Povežite se s nama

Međimurje

Povratnici na Forestland jedva čekaju nastupati: donosimo satnicu i raspored nastupa!

Objavljeno:

- dana

Gotovo puno desetljeće Forestland festival centralni je glazbeni događaj ne samo na sjeveru Hrvatske, već i u Sloveniji i okolici. Jedan od razloga za to jest da velik broj DJ-a, glazbenika, ali i fotografa, performera, suradnika samog festivala, već godinama dolazi baš iz Slovenije.

Timo G slovenski je producent, DJ i suvlasnik agencije Pulse s kojom stvara novi naraštaj DJ-a, diže scenu na novu razinu i razvija glazbenu priču u najteže doba za kreativnu industriju.

– Forestland je obitelj, nema druge riječi. Veselim se svakom nastupu, svakoj svirci i publici koja mi daje neopisivu energiju. Fali mi zadnje dvije godine ta energija, u Međimurju je ona odlična i uvijek imam osjećaj da smo našli zajednički PULSE – rekao nam je Timo.

– Na mom repertoaru se uvijek nalazi izabrana, kvalitetna glazba svjetskog formata, a ovog ljeta predstavit ću publici i svoju vlastitu, neizdanu, neobjavljenu produkciju – dodao je. Još od prvog festivala Forestland daleke 2013., Timo G je domaćin, resident i prijatelj Međimurja.

– Svoj život sam posvetio glazbi, jedva čekam ponovno stati na Forestland stage, pozdraviti publiku i plesače, pokazati i podijeliti svoju sreću, energiju i emocije sa svima vama – objašnjava.

Emir Bešić E-Base, varaždinski majstor techna, vlasnik projekta Tech Room i e-xperience, ali i producent, DJ i kreativac u glazbenoj industriji vraća nam se po drugi put na Forestroom, na kojem će biti headliner druge večeri festivala:

– Proteklih 18 mjeseci je bilo najizazovnije razdoblje za glazbenike i izvođače. Jednostavno uz svu tehnologiju, svu mogućnost komunikacije, povezanost, nama je nedostajala ona jedina, ključna komponenta našeg rada: interakcija s publikom – poručuje E-Base.

Ostalo nam je tjedan dana do prvog festivala, a posebnost jest da će to biti prvi događaj na sjeveru Hrvatske bez ograničenja! Sve što vam treba je ili covid potvrda ili pak negativan test koji će biti dostupan za simboličnih 25 kuna i na ulazu na festival. Ulaznice po cijeni već od 120 kuna potražite u sustavu Entrio.hr, dok će iste biti dostupne i na ulazu, no po višoj cijeni od pretprodajne.

U nastavku pogledajte i satnicu samog festivala i raspored nastupa.

Međimurje

U Međimurju nema novih pozitivnih nalaza na koronavirus

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 72 uzorka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 1. kolovoza županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se 3 osobe. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 8.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 64.202 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 1 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nema hospitaliziranih kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Oba pobjednika 17. natjecanja u oranju iz Preloga: to su Bernard Matijević i Luka Perko!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Udruga orača Međimurske županije

Županijsko natjecanje u oranju održano je jučer, zadnjega dana srpnja, na polju poznatom kao “Pijavišče” uz čakovečku južnu obilaznicu. Bilo je to već 17. izdanje natjecanja, a u konkurenciji od deset natjecatelja prva mjesta osvojili su Bernard Matijević (plug premetnjak) i Luka Perko (plug ravnjak). Zanimljivo je da oba šampiona dolaze iz Preloga.

Natjecanje su zajednički organizirali Međimurska županija, Grad Čakovec te općine Strahoninec i Mala Subotica, kao i Udruga orača Međimurske županije.

Prilikom otvorenja prisutnima su se obratili predsjednik Udruge orača Stjepan Pokrivač, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, dožupan Josip Grivec, kao i viša stručna savjetnica u Podružnici Međimurske županije Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede Suzana Pajić.

Drugo mjesto u kategoriji premetnjaka osvojio je Bruno Čerjavić iz Strahoninca, dok je treće pripalo Juri Jalušiću iz Ivanovca. Srebrni u kategoriji ravnjaka bio je pak David Hajdinjak iz Čakovca, a brončani Ivan Novak iz Preloga.

I ove je godine organizirano kuhanje finoga graha, što je majstorski “riješio” Dalibor Tkalčec-Kuki uz sina Svena i partnericu Mirjanu Kučinu.

Elemente poput naora i razora prikazali su, zanimljivo, ponajprije mladi orači, u rasponu od 23 do 30 godina.

– Izrazito smo ponosni na tu činjenicu, jer ona znači da dobro radimo svoj posao, promičemo naše zanimanje i potičemo mlade da rade nešto dobro te da nauče ovaj primarni dio obrade zemlje, bez kojeg nema žita, pa ni kruha ni druge hrane – istaknula je tajnica Udruge orača Katarina Pokrivač iz Svetog Križa. Tijekom 2021. došlo je do promjena u vodstvu Udruge; od pozicije predsjednika oprostio se Josip Kolarić. On je tu dužnost obavljao čak 16 godina, a sposobnog nasljednika dobio je u liku Stjepana Pokrivača.

Gosti i orači stigli su iz čak pet županija, dok su suci bili iz susjedne, Koprivničko-križevačke. Državna smotra ove se godine, nažalost, neće održati, no kako napominje novi predsjednik Udruge, u planu im je organizirati regionalnu smotru na kojoj bi se okupili najbolji orači sa sjevera Hrvatske.

Za kraj dodajmo da je Međimurska županija bila jednom od samo triju u kojima se natjecanje održalo u ovim pandemijskim okolnostima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje