Povežite se s nama

Sport

Prijateljski susret Hrvatske i Austrije u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

KUGLANJE

U subotu je u Varaždinu  odigran prijateljski susret seniorskih reprezentacija Hrvatske i Austrije. u sklopu priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

 

Naše kuglačice brane nalov svjetskih prvakinja što su i pokazale u susretu protiv Austrijanki pobjedivši 8:0 ( 3340 – 3093) , a aktualna svjetska rekorderka Ines Maričić srušila je i na našoj kuglani dosadašnji rekord i postavila novi 649 čunjeva.
Kuglači Hrvatske također su bili bolji od ekipe Austrije s 6:2  te se
 nadamo  da će to biti put k jednoj od medalja i kod seniora jer su ih na prošlom svjetskom upravo austrijanci pobijedili u četvrtfinalu.
Organizaciju susreta odlično je obavio Kuglački savez varaždinske županije uz pomoć Gradske sportske dvorane  u kojoj smo ponovo dobili potvrdu o jednoj od najljepših takmičarskih kuglana u ovom dijelu Europe.

Izvor:
Foto:

Sport

U Nedeljancu će se održati 30. Memorijalni nogometni turnir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na igralištu Nogometnog kluba Nedeljanec u subotu, 27. srpnja održat će se 30. Memorijalni turnir u spomen na sve preminule igrače i članove kluba.

Uz domaćina nastupit će Mladost iz Margčana, Plitvica iz Gojanca i Polet iz Cestice.

– Za razliku od dosadašnjih memorijalnih turnira koji su se održavali uglavnom u nedjelju ovaj put smo odlučili održati u subotu i to u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Uz obilje dobrog nogometa, neće nedostajati ića i pića, stoga Vas sve pozivamo da dođete! – ističu iz NK Nedeljanec.

Nastavite čitati

Sport

Nikola Lukman napravio prvi međimurski nogometni časopis

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sportski novinar i član Udruge sportskih novinara Međimurja ostvario je još jedan novinarski san.

Nikola Lukman je 2018. godine pokrenuo lokalni sportski portal Međimurska Sportska Mreža koji danas na društvenim mrežama ima više od 26 000 pratitelja dok godišnja čitanost portala seže do 7 milijuna pogleda.

Nakon prvog sna kojeg je ostvario 2018. godine, Lukman je oduvijek imao tihu patnju. Njegova tiha patnja bilo je tiskano izdanje nogometnog časopisa. Ono o čemu je maštao, na vidjelo je došlo 21. lipnja 2024. godine. Tog dana je u sklopu tjednika „Međimurske novine“ izašao prvi međimurski nogometni časopis pod imenom „Međimurski nogomet“.

– Od srca zahvaljujem Tomislavu Novaku, direktoru Međimurskih nogometa koji me saslušao, a onda mi dao i zeleno svijetlo kako bi u zajedničkoj suradnji napravili prvi međimurski nogometni časopis. Sama priprema časopisa trajala je nekoliko mjeseci, a tog, 21. lipnja srce mi je bilo ispunjeno. Mjesec dana kasnije još uvijek nisam svjestan ostvarenja jednog djela sna – poručio je Nikola Lukman, poznati međimurski sportski zaljubljenik.  

U prvom izdanju časopisa „Međimurski nogomet“ može se pronaći razne priče međimurskih nogometaša, sportskih djelatnika, ali i priče o najuspješnijim međimurskim klubovima.

Ako i vi želite pročitati prvo izdanje „Međimurskog nogometa“, kliknite na ovaj link i pronađite elektronsko izdanje.

Link za Međimurski nogomet – https://issuu.com/mnovine/docs/me_imurske_novine_prilog_1501_me_imurski_nogomet

Nikola Lukman je član Hrvatskog zbora sportskih novinara od 2020. godine, a godinu kasnije dobio je nagradu za lokalno novinarstvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje