Povežite se s nama

U fokusu

Poljak (HDZ) zamjenik ravnatelja, a Begić (SDP) stručnjakinja za EU fondove i ostaje raditi u Bolnici

Objavljeno:

- dana

PRESLAGIVANJA U BOLNICI

Jasminka Begić više nije zamjenica ravnatelja Opće bolnice Varaždin. 

Upravno vijeće Bolnice je na zadnjoj sjednici u rujnu za zamjenika ravnatelja dr. Nenada Kudelića imenovalo aktualnog načelnika Općine Bednja, Damira Poljaka, dipl. med. techn. iz HDZ.

– Poljak prima plaću u Bolnici, a u Općini Bednja volontira. Kako će spojiti te dvije funkcije ovisi o njemu, no mi očekujemo kvalitetu – rekao je Zlatko Koračević, predsjednik Upravnog vijeća Bolnice.

Od pravnice na “posudbi” do rukovoditeljice za projekte i fondove EU

Iako više nije zamjenica, zanimljivo je da Begić ostaje raditi u Bolnici i to kao v. d. rukovoditeljica središnje službe za projekte, fondove Europske unije i akreditacije.

Diplomirana pravnica po struci, bivša ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije iz SDP-a koja je u Bolnicu došla još početkom ove godine kako bi dr. Kudeliću pomogla u rješavanju pravnih poslova, očito se u proteklih sedam mjeseci dokazala i u drugim poslovima.

– Begić je jedna vrhunska stručnjakinja za EU fondove. Treba nam jedna takva osoba u Bolnici – rekao je Koračević, predsjednik Upravnog vijeća Bolnice

– Begić je jedna vrhunska stručnjakinja za EU fondove. Treba nam jedna takva osoba u Bolnici s obzirom na sve investicije koje smo pokrenuli u području zdravstva, a i dokazala se na zadnjem projektu u Novom Marofu – objasnio je Koračević.

Begić je u Bolnicu došla krajem siječnja ove godine, kada  je imenovana zamjenikom dr. Kudelića. I on, i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, njezin stranački kolega Mladen Smoljanec tvrdili su da je njezin dolazak u Bolnicu samo privremen te se u Zavod vraća 1. svibnja. U to vrijeme je u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije i Općoj bolnici Varaždin proveden izvanredni nadzor HZZO-a, a kontrolu je provela i inspekcija rada. Prilikom te inspekcije navodno je utvrđeno da je Begić primala veću plaću nego što joj zakonski pripada te joj je naloženo da Zavodu vrati 160.000 kuna, o čemu smo pisali.

– Ne možemo iznositi podatke iz izvješća o provedenim kontrolama nad svojim ugovornim subjektima – očitovali su se iz HZZO-a, a iz inspektorata rada do zaključenja broja nismo dobili odgovor.  

Četiri nove službe i svaka ima v. d. rukovoditelja

No, Upravnom vijeću Bolnice “stari grijesi” Begić očito ne smetaju, a Koračević ističe da su samo malo – presložili ekipu.
Doista, unutar Ravnateljstva Opće bolnice Varaždin došlo do preslagivanja, ali i formiranja novih službi, što očito nije posljedica samo stručnih, nego i političkih interesa.
Uz Središnju službu za projekte, fondove Europske unije i akreditacije koju vodi Begić, formirane su još tri. To su Središnja služba za ekonomsko-financijske poslove kojoj je v. d. rukovoditelja Karmen Verteš, Središnja služba za opće, pravne i kadrovske poslove kojem je v. d. rukovoditelja Tomislav Vrhovec, koji je i dalje službenik za informiranje te Srediišnja služba za pravne poslove ugovaranja kojem je v. d. rukovoditelja Snježana Cerjan.
Dr. Nenad Kudelić opstao je kao ravnatelj i ima dvije pomoćnice: Dubravku Dobec Gorenak (za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor) i Anicu Sekovanić, (za sestrinstvo).

Natječaji poništeni, a Smoljanec šuti: tko umjesto Begić?

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije raspisao je dva natječaja za radno mjesto pravnika: prvi je na stranicama Zavoda bio objavljen 1. ožujka, a drugi 5. svibnja, no oba su poništena. Zašto, još 5. srpnja pitali smo Smoljanca, no odgovor nikad nismo primili. Zašto su natječaji poništeni i tko trenutno u Zavodu obavlja pravne poslove i poslove rukovoditelja Uprave za stručne poslove te hoće li se raspisati novi natječaj s obzirom da se Begić ne vraća natrag u Zavod, prošli tjedan ponovno smo pitali Smoljanca. No, nikakav odgovor nismo primili.  

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Arhiva RT, Općina Bednja

U fokusu

HNS o usudu Stričaka: “Javnost svjedoči nasilnom činu, lažnoj iskrenosti, likovanju i licemjerju županovih političkih oponenata“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oglasila se priopćenje o događaju u kojem je napadnut i ozlijeđen župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. U HNS-u tvrde da javnost svjedoči nasilnom činu, lažnoj iskrenosti, likovanju i licemjerju političkih oponenata.

>>Župan Anđelko Stričak opet fizički napadnut, ovaj put usred grada

U nastavku u cijelosti donosimo priopćenje Županijskog odbora HNS-a:

MI smo (proizvoljno ubaci stranku) protiv svakog oblika nasilja i isto najdublje osuđujemo. Nasilje nije rješenje. Sloga, rad, uspjeh. Mi gradimo prugu, pruga gradi nas.

Danas smo u režiji kolega iz političke arene imali prilike čitati ovakve generičke i deklarativne izjave, potaknute nemilim događajem napada i ozljeđivanja varaždinskog župana, g. Anđelka Stričaka. Uz to su neki smatrali važnim istaknuti kako je žrtva iz redova HDZ-a, kako nasilje rađa nasilje, neki su smatrali bitnim istaknuti kako je dobio što je tražio i kako su upozorili na nasilničko ponašanje župana, dok bi neki poput Horatia Caina iz CSI-ja pregledavali kamere i forenzički istraživali što je prethodilo napadu, tko je za što kriv i ponovno poput već spomenutih, komforno se smjestili u kategoriju traženo-dobiveno. Svim priopćenjima nedostaje i „Neka institucije rade svoj posao“, pa eto mi to nadodajemo u svojem. Kolege, duboko smo razočarani ovime što ste danas pokazali, jer deklarativno osuđivanje nasilja, i ovako javno likovanje nad političkim oponentom zasigurno vam ne ide na čast. Niti u prilog „borbe protiv nasilja“. Skupljanje političkih poena na nasilničkim činom spada zasigurno u jedan od većih dosega umotvorina političkog PR-a. Nasilje, kao neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja, treba osuditi bez obzira da li je medijski eksponirano ili anonimno, a žrtvu  zaštiti. Ovaj puta žrtva je bio župan, HDZ-ovac, a već sutra može to biti SDP-ovac, Reformista, MOST-ovac, HNS-ovac. Da li će onda odnos prema žrtvi biti drugačiji?

U HNS-u želimo osuditi fizičko, a i svaki drugi oblik nasilja, kao apsolutno neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja u društvu, ali u svemu tome treba zadržati i dostojanstvo žrtve, kao i političko dostojanstvo. Koje nam je priječilo danas se javiti, ali jednostavno treba ukazati na anomalije koje su postale uobičajene u medijskom i političkom diskursu. Skupljanje političkih poena na žrtvama nasilja ili osobnoj tragediji nije jednostavno politički ni društveno probavljivo, nego licemjerno – poručio je Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije.

Županu svakako želimo što brzi oporavak i povratak na posao.

PR Ured

HNS-a Varaždinske županije

Nastavite čitati

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje