Grad Mursko Središće je početkom godine raspisao natječaj za dodjelu poticaju pri uređenju nekretnina na području Grada. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici nekretnina, uz uvjet da su stalno zaposleni najmanje dvije godine bez prekida.

U slučaju da se na parceli nalazi stambeni objekt koji nije pogodan za stanovanje, tada tražitelj poticaja mora imati prebivalište na području Grada te ne smije biti vlasnik druge stambene nekretnine. Poticaj mogu ostvariti i oni koji nemaju prebivalište na području Grada, no koji su spremni ukloniti stambeni objekt u ruševnom stanju i na istoj parceli izgraditi novi.

U zadanom roku u Gradu Murskome Središću zaprimljeno je šest prijava, koje je povjerenstvo usvojilo. Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak je u ponedjeljak, 6. svibnja, s prijaviteljima potpisao ugovore.

– Cilj donošenja ovakvih odluka i raspisivanje javnih natječaja je uklanjanje starih i ruševnih kuća koje su vrlo često prijetnja sigurnosti, leglo raznoraznih štetočina te nagrđuju izgled naselja. Stoga je želja, ukoliko je to moguće, da se urede i privedu stambenoj funkciji – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Komentari

Komentara