Povežite se s nama

Međimurje

Pokušali skinuti aluminijska vrata

Objavljeno:

- dana

KRAĐE

Presudom Općinskog suda u Čakovcu Robert B. (47) zbog krađe osuđen je na deset mjeseci zatvora, no kazna mu je zamijenjena s 540 sati dobrotvornog rada.

On je zajedno s Goranom K. (29), koji je u slučaju osuđen na šest mjeseci uvjetno, 11. travnja 2011. godine oko 7.15 sati u Čakovcu krenuo u akciju. Počeli su skidati aluminijska vrata i nastavili s trganjem žbuke i cigle u zidu pored vrata, no spriječio ih je susjed. Također, 47-ogodišnjak je od 19. do 22. ožujka 2011. godine iz dvorišta poliklinike Medikol u Čakovcu ukrao 15 komada betonskih rubnika, tri bale staklene vune i šest ploča valovitog lima. U cijelom slučaju Robert je priznao krivnju i izrazio žaljenje. Istaknuo je da ima svoj obrt i troje djece, od kojih je jedno maloljetno, te je naveo da u cijelosti prihvaća sankcije. Goran K., koji je kod Roberta radio honorarno, istaknuo je da nije znao da je riječ o krađi.

Kod izricanja kazne sud je kod Roberta B. uzeo u obzir kao olakotne okolnosti njegovo iskreno priznanje, izraženo kajanje, činjenicu da od počinjenja predmetnoga kaznenog djela pa do danas nije prijavljen niti pravomoćno osuđen za novo kazneno djelo te činjenicu što je otac jednoga maloljetnog djeteta, dok mu je kao otegotnu okolnost uzeo okolnost što je više puta osuđivan, osobito za kaznena djela protiv imovine. Kod Gorana je kao olakotna okolnost uzeta neosuđivanost.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje