Povežite se s nama

Međimurje

Posavec: Nastavljamo s kontinuitetom rezultata

Objavljeno:

- dana

USPJEŠNA ŽUPANIJA

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek u Maloj vijećnici Međimurske županije predao je službene rezultate lokalnih izbora 2017. godine i čestitao novom/starom županu Matiji Posavcu i njegovim zamjenicima Sandri Herman i Josipu Grivcu.

Koalicija koju je predvodio župan Posavec osvojila je 25.262 glasa, što je za čak 11.609 glasova više nego kad je za prvog čovjeka Županije izabran prije četiri godine. I njegova lista osvojila je pet tisuća glasova više nego u prvome mandatu.

– Ove konkretne brojke znače dvije stvari. Prva je da je povjerenje itekako opravdano kroz četiri godine mandata. To je dokaz da smo dobro radili u proteklom razdoblju i, dakako, poruka da u novom mandatu kojeg preuzimamo možemo i moramo za naše građane biti još bolji. Međimurke i Međimurci pokazali su tijekom izborne utrke visoku političku kulturu i svijest te jasno dali svoj glas političkim strankama i opcijama kojima su lojalni, dok su za župana odabrali onog kandidata za kojeg misle da će ih najkvalitetnije zastupati – rekao je međimurski župan Matija Posavec. Župan je istaknuo da u kampanji nisu dozvolili da ona bude ideološki ili stranački motivirana.

Niti jedno obećanje neće biti neispunjeno, svi ugovori i projekti idu u realizaciju

– Nismo davali lažna obećanja, već smo radili sve ono što bismo radili i da nije bilo izbora. Radit ćemo i dalje. Niti jedno obećanje neće biti neispunjeno, neizvršeno, svi oni ugovori koji su potpisani, sva gradilišta koja su otvorena, svaka povučena kuna iz europskih fondova ide u realizaciju tijekom novog mandata – dodao je Posavec. Međimurskom županu u obavljanju dužnosti pomagat će zamjenici Sandra Herman i Josip Grivec, dosadašnji načelnik Općine Donji Vidovec, koji je na toj poziciji odradio šest mandata.

– Takva korektnost, kvaliteta i politička kultura i priliči nama Međimurcima, a drago mi je da sam zahvaljujući njima postao dio pobjedničke ekipe koja zna što treba našim sugrađanima – rekao je u svom prvom zamjeničkom govoru Josip Grivec, koji će na toj poziciji zamijeniti dosadašnjega županovog zamjenika Zorana Vidovića. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje