Povežite se s nama

Međimurje

Posavec: Nastavljamo s kontinuitetom rezultata

Objavljeno:

- dana

USPJEŠNA ŽUPANIJA

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek u Maloj vijećnici Međimurske županije predao je službene rezultate lokalnih izbora 2017. godine i čestitao novom/starom županu Matiji Posavcu i njegovim zamjenicima Sandri Herman i Josipu Grivcu.

Koalicija koju je predvodio župan Posavec osvojila je 25.262 glasa, što je za čak 11.609 glasova više nego kad je za prvog čovjeka Županije izabran prije četiri godine. I njegova lista osvojila je pet tisuća glasova više nego u prvome mandatu.

– Ove konkretne brojke znače dvije stvari. Prva je da je povjerenje itekako opravdano kroz četiri godine mandata. To je dokaz da smo dobro radili u proteklom razdoblju i, dakako, poruka da u novom mandatu kojeg preuzimamo možemo i moramo za naše građane biti još bolji. Međimurke i Međimurci pokazali su tijekom izborne utrke visoku političku kulturu i svijest te jasno dali svoj glas političkim strankama i opcijama kojima su lojalni, dok su za župana odabrali onog kandidata za kojeg misle da će ih najkvalitetnije zastupati – rekao je međimurski župan Matija Posavec. Župan je istaknuo da u kampanji nisu dozvolili da ona bude ideološki ili stranački motivirana.

Niti jedno obećanje neće biti neispunjeno, svi ugovori i projekti idu u realizaciju

– Nismo davali lažna obećanja, već smo radili sve ono što bismo radili i da nije bilo izbora. Radit ćemo i dalje. Niti jedno obećanje neće biti neispunjeno, neizvršeno, svi oni ugovori koji su potpisani, sva gradilišta koja su otvorena, svaka povučena kuna iz europskih fondova ide u realizaciju tijekom novog mandata – dodao je Posavec. Međimurskom županu u obavljanju dužnosti pomagat će zamjenici Sandra Herman i Josip Grivec, dosadašnji načelnik Općine Donji Vidovec, koji je na toj poziciji odradio šest mandata.

– Takva korektnost, kvaliteta i politička kultura i priliči nama Međimurcima, a drago mi je da sam zahvaljujući njima postao dio pobjedničke ekipe koja zna što treba našim sugrađanima – rekao je u svom prvom zamjeničkom govoru Josip Grivec, koji će na toj poziciji zamijeniti dosadašnjega županovog zamjenika Zorana Vidovića. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Usred noći 27-godišnji vozač stisnuo papučicu gasa i Malom Suboticom projurio sa 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine proveli su pojačane aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 262 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

 • 142 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
 • devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
 • sedam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
 • pet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
 • sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje,
 • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
 • šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
 • tri prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od 15 dana,
 • jedna prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima,
 • 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te,
 • 25 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 133 km/h utvrđena je u subotu, 20. travnja, u 2:44 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici (brzina ograničena na 50 km/h), kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Odredbom članka 53. Zakona o sigurnosti prometa, vozač koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana. Također, za spomenuti prekršaj predviđena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Nastavite čitati

Međimurje

Autohtoni doživljaji kod Spomen doma rudarstva Cimper

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu turističko – volonterskog programa Turističke zajednice Međimurske županije „Z cugom v zeleno Međimurje“, turistima – volonterima predstavilo se i Mursko Središće i Spomen dom rudarstva „Cimper“.

Grad Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“ i Turistička zajednica područja „Mura i gorice“ uz podršku Društva žena Mursko Središće i Udruge međimurska žganica „Tepka“ turistima – volonterima su približeni autohtoni sadržaji koje mogu upoznati samo ovdje.

Po razgledu interpretacijskog centra Spomen dom rudarstva „Cimper“, krenulo se u radionicu izrade tradicijske maske cimeri, maske koja svoje korijene ima upravo u rudarskoj mitologiji. Radionicu su držale članice „Društva žena Mursko Središće“, koje i baštine tradiciju izrade maske. Nekoliko metara dalje pekla se prava međimurska žganica, što su prezentirali članovi Udruge međimurska žganica „Tepka“, a u drugom kraju parkića ispred Spomen doma kuhao se pravi međimurski grah, za što je na području Murskog Središća već tradicionalno zadužen Rudi Mesarić.

Ovaj oblik volonterskog turizma jedinstvena je prilika da se uz razgledavanje povijesnih vrijednosti osjeti i sudjeluje u pravim autohtonim aktivnostima ovog kraja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje