Povežite se s nama

Život i društvo

Pomozimo djeci u selu Hondji u Africi: u Varaždinu i Čakovcu koncerti za školske obroke

Objavljeno:

- dana

UDRUGA “MARIJINI OBROCI”

Za djecu u selu Hondji u afričkom Beninu u Varaždinu i Čakovcu će biti održana dva humanitarna koncerta.

Novac prikuplja udruga “Marijini obroci”, koja je zahvaljujući donacijama u Hondji otvorila školsku kuhinju u kojoj topli obrok svakoga dana dobiva više od 600 djece.

Za veliku većinu djece to je, nažalost, jedini topli obrok.

Evo tko sve nastupa

U subotu, 3. lipnja, u 19 sati koncert će biti održan u Varaždinskoj katedrali, a nastupit će dječji zbor Osnovne škole Vinica, Zbor mladih Varaždinske biskupije, Nonet “Donum”, Zbor “Via” župe svetog Vida te Katedralni zbor “Chorus angelicus”, uz Varaždinski komorni orkestar te sopranisticu Margaretu Klobučar, a sve pod ravnanjem mo. Anđelka Igreca.

Dva dana poslije, u ponedjeljak, 5. lipnja, u 20 sati bit će održan koncert i u crkvi sv. Antuna Padovanskoga Čakovec – Jug.

Uz Varaždinski komorni orkestar, Margaretu Klobučar, Zbor mladih Varaždinske biskupije, Zbor “Via” i Katedralni zbor “Chorus angelicus”, nastupit će i Pjevački zbor Osnovne škole Prelog te Pjevački zbor “Josip Vrhovski” iz Nedelišća.

Ulaz na oba koncerta je slobodan, uz dobrovoljni prilog prema mogućnostima.

Izvor:
Foto: MARIJINI OBROCI

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Život i društvo

Marija Ivanušić s Varaždin Brega dobila nagradu za izvanredna postignuća i promicanje udomiteljstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ministrastvo rada

Ministar Josip Aladrović i državna tajnica Marija Pletikosa svečano su 16. lipnja uručili nagrade udomiteljima za izvanredna postignuća i njihovu predanost u stvaranju stabilnog i poticajnog okruženja za život djece i odraslih korisnika te zalaganje i inovativnost u promicanju udomiteljstva u zajednici.

– Upravo je udmiteljstvo način da djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi imaju kvalitetniju skrb i odrastanje. Sretno i nesmetano djetinjstvo trebalo bi biti pravo, a ne privilegija. Svako dijete zaslužuje da o njemu skrbi netko kome je interes tog djeteta na prvom mjestu – naglasio je ministar Aladrović.

Ministar Aladrović istaknuo je kako se kroz Akcijski plan unaprjeđenja sustava socijalne skrbi predviđa dodatno poboljšanje udomiteljstva te kako će se pojednostaviti uvjeti za obavljanje udomiteljstva i dobivanje statusa udomitelja, povećat će se udomiteljske naknade i opskrbnine za djecu. Radimo na povećanju broja udomitelja, a samim time i djece koje će imati priliku odrastati izvan institucija.

Sukladno općim kriterijima vrednovala se inovativnost u osiguravanju stabilnog i poticajnog okruženja za korisnika, postignuća u obavljanju udomiteljstva u smislu pozitivnog utjecaja na poboljšanje stanja korisnika, zainteresiranost i predanost udomiteljskom pozivu i promicanje udomiteljstva u zajednici.

Povjerenstvo za dodjelu nagrada udomiteljma donijelo je odluku da se za 2021. godinu dodijeli pet Godišnjih nagrada udomiteljicama: Gordani Štrbo iz Vinkovaca, Dubravki Čordašev iz Đurđevca, Silviji Vrgoč iz Solina, Mariji Ivanušić s Varaždin Brega i Mari Anđelić iz Trnjana.

Podsjetimo, Marija Ivanušić, po zanimanju trgovkinja, udomiteljstvom se bavi od 1986. godine. Udomila je više od 60-ero djece te kaže da joj je to životni poziv. Marija je i sama odrasla bez roditelja i brinula o svojoj mlađoj braći.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!