Povežite se s nama

U fokusu

U Trnovcu potpisan sporazum koalicije HNS-SDP-HSU o zajedničkom izlasku na izbore

Objavljeno:

- dana

KANDIDAT ZA NAČELNIKA ŠAMEC

U Trnovcu Bartolovečkom danas kod otoka Zbel potpisan je sporazum o zajedničkom izlasku na izbore koalicije  HNS-SDP-HSU za Općinsko vijeće Općine Trnovec Bartolovečki.

Ujedno je i predstavljen zajednički kandidat za načelnika, HNS-ov Zvonko Šamec. Sporazum su potpisali v.d. predsjednik Podružnice HNS-a Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, predsjednik općinske organizacije SDP-a Općine Trnovec Bartolovečki Mario Milak, te predsjednik Podružnice HSU-a Općine Trnovec Bartolovečki Slavko Višnjić.

Na potpisivanju su bili prisutni i predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije i župan Predrag Štromar, predsjednik ŽO SDP-a Varaždinske županije  i saborski zastupnik Mario Habek te predsjednik ŽO HSU-a Milan Škvorc, kao i dožupan Alan Košić uz ostale članove stranaka koalicije.

Nakon potpisivanja sporazuma načelnik Zvinko Šamec osvrnuo se na realizirane projekte te najavio i one koje će realizirati u novom četverogodišnjem mandatu.

Ulaganje

Spomenuo je pritom kako je u Općinu Trnovec Bartolovečki u protekle četiri godine uloženo više od 50 milijuna kuna te zahvalio Varaždinskoj županiji na pomoći i podršci, a posebice je zahvalio Varkomu i Hrvatskim vodama, koji su participirali s najviše uloženih sredstava kroz realizaciju projekta kanalizacijske mreže. Uz spomenute, za razvoj Općine su kroz projekte ulaganjima pripomogli i ŽUC, HEP, Čistoća, ali i Ministarstvo gospodarstva, kao i Ministarstvo graditeljstva.

– Bilo je preko 50 milijuna kuna ulaganja u Općinu Trnovec Bartolovečki, a toga ne bi bilo da nismo imali dobre projekte. Sve to rezultiralo je time da se povisio standard svih mještana Općine Trnovec Bartolovečki. To je ujedno i bio moj osobni cilj, ali i cilj mog tima bez kojih se ovi projekti ne bi ni mogli realizirati – rekao je sadašnji i budući načelnik Zvonko Šamec te istaknuo kako je sporazum potpisan kod potoka Zbel jer je to ujedno i simbolika, te vidljivi primjer ulaganja i pozitivne promjene koja se dogodila u protekle četiri godine. Rekao je i kako su i daljnji planovi ambiciozni, ali i ostvarivi.

 

Izvor:
Foto: HNS i Andreja Krobot

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati