Povežite se s nama

Međimurje

Posavec: Nastavljamo s kontinuitetom rezultata

Objavljeno:

- dana

USPJEŠNA ŽUPANIJA

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek u Maloj vijećnici Međimurske županije predao je službene rezultate lokalnih izbora 2017. godine i čestitao novom/starom županu Matiji Posavcu i njegovim zamjenicima Sandri Herman i Josipu Grivcu.

Koalicija koju je predvodio župan Posavec osvojila je 25.262 glasa, što je za čak 11.609 glasova više nego kad je za prvog čovjeka Županije izabran prije četiri godine. I njegova lista osvojila je pet tisuća glasova više nego u prvome mandatu.

– Ove konkretne brojke znače dvije stvari. Prva je da je povjerenje itekako opravdano kroz četiri godine mandata. To je dokaz da smo dobro radili u proteklom razdoblju i, dakako, poruka da u novom mandatu kojeg preuzimamo možemo i moramo za naše građane biti još bolji. Međimurke i Međimurci pokazali su tijekom izborne utrke visoku političku kulturu i svijest te jasno dali svoj glas političkim strankama i opcijama kojima su lojalni, dok su za župana odabrali onog kandidata za kojeg misle da će ih najkvalitetnije zastupati – rekao je međimurski župan Matija Posavec. Župan je istaknuo da u kampanji nisu dozvolili da ona bude ideološki ili stranački motivirana.

Niti jedno obećanje neće biti neispunjeno, svi ugovori i projekti idu u realizaciju

– Nismo davali lažna obećanja, već smo radili sve ono što bismo radili i da nije bilo izbora. Radit ćemo i dalje. Niti jedno obećanje neće biti neispunjeno, neizvršeno, svi oni ugovori koji su potpisani, sva gradilišta koja su otvorena, svaka povučena kuna iz europskih fondova ide u realizaciju tijekom novog mandata – dodao je Posavec. Međimurskom županu u obavljanju dužnosti pomagat će zamjenici Sandra Herman i Josip Grivec, dosadašnji načelnik Općine Donji Vidovec, koji je na toj poziciji odradio šest mandata.

– Takva korektnost, kvaliteta i politička kultura i priliči nama Međimurcima, a drago mi je da sam zahvaljujući njima postao dio pobjedničke ekipe koja zna što treba našim sugrađanima – rekao je u svom prvom zamjeničkom govoru Josip Grivec, koji će na toj poziciji zamijeniti dosadašnjega županovog zamjenika Zorana Vidovića. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

„Sportsko ljeto“ u Nedelišću: kampovi iz osam sportova za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Nedelišće je i ove godine za vrijeme trajanje ljetnih školskih praznika organizirala sportske kampove. Aktivnosti pod nazivom „Sportsko ljeto“ održavat će se od 12. srpnja do 3. kolovoza za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola s područja Općine. Kampovi će se održavati u dvorani Atona.

– Poznato je da je bavljenje sportom korisno i poželjno kako za odrasle osobe, tako i za djecu. Vježbanje čuva i unapređuje zdravlje, utječe na tjelesni razvoj, razvoj osobina i vještina kod djeteta, te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća. Djeca kroz sport razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije i niz različitih potreba – potrebe za kretanjem, druženjem, sigurnošću i redom, samoostvarenjem, pripadanjem… Sportom se promiče zdrav stil života, potiče timski duh, razvija disciplina i stvaranje radnih navika – poručuju organizatori koji pozivaju sve zainteresirane da se prijave te tako provedu ljeto aktivno.

Djeci su na raspolaganju kampovi iz nogometa (12.-16. srpnja, 9-11 sati), odbojke (12.-16. srpnja, 18-20 sati), tenisa (2.-6. kolovoza, 9-11 sati), karatea (9.-13. kolovoza, 9-11 sati), košarke (9.-13. kolovoza, 18-20 sati), atletike (16.-20. kolovoza, 18-20 sati), rukometa (23.-26. kolovoza, 8-11 sati) i gimnastike (30. kolovoza – 3. rujna, 11-13 sati).

Cijena sudjelovanja na jednom kampu je 50 kuna, dok se za dolazak na sve kampove treba izdvojiti 100 kuna. Uplate se obavljaju na recepciji Atona radnim danom od 8 do 21 sat.

Nastavite čitati

Međimurje

Odgađa se Ljeto uz Muru: “…najavljene epidemiološke mjere jednostavno nije moguće sprovesti”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svi planirani događaji i manifestacije planirani u sklopu Ljeta uz Muru zbog epidemioloških se mjera odgađaju, javljaju iz Grada Mursko Središće. Obavijest prenosimo u cijelosti.

<<“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…<<

Događaji takvog intenziteta kao što je Ljeto uz Muru, s koncertima poznatih domaćih umjetnika pripremaju se mjesecima prije navedenih događaja i Grad Mursko Središće je učinio sve kako bi program za građane bio spreman. U tom se trenutku smatralo, a i bilo je najavljeno, da će u ljetnim mjesecima doći do ozbiljnog popuštanja mjera, što se na kraju nije dogodilo.

Prema najavljenim mjerama, koje stupaju na snagu s 1. srpnjem, za sve događaje s više od 100 posjetitelja trebat će vršiti strogu kontrolu svih prisutnih i događajima će smjeti prisustvovati samo osobe koje su procijepljene, preboljele su bolest uzrokovanu COVID 19 virusom ili imaju negativan test na COVID 19. Nova strategija, kako u zemljama Europe, tako i u Hrvatskoj težit će što većoj procijepljenosti stanovništva i sigurnim manifestacijama za sve građane. Također, nije dozvoljeno posluživati goste za stajaćim stolovima. Zbog istih se mjera i preporuka ne organizira ni prijenos utakmica, kao što je bio slučaj za vrijeme svjetskog prvenstva 2018. godine.

S obzirom na to da su svi događaji bili planirani za otvorene javne prostore, odnosno Šetnicu uz Muru i ribnjak Zalešće, na kojima zbog velikog broja prilaza nije moguće kontrolirati sve posjetitelje, te da su događaji poput Murskog wine festa, Craft beer festa ili Gradskih kotlića zamišljeni kao nešto gdje ljudi kruže, isprobavaju različite sorte vina, piva i jela, uz trenutne i najavljene epidemiološke mjere to jednostavno nije moguće sprovesti.

Grad Mursko Središće dat će sve od sebe da građanima nadoknadi neodržane manifestacije i nadamo se da ćemo ih moći održati na jesen. Ovom prilikom pozivamo građane koji to još nisu učinili da se cijepe, kako bismo svi zajedno mogli prisustvovati događajima kada to bude moguće.

Očito je da će mjere u budućnosti ići u smjeru da na većim okupljanjima sudjeluju samo građani koji imaju „covid potvrdu“ ili „covid putovnicu“ i da nećemo moći organizirati događaje za građane koji neće imati slične potvrde. Također, možda će se događaji morati organizirati na prostoru koji je moguće kontrolirati, a ne kao što je već tradicionalno, na Šetnici uz Muru i ribnjaku Zalešće…

Prema preporukama HZJZ-a moguće je organizirati profesionalne umjetničke izvedbe kulturne programe i manifestacije niskog rizika sa svim sjedećim mjestima, pa je prvi planirani događaj koji bi se odvio bio bi Dani smijeha u izvedbi Kerekesh teatra i to od 20. do 22. srpnja na Šetnici uz Muru. Održale bi se predstave „Ringišpil“, „Imovina“ „Ja, trudnica“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!