Povežite se s nama

Međimurje

Pokušali skinuti aluminijska vrata

Objavljeno:

- dana

KRAĐE

Presudom Općinskog suda u Čakovcu Robert B. (47) zbog krađe osuđen je na deset mjeseci zatvora, no kazna mu je zamijenjena s 540 sati dobrotvornog rada.

On je zajedno s Goranom K. (29), koji je u slučaju osuđen na šest mjeseci uvjetno, 11. travnja 2011. godine oko 7.15 sati u Čakovcu krenuo u akciju. Počeli su skidati aluminijska vrata i nastavili s trganjem žbuke i cigle u zidu pored vrata, no spriječio ih je susjed. Također, 47-ogodišnjak je od 19. do 22. ožujka 2011. godine iz dvorišta poliklinike Medikol u Čakovcu ukrao 15 komada betonskih rubnika, tri bale staklene vune i šest ploča valovitog lima. U cijelom slučaju Robert je priznao krivnju i izrazio žaljenje. Istaknuo je da ima svoj obrt i troje djece, od kojih je jedno maloljetno, te je naveo da u cijelosti prihvaća sankcije. Goran K., koji je kod Roberta radio honorarno, istaknuo je da nije znao da je riječ o krađi.

Kod izricanja kazne sud je kod Roberta B. uzeo u obzir kao olakotne okolnosti njegovo iskreno priznanje, izraženo kajanje, činjenicu da od počinjenja predmetnoga kaznenog djela pa do danas nije prijavljen niti pravomoćno osuđen za novo kazneno djelo te činjenicu što je otac jednoga maloljetnog djeteta, dok mu je kao otegotnu okolnost uzeo okolnost što je više puta osuđivan, osobito za kaznena djela protiv imovine. Kod Gorana je kao olakotna okolnost uzeta neosuđivanost.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

Donji Vidovec: zbog učestalih provala i krađa povećat će se broj policijskih ophodnji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Općine Donji Vidovec u posljednje se vrijeme bilježi povećani broj provala i krađa. Tim je povodom načelnica Bojana Petrić organizirala sastanak na kojem su bili načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, kontakt policajac Davor Igrec i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Da bi se zaustavilo širenje ovog problema i povećalo stanje sigurnost na području Donjeg Vidovca, ali i susjednih općina, policija će povećati prisutnost svojih djelatnika na tom prostoru.

– Želimo zamoliti sve mještane da surađuju s policijom te svojim opažanjima i saznanjima pomognu u sprječavanju kaznenih djela i otkrivanju počinitelja – poručeno je na sastanku.

Djelatnici Policijske postaje Prelog su već u prvoj polovici siječnja uspješno razriješili više kaznenih djela koja su se dogodila u posljednjih nekoliko mjeseci na području Općine Donji Vidovec te su prema počiniteljima poduzete određene mjere.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Na Mađerkinu bregu niknuo kostur budućega Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Napreduje izgradnja Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem na Mađerkinu bregu.

U tijeku je montaža čelične konstrukcije vidikovca (stepenica i platformi) te je dosad izvedeno oko 60% radova. Radove su obišli župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, voditelj TIC-a Općine Štrigova Josip Mikec i županijska pročelnica Blaženka Novak.

Završetak montaže konstrukcije u planu je do kraja veljače, nakon čega slijede završni radovi u samom Centru i njegovo opremanje. Na lokaciji će posjetiteljima biti dostupne informacije o turističkoj ponudi cijelog Međimurja, a biciklisti će na raspolaganju imati odmorište opremljeno servisnom stanicom, prilagođeno i e-biciklima.

Prema ugovoru radovi završavaju 17. ožujka 2022., a izvodi ih Hidroing d.d. Ugovoreni iznos radova je 5.827.712 kuna bez PDV-a. Biciklističko-informativni centar s vidikovcem jedna je od komponenti projekta CycleSeeing Attractour – CSA, sufinanciranog iz prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska, koji provodi Općina Štrigova u partnerstvu s Turističkom zajednicom Općine Štrigova i Gradom Nagykanisza, uz podršku Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.463.966,46 eura.

Nakon dovršetka vidikovca, održat će se raznovrsne radionice u koje će biti uključena djeca školske dobi te turistički stručnjaci s područja Međimurja i Nagykanizse kako bi ih se upoznalo s novitetima koji će proizaći iz projekta.

Kako bi se privukao što veći broj turista, ne samo za kratkotrajne posjete već i za duži boravak, osmišljena su i tri turistička paketa – biciklistički paket, paket zdravlje i wellness te eko-turistički paket. Navedeni paketi će pridonijeti tome da projektno područje postane privlačnije turističko odredište, a ne samo tranzitno. Turisti će se tako upoznati s novoizgrađenim atrakcijama, ali i s postojećom kulturnom i prirodnom baštinom destinacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje