Povežite se s nama

Međimurje

Pomoć u koronakrizi: za zajmove za mikro, male i srednje poduzetnike osigurano 1,3 milijarde kuna s kamatom od 0,25 posto

Objavljeno:

- dana

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, nastavlja s provedbom mjera za pomoć mikro, malim i srednjim poduzetnicima čije poslovanje je ugroženo uslijed epidemije koronavirusa.

Poduzetnicima je ponovno na raspolaganju „COVID-19 zajam za obrtna sredstva“, a prijave su započele u srijedu, 9. prosinca. Program je financiran iz sredstava Europskoga fonda za regionalni razvoj te je osigurano ukupno 1,3 milijarde kuna. Poduzetnici će tako moći zatražiti iznos zajma do 380.000 kuna, uz kamatnu stopu od svega 0,25 posto.

– Da bismo osigurali potporu što većem broju poduzetnika čija su poslovanja ugrožena uslijed epidemije koronavirusa, napominjemo da poduzetnicima može biti odobren samo jedan zajam po programu „COVID-19 zajam za obrtna sredstva“. Cilj financijskog instrumenta je osigurati dodatnu likvidnost mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja – napominju iz HAMAG-BICRO-a.

Trajanje samoga programa ograničeno je do 31. prosinca 2021. godine ili do iskorištenja osiguranih sredstava.

Međimurje

U Međimurju osmero novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, covid, koronavirus

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 77 uzoraka, od čega je evidentirano 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 10,3% pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 17. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavila se 31 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 94.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 124.758 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Od ovog tjedna, cijepljenje će se provoditi jednom tjedno, i to petkom, počevši od 20. svibnja 2022. godine od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Natjecali se u krosu, a najmlađi sudjelovali i u „Proljetnoj rapsodiji“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Velik broj Čakovčana i Međimuraca koji su subotu prijepodne, 14. svibnja, iskoristili za boravak u gradu, imao je priliku sudjelovati u nizu manifestacija.

Osim što je obilježen prvi Hrvatski dan šećerne bolesti, Društvo „Naša djeca“ Čakovec, Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca organizirali su „Proljetnu rapsodiju“.

>>„Međimurski slatkiši“ plavim balonima i fizičkom aktivnošću obilježili 1. Hrvatski dan šećerne bolesti

Trgom Republike prošetali su odgojitelji i djeca iz čakovečkih dječjih vrtića te se ujedno predstavili nastupima na glavnoj pozornici.

„Proljetna rapsodija“ organizirana je povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja.

– Obitelj je ta koja odgaja i stvara mlade osobe sa svojim karakterom, vrijednostima, kulturom, običajima i tradicijom. Uživajte sa svojom obitelji, zajedno se veselite, plešite, igrajte, a najvažnije – provedite vrijeme zajedno – poručili su iz TZ-a Grada na čelu s predsjednicom, ujedno i gradonačelnicom Ljerkom Cividini.

Gradonačelnica je otvorila i ovogodišnji Proljetni kros Međimurja, 31. kros u organizaciji Atletskog kluba „Međimurje“ Čakovec u Perivoju Zrinskih.

Pritom su snage odmjerili osnovnoškolci, svaki razred zasebno, međimurske srednje škole, od 1. do 4. razreda zajedno u jednoj kategoriji, te dječji vrtići s područja Međimurja u dvije kategorije: predškolci i mlađi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje