Povežite se s nama

Međimurje

Policijski pas Boss ne voli lopove, ali djecu obožava!

Objavljeno:

- dana

TERENSKA NASTAVA

U sklopu terenske nastave mališani iz Osnovne škole Strahoninec 7. ožujka posjetili su PU međimursku. Polaznici drugih razreda upoznali su se sa svakodnevnim policijskim poslovima.

U društvu policijske službenice za odnose s javnošću Danijele Turk 40-ero učenika razgledalo je prostorije Policijske uprave. Upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje raznovrsne poslove. Obišli su prostoriju za zadržavanje, a pokazali su i zavidno znanje o poznavanju raznih dokumenata koje građani koriste prilikom prelaska državne granice, kao i za upravljanje motornim vozilima. U sportskoj dvorani s policijskim službenikom za stručno usavršavanje Miljenkom Krušeljem odradili su kraći trening. Razigrani, uživali su u različitim vježbama i igrama. U dvorištu Policijske uprave, policijski službenici Prometne i Interventne policije prezentirali su im opremu, pomagala i službena vozila koja svakodnevno koriste u svom radu te na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan. Na kraju susreta mališane je iznenadio policijski pas Boss, s kojim su se rado poigrali i fotografirali za trajnu uspomenu za posjet međimurskoj policiji.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje