Povežite se s nama

Međimurje

Prave čuvarice baštine

Objavljeno:

- dana

ZLATNE RUKE

Udruga žena „Zlatne ruke“, o čijim brojnim aktivnostima svjedoče akcije u kojima nesebično sudjeluju, održala je svoju godišnju izbornu skupštinu.

Članice, kojih je tridesetak, čuvarice su tradicije i kulturne baštine te starih zanata, a osobito ručnih radova, koje rado predstavljaju javnosti. Raspravljalo se i usvajalo godišnje izvješće o radu Udruge, izvješće Nadzornog odbora te financijsko izvješće za prethodnu godinu, a izabrani su novi Upravni i Nadzorni odbor. Predstavljen je i plan aktivnosti za mandatno razdoblje do 2018. godine, a predsjednica Ana Vrbanec, predstavljajući akcije iz prošlog razdoblja, iskoristila je prigodu te istaknula dobrobit ovakvih udruga za osobe treće životne dobi. Prema njezinim riječima, one pridonose boljoj kvaliteti života samih članica, razmjeni iskustava, druženju i edukaciji u onim segmentima koja su im novost. Skupština je zaključena u svečanom tonu, podjelom priznanja članicama za njihov desetogodišnji, odnosno petogodišnji aktivan rad i doprinos djelovanju Udruge i zajednici u cjelini. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje