Povežite se s nama

Život i društvo

Prije škole, zabava u Luminiju: u šoping centru ulovite pokemone i osvojite nagrade

Objavljeno:

- dana

OVE SUBOTE I NEDJELJE

Povratak u školske klupe sve je bliži, a prije novih obveza, za vikend 3. i 4. rujna, Lumini je za sve školarce pripremio pregršt zabave.

One najmlađe u subotu i nedjelju nakon 16 sati razveselit će mađioničar i balon majstor, dok će im lica oslikavati vizažistica Mirela Magdić-Fotak. Bit će organizirane i edukativne radionice o toj temi, a moći će se razgledati MUP-ova službena vozila koje će predstaviti njihovi djelatnici.

Psihologinja Violeta Hainš i odgojiteljica Mirjana Sekol u subotu i nedjelju od 16 do 18.30 sati bit će u savjetovaonici za djecu predškolske i rane školske dobi, na kojoj će savjetovati roditelje kako se najbolje pripremiti polazak u školu ili vrtić.

Twister igraonica pripremila je 1+1 sat gratis igranja i razne radionice.

Obožavatelji Pokemon GO igrica imat će jedinstvenu priliku uloviti prave pokemone u Luminiju. Lure Pokemon party u subotu i nedjelju počinje u 16 sati, kad svi mogu pronaći pokemone u Luminiju, fotografirati ih te objaviti na službenoj Lumini Facebook stranici. Najbolje pokeslike Lumini centar će i nagraditi.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje