Povežite se s nama

U fokusu

Potez očajnika: Nakon što je najavljena njegova smjena, Vlašić otišao s mjesta direktora Varkoma

Objavljeno:

- dana

(Ne)očekivano

Direktor Varkoma Vlado Vlašić je dao ostavku. V.d direktor tvrtke je Marijan Cesarec, dugogodišnji tehnički direktor Varkoma. 

Nakon što je Regionalni tjednik jučer objavio da će Vlado Vlašić sigurno dobiti otkaz, kompromitirani direktor Varkoma preduhitrio je takav scenarij: danas ujutro je sam dao ostavku na mjesto prvog čovjeka najveće gradske komunalne tvrtke.

Dugi je popis Vlašićevih grijeha, ali svakako najveći je nekoliko srušenih natječaja za postupak javne nabave za varaždinsku aglomerciju.

Osim što je potrošeno puno novaca za provedbu natječaja, činjenica je da neki dijelovi grada još uvijek nemaju priključka. Istovremeno, Varkom ima puno oročenog novca na računu u banci.

Pitanje tih računa je prije desetak dana „potegnuo“ gradski vijećnik Davor Patafta, ali iz Varkoma do danas nije stigao konkretan odgovor.

Vlašić bez kompasa

Zapravo, Vladi Vlašiću se pripisivalo svašta, njegov način poslovanja se opisivao kao „bez kompasa“, a on nikad nije suvislo odgovorio na bilo koje pitanje.  

Kad je kao direktor najveće komunalne tvrtke prozvan za ogromna dugovanja drugoj gradskoj tvrtki, Čistoći, Vlado Vlašić je krivicu prebacio na suprugu koja treba, a nije plaćala račune.

Osim toga, u tijeku je sudski proces između Čistoće i Varkoma zbog duga od 2,1 milijuna kuna, koliko Čistoća potražuje od Varkoma.

Marijan Cesarec je već dobio ovlast za mirno rješavanje spora u roku od 30 dana. Vlašić se, inače, tome protivio.  

Varkom je i vlasnik najvećeg gradskog problema, bala u Brezju, a prema nedavnim navodima dr. Gorana Kniewalda za Regionalni tjednik – tadašnjeg sudskog procjenitelja – Varkom, kao vlasnik bala, nije reagirao na čak 16 neispravnih nalaza o zagađenju vode s vodocrpilišta.

Zavod za javno zdravstvo je tad  o opasnostima za ljudsko zdravlje obavijestio policiju i gradskim službama je naloženo hitno rješavanje problema, ali ništa se nije dogodilo.

Sad je na agendi ideja da Varkom bale prebaciti Čistoći.  O tome – upozorava vijećnik Patafta –  nije bilo riječi kad se pri podjeli društva dijelila imovina.

– U cijeloj ovoj priči Varkom može prenijeti bale na drugu pravnu osobu, ali te firme moraju izraditi jasan ugovor i napisati koliku bi naknadu Čistoća naplatila Varkomu za preuzimanje bala. Ne može jedna firma samo tako prebacivati ni bale ni financijska sredstva u drugu firmu – rekao je za jedan portal Davor Patafta.

Vlašić ostaje raditi u Varkomu

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Varkoma na kojemu je glavna tema ostavka direktora, od osam članova Nadzornog odbora – jedan član je napustio sjednicu – samo Alfred Orbanić, glasao protiv.

Vlado Cesarec je odmah dobio ovlast da mirno riješi sukob sa Čistoćom

Vlado Vlašić je iz Varkoma otišao kako je i došao: kompromitantno.

On je na to mjesto došao 2013. godine proizvoljnom odlukom HNS-a, bez provedenog javnog natječaja.

Vlado Vlašić će ostati raditi u Varkomu jer mu je komunalac, prema ugovoru, dužan osigurati radno mjesto prema stručnoj spremi. Otpremninu neće dobiti.

Izvor:
Foto: Arhiva

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje