!

Pjesmu “Hrabri ljudi” izveli su Tri soprana & Igor Baksa. Vokali grupe Tri soprana su Irma Dragičević, Tamara Korunek i Gabriela Hrženjak. Na glasoviru je inicijator projekta Nikola Grabar, a na violini Marino Tomasović.

Autor glazbe pjesme najpoznatije u izvedbi Gabi Novak je Đorđe Novković, a teksta Arsen Dedić. Zasluge za aranžman idu Nikoli Grabaru i Trima sopranima, za glazbenu produkciju Filipu Horvatu (Studio Pušćine), a za videoprodukciju Benjaminu Hameru (FilmX).

Organizator akcije je Društvo Međimuraca u Zagrebu. Društvo okuplja Međimurce svih generacija i prijatelje koji rade i žive izvan Međimurske županije. Skrbi o očuvanju kulturne baštine te promiče međimurske vrijednosti i gospodarsku suradnju.

Nastavite čitati

Kultura

Članovi i članice mihovljanskoga KUD-a skupili donacije za folkloraše iz Gline

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUD Mihovljan

Članovi i članice KUD-a Mihovljan 2016. godine na poziv tamošnjega Hrvatskoga amaterskog kulturno-umjetničkog društva “Glinska tamburica” sudjelovali su na 10. Međunarodnoj smotri folklora “Ivanje u Glini”.

– Nakon folklornog nastupa uslijedilo je druženje svih KUD-ova, a nama je ostalo u sjećanju kao ono na kojem je, osim veselja, poslužen izvrstan bograč koji je pripremilo domaće lovačko društvo. Nažalost, mnogobrojne članice i članove HAKUD-a “Glinska tamburica” i njihove obitelji pogodio je nedavni potres te su mnogi od njih ostali bez svojih domova, bilo privremeno, bilo trajno – objašnjava predsjednik mihovljanskoga KUD-a dr. sc. Predrag Kočila.

Članice i članovi KUD-a Mihovljan, kao i brojni simpatizeri HAKUD-a, u ovoj teškoj situaciji nisu zaboravili na svoje folklorne prijatelje iz Gline te su skupili donacije koje su 22. siječnja dostavljene u njihov sabirni centar.

– Nemoguće je riječima opisati emocije koje su me prožimale prolaskom kroz razrušeno područje, ali isto je tako i nemoguće opisati i nesebičnu zahvalnost gospođe Anite Kramarić na dopremljenoj pomoći. Usprkos nezaobilaznoj temi o koroni i potresu, kao istinski kudovci koji čuvaju tradicijsku i kulturnu baštinu dogovorili smo neki novi zajednički nastup u nekoj novoj i obnovljenoj Glini. Još jednom veliko “Hvala!” svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji! – poručuje Kočila.

Nastavite čitati